Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids: "Atceros Džordana teikto, ka izcīnīt pirmo titulu ir visgrūtāk..."

Veids: "Atceros Džordana teikto, ka izcīnīt pirmo titulu ir visgrūtāk..."
Dveins Veids priecājas pēc uzvaras Austrumu konferences finālsērijā
Foto: AFP

Pirms gaidāmās Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) 2013.gada finālsērijas Maiami "Heat" līderis Dveins Veids dalījās pārdomās par to, cik grūti ir trešo gadu pēc kārtas cīnīties par līgas galveno trofeju un cik grūts bijis ceļš līdz šī gada finālam.

Dveinam Veidam kāds žurnālists uzdeva jautājumu - cik komandu Veida dzīves laikā ir izcīnījušas divus NBA titulus pēc kārtas? Veidam vajadzēja krietnu mirkli pārdomām, lai sniegtu atbildi uz jautājumu: "Tas ir mazs cipars. Tas ir grūti [atcerēties visas komandas]. Bez šaubām, "Bulls". "Lakers". "Pistons". Un vai tā bija "Spurs"? Nē, "Rockets". Tas ir grūti."

Veidam otro reizi karjeras laikā radusies iespēja izcīnīt otro NBA čempiona titulu pēc kārtas. Pēc uzvaras 2006.gadā, kad aizsargs ieguva arī finālsērijas MVP balvu, 2007.gada "play-off" turnīrā Maiami klubs nepārvarēja pirmo kārtu. Jāatgādina, ka 2007.gadā tieši Sanantonio "Spurs" izcīnīja titulu, finālā ar 4:0 viegli apspēlējot Klīvlendas "Cavaliers" ar Lebronu Džeimsu priekšgalā.

"Spurs" finālā nav spēlējusi kopš 2007.gada, un nu tai ir radusies iespēja Veidam un Džeimsam neļaut pievienoties tam spēlētāju klubam, kuri spējuši izcīnīt titulu divus gadus pēc kārtas. Sanantonio klubam deviņu gadu laikā izdevies izcīnīt četrus titulus, bet ne reizi - divus pēc kārtas. Vēl pie tam - "Spurs" ne reizi nav divus gadus pēc kārtas cīnījusies NBA finālā.

Sanantonio kluba galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš "Spurs" aizvedis līdz četriem NBA tituliem, zina, cik grūta cīņa gaidāma finālsērijā, jo būs jācīnās pret pašreizējo līgas čempioni. "Viņi nav vienkārši atlētiski. Viņi ir inteliģenti tajā, ko dara," izteicās Popovičs. "Viņi ir labi gan kā individuāli spēlētāji, gan kā vienota komanda. Tieši tas viņus padara labus."

Maiami vienība ir četru uzvaru attālumā, lai pievienotos elitāram klubam. Čikāgas "Bulls" Maikla Džordana ēras laikā trīs titulus pēc kārtas izcīnīja divas reizes, Hjūstonas "Rockets" guva divas uzvaras pēc kārtas (1994. un 1995. gadā) laikā starp "Bulls" un Džordana sešiem tituliem astoņu gadu laikā. Detroitas "Pistons" kļuva par NBA čempioni pirms vēl Džordans un Čikāga sāka valdīt NBA - 1989. un 1990. gadā, savukārt Losandželosas "Lakers" šīs tūkstošgades sākumā izcīnīja trīs titulus pēc kārtas, bet 2009. un 2010. gadā vēl pa vienam.

"Es domāju - ik reizi nokļūšana līdz finālam divus gadus pēc kārtas ir grūta," izteicās Veids. "Bet lai izcīnītu divus titulus pēc kārtas? Atceros Maikla Džordana teikto, ka izcīnīt savu pirmo titulu ir visgrūtāk. Un dažos aspektos ir ļoti grūti izcīnīt to pirmo titulu. Bet es personīgi domāju, ka ir grūti izcīnīt nākamo titulu, jo tu esi atdevis visu, lai izcīnītu pirmo titulu."

Veidam šīs sezonas izslēgšanas turnīrs ir bijis ļoti grūts, jo jau trīs mēnešus 2006.gada NBA finālsērijas MVP cīnās ar sāpēm labajā ceļgalā. Līdz ar veselības likstām basketbolists ir zaudējis savu agrāko eksplozivitāti, tādēļ agresīvos caurgājienos viņš vairs tik bieži nedodas.

Veids šajā "play-off" turnīrā vidēji guvis 14,1 punktu, realizējot 45% no izmestajiem metieniem. Uz soda metienu līnijas viņš stājies vidēji 3,9 reizes ik mačā, taču tas ir gandrīz divas reizes retāk nekā iepriekšējos astoņos aizvadītajos izslēgšanas turnīros.

Karjeras pirmajās 110 "play-off" turnīra spēlēs Veids guva 20 un vairāk punktu 87 spēlēs. Šosezon 15 izslēgšanas turnīra mačos aizsargs guvis vismaz 20 punktus tikai divas reizes, abas reizes gūstot 21 punktu. Pēdējā no abām spēlēm, kurā viņā atzīmējās ar 21 gūto punktu, bija sērijas septītais mačs pret Indiānas "Pacers".

