Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Mūs gaida spēcīgāks čempionāts un lielāka konkurence"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Mūs gaida spēcīgāks čempionāts un lielāka konkurence"
Pols Ašvorts
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Nedēļu pirms jaunās "SMSCredit.lv" Virslīgas sezonas sākuma savus līdzjutējus uz tikšanos aicināja FK “Ventspils” treneri, futbolisti un vadība, pārrunājot gan kluba aktualitātes, gan gaidāmo sezonu, gan Ventspilī pēdējos gados sasāpējušo līdzjutēju problēmu.

Ja pēc aizvadītās sezonas uz tādu tikšanos ieradās vien daži līdzjutēji, tad šoreiz to skaits jau bija daži desmiti. Tikšanās laikā kluba pārstāvji vairākkārt uzsvēra, ka tas ir atvērts sadarbībai ar līdzjutējiem, gatavs sniegt visas interesējošas atbildes un uzklausīt ierosinājumus. Tādi bija jau šoreiz, un atliek vien gaidīt, kā tas viss (lasi – Ventspils tribīnes) izskatīsies sezonas gaitā un kā piepildīsies trenera Pola Ašvorta sapnis, spēlēt pie pilnām tribīnēm.

FK “Ventspils” sezonas mērķus nosauca kluba prezidents Guntis Blumbergs, un tie nav piezemēti: “Šogad klubs atzīmē 19. jubileju, bet šajā laikā sešas reizes esam uzvarējuši čempionātā un tikpat reizes izcīnījuši Latvijas kausu. Sezonas mērķis ir skaidrs – šos sešiniekus pārvērst par septītniekiem. Savukārt Eiropas Līgā nepieciešams pārvarēt vismaz vienu kārtu.” Blumbergs atklāja, ka komandas budžets lielos vilcienos ir tāds pats, kā pagājušajā sezonā un atzina, ka pilnībā uzticas komandas galvenā trenera Pola Ašvorts un sporta direktora Andreja Butrika veiktajam darbam sastāva papildināšanā – nospraustie mērķi komandai ir pa spēkiem.

Ašvorts savu uzrunu sāka ar informāciju, ka jau sācis apgūt latviešu valodu: “Runāšu krieviski, bet jau esmu sācis apgūt latviešu valodu. Tiesa, pagaidām esmu apmeklējis tikai trīs nodarbības, tā kā vēl esmu tālu no runāšanas latviski, tāpēc atvainojiet mani. Komanda sezonai gatavojās trīs mēnešus, darījām to Ventspilī, un es esmu apmierināts ar to, ko esam paveikuši. Kad es atgriezos Ventspilī, mans plāns bija veidot komandu, kas cīnās par uzvaru katrā mačā, taču arī dot iespēju jaunajiem spēlētājiem. Sevi jau paguva pierādīt Ņikita Koļesovs un Ediks Tīdenbergs, pirmajā komandā tagad iekļauti arī Kaspars Svārups un Vladimirs Mukins, turklāt arī starp mūsu jaunajiem spēlētāji vēl ir pietiekoši jauni un perspektīvi futbolisti. Tie var palīdzēt komandai laukumā, bet klubs var arī iegūt, vēlāk tos pārdodot uz citām komandām. Maksims Uvarenko man atklāja, ka uz pirmo treniņu FK "Ventspils" viņu uzaicināju es, kad viņam vēl bija tikai 15 gadi. Tagad viņš ir kļuvis par labu vārtsargu un mūsu kapteini. Divās pēdējās pārbaudes spēlēs laukumā devās pieci 15-16 gadus veci spēlētāji. Vēl viens mans uzdevums ir panākt, lai spēles šeit notiktu pilnu tribīņu priekšā. Kad es Ventspilī strādāju pirmo reizi, līdzjutēju bija vairāk, tāpēc es jūs aicinu, uzrunāt savus draugus, sievu, mammu, bērnus un saukt viņus uz FK “Ventspils” spēlēm.”

