Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane nenosargā pārsvaru un izstājas pirms trešā seta

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane nenosargā pārsvaru un izstājas pirms trešā seta
Daniela Vismane. Foto: Neal Trousdale

Latvijas ceturtā rakete Daniela Vismane nenospēlēja pilnu maču Antaljas ITF W15 turnīra 1. kārtā, bet ar Luksemburgas tenisisti Eleonoru Molinaro iekļuva dubultspēļu ceturtdaļfinālā, no kura nācās atteikties.

WTA ranga 649. vietā esošā Vismane šodien vienspēļu turnīrā 18 gadus vecu spēlētāju mačā ar 6:2, 4:6 zaudēja WTA rangā vēl nebijušajai Šveices tenisistei Marī Metro. Daniela bija vadībā ar setu un breiku (6:2, 3:1).

Vienspēļu turnīra mača pārtraukšana veselības problēmu neaizliedz turpināt dubultspēles, taču Vismane šoreiz to nedarīs, atsakoties no 2. kārtas jeb ceturtdaļfināla mača. Daniela vakar ar savu vienaudzi Molinaro pāru sacensību 1. kārtā ar 6:0, 6:1 sagrāva ar pirmo numuru izlikto Kanādas un Baltkrievijas duetu Petra Januškova/Sadafmoha Toļibova. Antaljas turnīrs notiek uz māla seguma.

Vismane šobrīd ITF rangā ir 60. vietā, bet drīzumā viņai gaidāms kritiens, jo dzēsīsies pirms gada Makonas W15 turnīrā ar pusfinālu nopelnītie 32 punkti. Danielas kontā šobrīd ir 292 punkti.

Augsta pozīcija ITF rangā ir viens no veidiem, kā no šīs sezonas var piekļūt W25 turnīriem, kuros var iegūt WTA punktus. Mazajos W15 turnīros tos vairs nepiešķir.

Vismane 2019. gadā spēlējusi tikai W15 turnīros, kuros piedalījusies četras reizes. Viņas labākie rezultāti ir fināls februāra sākumā Antaljā un pusfināls janvāra beigās Štutgartē.