"Es turpināšu spēlēt caur sāpēm, jo tas ir mans darbs," neatlaidīgs ir Veids. "Mana komanda ir atkarīga no manis. Kā es teicu pirms dažām "play-off" sērijām, es labprāt būtu viens no tiem spēlētājiem, kuram nekad nebūtu jāsaskaras ar šīm sarunām, nekad nebūtu jāsaskaras ar šīm traumām. Bet tas nav mans ceļš. Esmu izgājis cauri tik daudz grūtībām, kas gan nav, gan ir saistītas ar basketbolu, ka es atradīšu veidu [kā tikt galā ar problēmām]. Dodiet man laiku un es tikšu galā."

Ja Veids tiks galā galā ar visām problēmām, kuras viņu nomoka gan ārpus laukuma, gan laukumā, trešais NBA čempiona gredzens būs kā lielisks atalgojums viņam.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +2 [+] [-]

, 2013-06-06 11:39, pirms 11 gadiem
tik dikti sarezgiti uzrakstitu rakstu es sen nebiju lasijis.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-06 11:41, pirms 11 gadiem
Lai vinam izdodas vins jau labi spēlē

  +4 [+] [-]

, 2013-06-06 11:42, pirms 11 gadiem
nezinu, kā teica Džordans, bet pārsvarā esmu dzirdējis, ka tieši aizstāvēt titulu ir visgrūtāk... bet nu, ne man spriest

  +5 [+] [-]

, 2013-06-06 11:57, pirms 11 gadiem
Pēdējās divas rindkopas ir vienkārši tulkošanas šedevrs, gandrīz smadzenes salauzu to lasot...
Slēpts komentārs: irbiite_HEAT
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-06-06 12:08, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Tieshi taa, turies pa gabalu no nba sadaljas! Tu nestaavi klaat tiem viiriem tur aiz okeaana, taa kaa valdi paar savu muti. Esmu redzeejis klaatienee heat speeli un varu atljauties runaat par lietaam par kuraam Tev draugs ir labaak pakluseet. Heat panjems titulu shogad un man vienalga ko bostonas/lakers heiteriishi teiks! GO HEAT! Valjero raud kaa maza meitene!
Tev ir pilns rubulis? tagad tu esi eksperte,ka redzēji spēli klātienē ?
Drīzāk tev jāiet paraudāt ,jo tu esi meitenu un vēl maza

  -2 [+] [-]

, 2013-06-06 12:47, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Pēdējās divas rindkopas ir vienkārši tulkošanas šedevrs, gandrīz smadzenes salauzu to lasot...
Skolā jāmācās, jālasa grāmatas, jāattīsta domāšana un tad neliksies tik smagi teksti...

  +7 [+] [-]

, 2013-06-06 12:53, pirms 11 gadiem
Cerams, jau, ka Heat izdosies pievienoties tam pulciņam...

Bet skatoties uz Spurs unikalitāti, fenomenu, viņu statistikas rādītējiem, tās vietu rekordu tabulās, pat pilnīgi nav nekādu iebildumu, ja Spurs paņem finālu. Tas viņu komandas un līgas vēsturē labi izskatītos.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-06 15:17, pirms 11 gadiem
Es īsti nesaprotu par kādu elitāru klubu autors runā. Pistons un Bulls jau nu galīgi nebija pirmās komandas, kas izcīnīja 2 titulus pēc kārtas. Kāpēc tad nepieminēt Celtics un Lakers uzvaru sērijas?

  -1 [+] [-]

, 2013-06-06 15:19, pirms 11 gadiem
ar4iks rakstīja: Tev ir pilns rubulis? tagad tu esi eksperte,ka redzēji spēli klātienē ?
Drīzāk tev jāiet paraudāt ,jo tu esi meitenu un vēl maza
Jums veel piens uz luupaam, puika, taapeec es juus nenjemu nopietni. Runaa jau brashuliigi, bet reaalajaa dziivee uzreiz mute buutu ciet, ja runaatu ar taadu nba pazineeju kaa mani. Saprotiet, juus neesiet cieniigs komenteet nba!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-06 16:01, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Jums veel piens uz luupaam, puika, taapeec es juus nenjemu nopietni. Runaa jau brashuliigi, bet reaalajaa dziivee uzreiz mute buutu ciet, ja runaatu ar taadu nba pazineeju kaa mani. Saprotiet, juus neesiet cieniigs komenteet nba!
tik smieklīgi lasīt kā tu sevi lieli
pazinējs,hāā!! jāsmejas

  -1 [+] [-]

, 2013-06-06 19:44, pirms 11 gadiem
Kāds Veidam sakars ar Džordanu.

     [+] [-]

, 2013-06-06 21:02, pirms 11 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Es īsti nesaprotu par kādu elitāru klubu autors runā. Pistons un Bulls jau nu galīgi nebija pirmās komandas, kas izcīnīja 2 titulus pēc kārtas. Kāpēc tad nepieminēt Celtics un Lakers uzvaru sērijas?
Varbūt palasī īsti kāds bija jautājums, uz kuru tika atbildēts. Cik komandas Veida DZĪVES LAIKĀ...........