Līdzjutējiem tika stādīti priekšā pieci kluba jaunpienācēji – serbu aizsargs Nenads Vasičs, pieredzējušais vārtsargs Andrejs Pavlovs, Dienvidkorejas uzbrucējs Džuns Lī, kā arī nigērieši Abdulahi Alfa un Adebaio Adeguns, kurš uz tikšanos gan ieradās ar kruķiem. Nigēriešu pussargam pirms dažām dienām veikta meniska operācija, bet pilnvērtīgi pie futbola spēlēšanas viņš varētu atgriezties aptuveni pēc diviem mēnešiem. Skaidrojot pieredzējušā Pavlova pievienošanos komandai, Ašvorts atzīmēja, ka tas ir ļoti liels ieguvums: “Mums bija nepieciešams otrais vārtsargs, bet ventspilnieks, kurš šeit bija pirms tam (Valentīns Raļkevičs – Aut.) pats nevēlējās pagarināt līgumu, bet gan pamēģināt laimi Spānijā. Tas, ka Andrejs piekrita pārnākt uz Ventspili, mums ir ļoti svarīgi. Es uzskatu, ka Ventspilī šobrīd ir divi labākie vārtsargi, kas spēlē Latvijā. Starp viņiem ir laba konkurence, bet es kā galvenais treneris varu būt mierīgs, ka, nepieciešamības gadījumā, viņi varēs aizstāt viens otru. Turklāt svarīgi ir arī tas, ka Andrejs ļoti labi prot runāt un ir labs palīgs ģērbtuvē.”

Ašvorts nenoliedza, ka nav patīkami zaudēt izlases spēlētāju, kā tas sanāca ventspilniekiem, paliekot bez Oļega Laizāna, tomēr izteica pārliecību, ka viņam atrasti labi aizvietotāji: “Viņš ir labs spēlētājs, taču pēdējā laikā attieksmē varēja just arī daudz negatīvā. Oļegs gribēja labāku komandu, labāku algu, un tas viss viņam neļāva spēlēt tā, kā viņš to varētu. Aģents viņam apsolīja, ka būs iespēja spēlēt Polijā, taču tas neizdevās, tā kā viņš pieļāva kļūdu. Protams, izlases spēlētāja zaudēšana nav patīkami, bet es ticu, ka mūsu sastāvā ir spēlētāji, kas var viņu aizvietot un nospēlēt vēl labāk.”

Jaunais komandas kapteinis Maksims Uvarenko, kurš šos pienākumus pildīja arī savā pēdējā sezonā Ventspilī, atzina, ka komanda pilnīgi noteikta gatava sezonai un izteica cerības, ka to pašu var teikt par līdzjutējiem: “Viena lieta, ka pilnu un skaļu tribīņu priekšā spēlēt vienkārši ir patīkamāk, bet tas arī liek izjust lielāku atbildību. Tas noteikti liek saņemties. Protams, sezonas galvenais uzdevums ir atkal atvest uz Ventspili čempionu kausu, pēc iespējas tālāk tikt Eiropas līgā, un jācenšas arī paņemt Latvijas kausu, kas arī ir nopietna trofeja. Mēs tam atdosim visus spēkus.”

Ašvorts izteica prognozi, ka, neskatoties uz “Skonto” nonākšanu 1. līgā, čempionāts šosezon būs spēcīgāks: “Domāju, mūs gaida spēcīgāks čempionāts, nekā pagājušajā gadā. “Liepāja” kļuvusi spēcīgāka, “Jelgava” kļuvusi spēcīgāki, daudz jaunu spēlētāju arī “Spartakam”, un arī “Riga” un RFS būs interesantas komandas. Domāju, konkurence būs nopietnāka, bet tas, ka nespēlēs “Skonto” pavisam nenozīmē, ka čempionāts kļuvis vājāks.”

