Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anda Eibele: "Es respektēju TTT"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anda Eibele: "Es respektēju TTT"
Anda Eibele
Foto: Zigismunds Zālmanis, www.skcesis.lv

"Pirmajā spēlē "RTU/Merks" pretojās vairāk. Pašas bijām labāk koncentrējušās nekā regulārā čempionāta pēdējā spēlē un Nikeša daudz palīdz, tāpēc uzvaras nāca pārliecinošāk," ievedot sporta kluba "Cēsis" basketbolistes Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālā, teica saspēles vadītāja Anda Eibele.

Marta beigās cēsnieces viesos pieveica Aivara Vīnberga vadītās studentes ar sešu punktu pārsvaru 73:67, taču pusfinālsērijā intriga izpalika.

Trešdien Vidzemes klubs mājas spēlē uzvarēja ar 88:60, bet izbraukumā dominēja vēl pārliecinošāk, sagraujot pērnā gada finālistes ar 79:47 un sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0.

Mājinieces spēja turēties līdzi tikai piecas minūtes.

Pārvarējušas drudžaino un sasteigto spēli startā, cēsnieces sakārtoja uzbrukumu, izvirzīja savas spēlētājas līdz brīviem metieniem vai izspēlēja sekmīgas kombinācijas groza apakšā.

Īsā laikā tika iegūts vairāk nekā desmit punktu pārsvars.

Otrās ceturtdaļas sākumā “RTU/Merks” ar zonas aizsardzības palīdzību un trīs garo spēlētāju – Lisnere, Lazdeniece, Vītola – iesaisti uz pāris minūtēm apturēja Cēsu ofensīvu, samazinot starpību līdz četrpadsmit punktiem 32:18.

Viešņas atbildēja ar ātrajiem uzbrukumiem, guva deviņus punktus pēc kārtas un pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā.

Anda Eibele jau pirmajā puslaikā guva 15 punktus, cīņas gaitā pievienojot 10 rezultatīvas piespēles un 6 izcīnītas bumbas zem groziem. Tagad jāgaida pretinieces finālā.

“Līdz finālsērijai vēl ir desmit dienas. Mums būs laiks vairāk saspēlēties un piestrādāt aizsardzībā,” teica Vidzemes kluba saspēles vadītāja.

Iepriekšējā nedēļā komanda brauca uz Utenu un Viļņu, lai aizvadītu pārbaudes spēles pret Lietuvas komandām un iespēlētu amerikānieti Seilsu.

“Pēdējās spēles regulārajā sezonā bija pret U16 izlasi un “Latvijas Universitāti”, tāpēc pirms “play-off” vajadzēja sameklēt spēcīgākus sparingpartnerus,” stāstīja Eibele. “Nācās braukt uz Lietuvu, jo draudzības spēles ar TTT nespēlēsim.”

Kā jāgatavojas finālsērijai pret TTT?
Pazīstu visas TTT spēlētājas, daudz esmu ar viņām kopā trenējusies. Jānosedz komandas līderes, jāpievērš uzmanība meitenēm, kuras pēdējā laikā ļoti labi spēlē, piemēram, Sabīne Dukāte. Jānosedz Ieva Krastiņa. Vēl neesmu redzējusi, kā spēlē baltkrieviete Muravska.

TTT spēlētājas ir jaunas, spēlē ar lielu entuziasmu. Viņām ir iekšā un viņas vēlas sevi pierādīt. Nebūs tā, ka laukumā iznāks tikai viena basketboliste. Es respektēju TTT komandu.

Ja būs piecas finālspēles, spēka pietiks?
Nav tā, ka netrenējamies. Domāju, ka fināliem būsim gatavas. Savi pamati vasarā ir ielikti, būts dažādās vietās, nav tik traki. Neesam jau amatieres. Mums nav tāda dalījuma. Komandā ir vairākas skolnieces, trīs meitenes strādā.

Cepuri nost Ilzei Jākobsonei, kura katru dienu uz treniņiem un spēlēm brauc no Valmieras uz Rīgu. Atpakaļ dodas ar pēdējo autobusu. Nezinu, vai kurš katrs tā varētu. Daudzām meitenēm būtu jāpamācās no Ilzes. Ceru, ka viņa izsitīsies un pierādīs sevi.

Vai gaidi uzaicinājumu startam izlasē?
Esmu runājusi ar galveno treneri Aigaru Neripu. Kandidātēs esmu, valstsvienības treniņiem pievienošos 13. maijā. Šoreiz ir tāda situācija, ka nevarēšu būt nometnē maija sākumā. Gribu spēlēt. Nerips man vienmēr ir paticis kā treneris. Kad spēlēju TTT, viņš man uzticējās. Lai gan sezonas turpinājumā pārgāju uz Cēsīm, mums ir labas attiecības. Esam pieauguši cilvēki, viņš saprot mani un es – viņu.

Pati tagad jūtos labāk. Bija sūdzības par elpošanu. Apmeklēju ārstus, veicu korekcijas vingrinājumos. Krišjānis (Kļaviņš) ir daudz palīdzējis. Domāju, ka izlases medicīniskajās pārbaudēs viss būs kārtībā.

  -3 [+] [-]

, 2012-04-06 16:37, pirms 12 gadiem
KK joprojām toto karalis...

  -1 [+] [-]

, 2012-04-06 16:45, pirms 12 gadiem
ziemeļi rakstīja: KK joprojām toto karalis...
Cik var gvelzt vienu un to pašu? Protams liela loma skaudībai.....