Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tarasovam prieks un bēdas: izsaukums un izlasi, komandai zaudējums Poznaņā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tarasovam prieks un bēdas: izsaukums un izlasi, komandai zaudējums Poznaņā
Igors Tarasovs
Foto: katowickisport.pl

Latvijas futbolists Igors Tarasovs šodienu pavadījis ar dalītām izjūtām - vispirms šodien tika paziņots par viņa izsaukšanu uz Latvijas izlasi (protams, pastāv iespēja, ka Tarasovs to uzzināja no Mariana Pahara ievērojami agrāk), bet vakarā viņa "Jagiellonia" svarīgā spēlē pašā mača izskaņā zaudēja Poznaņas "Lech" - 0:2.

Pirms šīs dienas lielās Polijas Ekstraklases spēles, kurā tikās 3.vietas īpašniece Poznaņas "Lech" un 2.vietas īpašniece Igora Tarasova Bjalistojas "Jagiellonia", mūsu futbolists saņēma labu ziņu - Marians Pahars viņu izsaucis uz Latvijas izlasi uz mačiem pret Čehiju (28.marts, "Euro2016" kvalifikācija) un Ukrainu (31.marts, pārbaudes mačs). Pēdējo reizi Tarasovs uz izlasi tika izsaukts 2013.gada maijā, kad Latvija pārbaudes spēlē tikās ar Kataru - toreiz valstsvienību vēl vadīja Aleksandrs Starkovs.

Kopā 26 gadus vecajam Tarasovam tikai četras spēles Latvijas izlases kontā, no kurām trīs bija pārbaudes spēles, bet vēl vienā Igors 14.minūtē nāca uz maiņu "Euro2012" kvalifikācijā viesos pret Horvātiju (0:2). Pahars Tarasovu izsaucis pirmo reizi un šobrīd vēl ir jautājums, kādā pozīcijā "Jagiellonia" pārstāvošais futbolists izlasē varētu spēlēt. Atgādinām, ka šajā sezonā Polijā Tarasovs spēlē centra aizsarga pozīcijā, bet vairāk ir spēlējis balsta pussarga pozīcijā.

Paturpinot Latvijas izlases tēmu, Pahara kandidātu saraksts vēl nav publicēts, taču daži poļu klubi savos "Twitter" kontos ir paziņojuši, kuri viņu futbolisti tiek izsaukti uz izlasi. Atskaitot Tarasovu, vēl ir zināms, ka noteikti tiks izsaukts Pāvels Šteinbors un Eduards Višņakovs.

"Lech" - "Jagiellonia" mača 1.puslaikā Tarasova komanda neizdarīja nevienu sitienu, kamēr Bjalistokas vienības vārtsargam Baranam nācās divreiz glābt. Arī 2.puslaikā kā 1.numurs spēlēja "Lech", taču "Jagiellonia" aizsardzība ar Tarasovu (nospēlēja pilnu spēli) ierindā ilgi turēja 0:0. Diemžēl gandrīz pašā mača izskaņā, 86.minūtē, Artjoma Rudņeva bijusī komanda izrāva uzvaru ar tālsitienu. Vēlāk vēl sekoja Tarasova komandas biedra muļķīgi nopelnīta pendele un beigās zaudējums ar 0:2. Tādējādi "Jagiellonia" atkāpusies uz 3.vietu tabulā, palaižot garām tieši "Lech"

Citā Polijas Ekstraklases spēlē Hožuvas "Ruch" mājās ar 2:1 apspēlēja Ščecinas "Pogon". Diemžēl gan Eduards Višņakovs "Ruch" rindās, gan Vladimirs Kamešs "Pogon" rindās spēli sāka uz rezervistu soliņa, turklāt uz maiņu nāca tikai Višņakovs un tikai 87.minūtē. Pagājušajā kārtā Višņakovs pēc ilgāka pārtraukuma tika pamatsastāvā, jo diskvalificēts bija komandas vadošais uzbrucējs Gžegožs Kusviks ("Ruch" spēlē ar vienu uzbrucēju), un mūsu uzbrucējs nopelnīja 11 metru soda sitienu, taču šodien atkal priekšroka tika dota Kusvikam, kurš arī guva vienus vārtus. Savukārt Kamešs 2.maču pēc kārtas netika sākumsastāvā un 1.reizi netika laukumā ne uz minūti. Mūsu pussargu neizlaida pat neskatoties uz to, ka "Pogon" bija jāatspēlējas un viena maiņa bija pieejama (3.maiņa tā arī netika veikta).

Polijas Ekstraklases tabula

VKlubsSP
1Legia Warszawa2242
2KKS Lech Poznań2340
3Jagiellonia Białystok2338
4WKS Śląsk Wrocław2237
5Wisła Kraków2233
6Górnik Zabrze2233
7TS Podbeskidzie Bielsko-Biała2231
8GKS Bełchatów2230
9MKS Pogoń Szczecin2329
10GKS Piast Gliwice2229
11GKS Górnik Łęczna2228
12KS Lechia Gdańsk2226
13Korona Kielce2226
14MKS Cracovia Kraków2225
15Ruch Chorzów2324
16Zawisza Bydgoszcz2214

Nīderlandes 2.līgā "VVV Venlo" pamatsastāvā turpina spēlēt Vitālijs Maksimenko. Šodien Latvijas izlases futbolista komanda izbraukumā tikās ar tabulā zemāk atrodošos "Telstar". Līdz 73.minūtei bija 0:0, bet beigās "VVV Venlo" guva svarīgu 3:0 uzvaru, paceļoties uz 7.pozīciju.

Vakar pēc ziemas pārtraukuma atsākās Moldovas čempionāts, taču Oļega Kubareva (bijušais Jūrmalas "Spartaka" treneris rudens daļā vadīja "Zimbru", ko pārstāvēja Aleksejs Višņakovs) trenētās "Dacia" rindās tā arī neizgāja Andrejs Kovaļovs, visu maču paliekot rezervē. "Dacia" ar 1:2 zaudēja "Tiraspol", neizmantojot iespēju kļūt par turnīra līderi.

Igaunijas čempionātā debitējis Vladislavs Kozlovs, kurš palīdzēja savam "Infonet" viesos nospēlēt 0:0 ar valsts čempioni "Levadia". Tieši Kozlovs ar individuālu meistarību 26.minūtē radīja bīstamāko savas komandas uzbrukumu, tomēr viņa bīstamo sitienu atvairīja "Levadia" vārtsargs. Jāpiemin, ka "Levadia" - "Infonet" tikšanās bija turnīra atklāšanas spēle.

Šodien kļuvis zināms, ka Jānis Ikaunieks atkal nebūs pieteikts Francijas čempionāta spēlei. Latvietis nav izsaukto 18 spēlētāju sarakstā, bet "Metz" bez Ikaunieka rīt viesos tiksies ar "Rennes".

  +2 [+] [-]

, 2015-03-06 23:48, pirms 9 gadiem
Interesanti kādā pozīcijā Pahars cer Tarasovu izmantot.