Līdzjutējus arī interesēja iespēja Ventspilī tik pie segtā futbola laukuma, bet kluba prezidents atzina, ka šis jautājums ir iekļauts darba plānā: “Labi saprotam, ka tas ir nepieciešams, lai futbolu varētu spēlēt 12 mēnešus gadā, kas ir sevišķi svarīgi jaunajiem spēlētājiem. Teiksim tā – pie šī jautājuma tiešām strādājam. Protams, cerot arī uz federācijas atbalstu, bet šobrīd paši redziet, kāda ir situācija. Aprīļa beigās ir prezidenta vēlēšanas, un tad jau redzēsim, kas sekos tālāk. Federācija mums jau palīdzēja uzlabot laukumu mākslīgā seguma laukumu Katoļu ielā, bet turpināsim strādāt. Mērķis tāds ir. Arī mākslīgais apgaismojums vienmēr ierakstīts plānos, tomēr prioritāte ir tieši halle.” Arī galvenais treneris uzsvēra, ka ieinteresētai šādos laukumos jābūt arī Latvijas Futbola federācijai: “Tas ir ļoti svarīgi, un piemērus tālu nav jāmeklē. Paskatieties uz Islandi, kur ir 300 00 iedzīvotāju un 14 futbola halles, kas tika uzceltas pirms desmit gadiem. Šogad viņi spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, un tas ir pateicoties arī šīm zālēm.”

FK “Ventspils” jauno virslīgas sezonu sāks 12.martā, savā laukumā uzņemot jaunpienācējus “Riga FC”.

  +6 [+] [-]

, 2016-03-06 01:04, pirms 8 gadiem
HMB-4eva rakstīja: Liepajaa Vpils par titulu!!!
JEL intrigai!!!
Spartaks un Metta kaa parasti, parejie gan miglaa tiiti!!!

Un jaa BFC sastadis konkurenci Mettai
Vai par šo tavu eirolīgmessijbana analīzi ir papildus jāmaksā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-06 01:44, pirms 8 gadiem
Uz Priekšu DzeltenZilie

  -4 [+] [-]

, 2016-03-06 06:03, pirms 8 gadiem
jo mazāk pretinieku, jo mēs stiprāki, farēras mums ir pa zobam maybe

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 07:50, pirms 8 gadiem
Žēl,biju sagatavojis daudz jautājumu,bet iekrita darbā maiņa.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-06 10:18, pirms 8 gadiem
Personīgi mani visvairāk uztrauc šī starpsezonas veiktā selekcija.Skatoties kā papildinājušās konkurentu komandas ,man šķiet ,ka FK Ventspils savus aizgājušos spēlētājus aizvietojis ar ievērojamu mīnuss zīmi.No komandas pērnā gada pieteikuma prom aizgājuši veseli 13 spēlētāji,viņu vidū seši pamatsastāva spēletāji gan sezonas gaitā,gan pēc sezonas.Vai pieci jaunpienācēji spēs aizvietot D.Turkovu,O.Laizānu,R.Krjaukli,V.Meļņičenko un virkni otrā plāna spēlētājus V.Barinovu,V.Ignatānu,I.Doriču,A.Mordatenko.Un ja vēl atcerās ,ka sezonas sākumā komandā bija A.Kurakins,Č.Diagnē un vēl daži mazāk nozīmīgi spēletāji,tad 2015.gada pieteikums virslīgai izskatījās spēcīgāks uz papīra.Tāpēc cits nekas neatliek, kā novēlēt veiksmi P.Ašvortam un veiksmīgi izmantot vēl iekšējās rezerves,lai varētu konkurēt cīņā par medaļām.Uzdevums manuprāt priekš šī sastāva ir ļoti augsts.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-06 12:08, pirms 8 gadiem
Petrini, draugs, vai Tavs Ašvorts nav tas pats Ešvorts, kuru savulaik zinajam Latvijas virsliga? Ja cits, tad bazara nav, ja tas pats, tad sveicieni Tavai anglu valodas skolotajai...

