Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un "Tenax" uzvar izšķirošajās pusfināla spēlēs un tiksies finālā

Rolands Eliņš

"Celtnieks" un "Tenax" uzvar izšķirošajās pusfināla spēlēs un tiksies finālā
Ēriks Blūms. Foto: Foto: SK Latgols

Šodien Rīgā noskaidrota pirmā SynotTip handbola Virslīgas fināliste, un par to kļuvusi "Celtnieks Rīga" komanda, kas pusfinālsērijas trešajā spēlē ar rezultātu 30:23 pieveica Ludzas "Latgols" handbolistus. Savukārt otrā pusfināla sērija noslēdzās ar Dobeles "Tenax" uzvaru 2-1 pār "Ogri", šodienas mačā pārliecinoši uzvarot ar 30:20. Virslīgas finālsērija sāksies 20. aprīlī.

"Celtnieks Rīga" vāji aizvadīja pusfinālsērijas pirmo spēli, kurā netika galā ar Ludzas komandas piedāvāto spēles ātrumu, un ludzānieši izcīnīja nedaudz negaidītu uzvaru ar 31:28, nonākot viena soļa attālumā no fināla sasniegšanas. Atbildes spēlē "Celtnieks Rīga" sakārtoja savu spēli aizsardzībā, demonstrēja kvalitatīvāku handbolu un pelnīti uzvarēja ar 31:26.

Mača rezultātu ar vārtu guvumu atklāja Endijs Kušners, savukārt rīdzinieki pirmo reizi vadībā izvirzījās septītajā minūtē pēc līnijas spēlētāja Guntara Lejnieka vārtiem (3:2). Ļoti saspringta cīņa bija vērojama arī turpinājumā, un 14. minūtē pie 7:7 rezultāta pārtraukumu pieprasīja mājinieku galvenais treneris Normunds Blome.

Tas deva mājiniekiem rezultātu, jo nākamās astoņas spēles minūtes tika uzvarētas ar 4:1, kā rezultātā pirmo reizi iegūts arī trīs vārtu handikaps uz tablo (11:8). Arī atlikušajā puslaika daļā "Latgolam" bija milzīgas problēmas ar rīdzinieku piedāvātās aizsardzības apspēlēšanu, un "Celtnieks Rīga" pirmo puslaiku noslēdza ar plus pieci (14:9).

Otrā puslaika ievadā "Latgols" spēlēja ar lielu enerģiju, ātri guva trīs vārtus un spēja pietuvoties līdz 12:15. Gūstot vārtus visdažādākajos veidos "Celtnieks Rīga" pārsvars puslaika vidusdaļā atkal sastādīja piecus vārtus (22:17). Pēc 50. minūtes īsā laikā divus vārtus guva Vladislavs Košmans, lielā mērā jau izšķirot spēles likteni – 27:20. Atgriezt intrigu ludzānieši vairs nespēja, un "Celtnieks Rīga" uzvarēja ar 30:23.

Jāpiemin, ka "Latgolam" šajā spēlē ģimenes apsvērumu dēļ palīdzēt nevarēja pieredzējušais Jānis Pavlovičs, savukārt jau spēles sākumā savainojuma dēļ spēli turpināt nevarēja viens no uzbrukuma līderiem Normunds Seņkāns. "Celtniekam" šajā spēlē bija jāiztiek bez Artūra Lazdiņa un Laura Eglīša.

Trešā spēle sērijā bija nepieciešama arī otrā pusfinālā, kur iepriekšējā mačā „Ogre” bija pratusi apspēlēt „Tenax”. Šodienas spēlē Dobeles komanda jau pašā sākumā parādīja savus nolūkus, lai nekas tamlīdzīgs neatkārtotos, un izvirzījās vadībā 4:0 jau līdz ceturtajai minūtei.

„Ogrei” bija pamatīgas grūtības ar pretinieku aizsardzības uzlaušanu un līdz 22. minūtei tai izdevās gūt tikai četrus vārtus. Dobele tobrīd atradās vadībā 12:4, bet puslaika izskaņā „Ogre” spēja nedaudz atkopties un piebremzēt Dobeles komandas pārsvara pieaugšanu.

Pārtraukumā „Tenax” devās ar pārsvaru 15:8, bet otrā puslaika ievadā divi Arvja Laganovska precīzi metieni pēc kārtas ļāva „Ogrei” pietuvoties līdz 11:16. 5-6 vārtu starpība saglabājās otrā puslaik pirmajā pusē, taču pēc tam „Tenax” dzēsa jebkādas šaubas par savu panākumu, beigās uzvarot ar 30:20.

SynotTip handbola Virslīgas finālsēriju plānots sākt 20. aprīlī.