  +5 [+] [-]

, 2016-03-06 12:20, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Petrini, draugs, vai Tavs Ašvorts nav tas pats Ešvorts, kuru savulaik zinajam Latvijas virsliga? Ja cits, tad bazara nav, ja tas pats, tad sveicieni Tavai anglu valodas skolotajai...
No cita raksta!
Piezīme: lai gan Pola Ašvorta uzvārdu (Ashworth), ņemot vērā tā izrunu angļu valodā, līdz šim mēs un citi Latvijas mediji ilgus gadus atveidoja kā Ešvorts, viņa Latvijā dzimušajiem bērniem pasē uzvārds latviskots kā Ašvorts un arī paša trenera vēlme ir, lai Latvijas medijos figurētu uzvārds Ašvorts. Tāpēc turpmāk Sportacentrs.com šo angļu treneri dēvēs par Polu Ašvortu

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 13:18, pirms 8 gadiem
Vai kāds nevar lūdzu pateikt - vai ir kaut nelielas tribīnes Ventspilī 2.pamatskolas laukumā, jo es tieši nedēļas nogalē būšu Ventspilī - un vēlos apmeklēt klātienē spēli starp FK Ventspils vs Riga FC?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 13:43, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Vai kāds nevar lūdzu pateikt - vai ir kaut nelielas tribīnes Ventspilī 2.pamatskolas laukumā, jo es tieši nedēļas nogalē būšu Ventspilī - un vēlos apmeklēt klātienē spēli starp FK Ventspils vs Riga FC?
jā ir,aptuveni 200skatitajiem vietas pietiks.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-06 13:52, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Vai kāds nevar lūdzu pateikt - vai ir kaut nelielas tribīnes Ventspilī 2.pamatskolas laukumā, jo es tieši nedēļas nogalē būšu Ventspilī - un vēlos apmeklēt klātienē spēli starp FK Ventspils vs Riga FC?
Futbola stadions (Katoļu iela 40) | OC Ventspils

  +2 [+] [-]

, 2016-03-06 14:59, pirms 8 gadiem
Paldies,Ferdinand! Ja ar tam pasem ta tad, lai paliek. Izklausas gan ka anglu latgalietim, bet tas jau Asvorta privatas lietas. Nebiju tadas nianses lasijis.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-06 17:10, pirms 8 gadiem
donkey rakstīja: http://www.ocventspils.lv/lv/kompleksi/futbola-stadions-katolu-iela-40
Paldies

  +2 [+] [-]

, 2016-03-06 18:22, pirms 8 gadiem
Sākums vienmēr ir intresants,rauj tik vaļā! ventiņi ir vienmēr bijuši diezgan stabili.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-06 18:27, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Petrini, draugs, vai Tavs Ašvorts nav tas pats Ešvorts, kuru savulaik zinajam Latvijas virsliga? Ja cits, tad bazara nav, ja tas pats, tad sveicieni Tavai anglu valodas skolotajai...
Tas pats ir , tikai pieņēmis pseidonīmu, lai pārsteigtu citus...

     [+] [-]

, 2016-03-07 09:45, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Petrini, draugs, vai Tavs Ašvorts nav tas pats Ešvorts, kuru savulaik zinajam Latvijas virsliga? Ja cits, tad bazara nav, ja tas pats, tad sveicieni Tavai anglu valodas skolotajai...
Ja ir sācies tirgus ar uzvārdiem, tad jābūt konsekvencei attiecībā arī uz krievu uzvārdiem un rakstīt tos kā izrunā!

     [+] [-]

, 2016-03-08 01:51, pirms 8 gadiem
Čempionāts noteikti būs neprognozējamāks un līdz ar to arī interesantāks. Par to, vai spēcīgāks, raudzīsim sezonas gaitā, bet tā varētu būt, jo nebūs izteiktu peramo zēnu. Interesanti, kas par fruktiem būs Riga FC. Ļoti ceru, ka ne uzpūstās Jūrmalas variants, kurai pussezonā beidzās nauda, līderi paklīda un daži palikušie nekautrējās spēlēt toto.

Ja komanda būs tīra, domāju gaidīs patiesi spēcīgs un interesants čempionāts.