SynotTip handbola Virslīga, 6. aprīlis

Celtnieks Rīga - SK Latgols 30:23 (14:9)

Celtnieks Rīga: Kurmēns 6, Piščuhins 5, Košmans 4, Balceris 4, Blūms 3, Černousovs 2, Ignatjevs 2, Lisovskis 1, Lejnieks 1, Freibergs 1, Petuhovs 1, Buračevskis, Upmalis, Puriņš
SK Latgols: Endijs Kušners 7, Meikšāns 6, Edijs Kušners 4, Strazds 3, Lipskis 2, Borodkins 1, Dobriņins, Seņkāns, Elvijs Kušners, Pegasovs, Matvejenko, Tretjakovs, Skovna, Agris Kušners, Nikandrovs

”Tenax” – ”Ogre” 30:20 (15:8)

Tenax: Ērmanis 7, Politers 5, Arājs 5, Pančenko 4, Hovratovičs 4, Lazda 3, Jonuška 1, Krastiņš 1
Ogre: Arvis Laganovskis 5, Brics 5, Artis Laganovskis 3, Bauze 3, Sļusarevs 2, Pozņaks 1, Dravnieks 1

Sieviešu Virslīga

Savukārt šodien Latvijas handbola Virslīgā sievietēm Ludzas "Latgols" savā laukumā ar rezultātu 25:23 revanšējās "Jēkabpils SS" komandai, izlīdzinot rezultātu pusfinālsērijā (1-1). Madara CIbuļska uzvarētāju sastāvā bija rezultatīvākā ar septiņiem gūtiem vārtiem, bet sešus pievienoja Elīna Oļipova. "Jēkabpils SS" rindās pārliecinoši labākā spēlētāja bija Simona Ārmane, kura izcēlās ar 11 vārtu guvumiem.

Izšķirošā cīņa par vietu finālā notiks jau rīt "Jēkabpils SS" laukumā un sāksies pulksten 15:00.

Savukārt Salaspils SS par savu vietu finālā parūpējās jau šodien, ar 28:21 pieveicot LSPA un uzvarot sērijā ar 2-0. Šodienas mačā rezultatīvākā ar desmit vārtu guvumiem bija Agrita Bērtiņa, bet sešus precīzus metienus pievienoja Anastasija Agarkova.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2019-04-06 16:41, pirms 5 gadiem
Žēl Latgols un viņu sastāva problēmas. Bet diemžēl finālā ar tādu sastāvu būtu grūti, ko iesākt. Bet tik un tā - paldies par cīņu Latgols, bija patīkami skatīties! It īpaši Kušnerus.

     [+] [-]

, 2019-04-06 19:07, pirms 5 gadiem
Žēl, ka nebija Pavloviča un vēl vairāk par Seņkāna traumu. Latgols ir jauniešu komanda, kurus sagatavo vietējie treneri, it īpaši Narnickis! Viņi ir lieli malači, kad stājās priekšā īstiem večiem un ja godīgi ar labiem panākumiem!!!!!

     [+] [-]

, 2019-04-06 20:02, pirms 5 gadiem
Nav, ko žēloties. Realitāte ir tāda, ka ik gadu Ludzā, un ne tikai, tiek trenēti Eiropas līmeņa cienīgi spēlētāji, taču Virslīgas komandā tos, kuri vēlas turpmākās gaitas saistīt ar profesionālo handbolu vai arī veidot karjeru citā laukā, noturēt nav iespējams. Un tas ir pašsaprotami, jo Latvijā handbols ir amatieru līmenī, komanda neko nevar piedāvāt izaugsmei. Raugoties no spēlētāju perspektīvas, labi vien ir, ka tie dodas uz citiem medību laukiem. Kā būtu, ja būtu... Par to vien var sapņot!

     [+] [-]

, 2019-04-06 20:25, pirms 5 gadiem
Ne viens nežēlojas, bet otrādi lepojas ar treneriem, kuri var izaudzināt augsta līmaņa spēlētājus. Jā Latvijā paliek amatieri, tā ir mūsu realitāte, tāpēc tālāko spēlētāju izaugsmi jāturpina tādās valstīs, kur handbols ir viens no primāriem sporta veidiem vai labi finansēts. Tāpēc arī Krištopāns aizgāja uz ārzemēm, jo Latvija finansiāli nespēj nodrošināt tālāko spēlētāju izaugsmi. Ja pie Rīgas un Rīgā vēl atrodas graši, lai samaksāt spēlētājiem, tad Ludzā tā ir problēma, tāpēc ļoti daudz aizbrauc mācīties uz Rīgu un paliek tur strādāt un ja kāda komanda (Ogre, Celtnieks, Dobele, Jūrmala) piedāvā uzspēlēt par viņiem un samaksā vēl dažus euro, tad protams Ludzu pasūta un pieņem piedāvājumu, bet tas ir tikai un vienīgi zemā līmenī.