Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ATP kausa finālā sacentīsies Krievija un Itālija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ATP kausa finālā sacentīsies Krievija un Itālija
Daniils Medvedevs. Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Melburnā gaidāmajā "ATP Cup" titula mačā būs Krievijas un Itālijas duelis. Abas komandas pusfinālu mačos uzvaras nodrošināja jau vienspēlēs, tā pieveicot attiecīgi Vāciju (2:1) un Spāniju (3:0).

Krievija ir vienīgā komanda šī gada "ATP Cup" izcīņā, kuras rīcībā ir divi Top 10 spēlētāji, un krievi šo jaudu apliecinājuši ar pagaidām perfektu sniegumu – Daniils Medvedevs un Andrejs Rubļovs ceļā uz finālu uzvarējuši visās vienspēlēs.

Abi šodien savus Vācijas pretiniekus uzvarēja pēc zaudējuma 1. setā. Astotais numurs Andrejs Rubļovs ar 3:6, 6:1, 6:2 apspēlēja Janu-Lenardu Štrufu (#37), bet ceturtās pozīcijas īpašnieks Medvedevs ar 3:6, 6:3, 7:5 uzveica reitingā trīs pakāpienus zemāk esošo Aleksandru Zverevu.

Zverevs garo izspēļu pilnajā cīņā tuvojās uzvarai, iegūstot seta un breika pārsvaru (6:3 un 3:2), taču turpinājumā pats neizturēja savu tempu un zaudēja. Sašam bija nepieciešams medicīna pārtraukums muguras problēmas dēļ.

Šodien bija abu devītais duelis, pēc kura Zverevam arvien ir pārsvars, tiesa, tas sarucis līdz minimumam (5-4), turklāt Medvedevs uzvarējis pēdējās trīs tikšanās reizēs. Visas bijušas pēdējos trīs turnīros – Parīzes "Masters 1000", "ATP Finals" un "ATP Cup". Medvedevs šobrīd sasniedzis 13 uzvaru sēriju.

Pagājušā gada finālistei Spānijai stīvas muguras dēļ šonedēļ tā arī nespēja palīdzēt ranga otrais numurs Rafaels Nadals. Deivisa kausa čempioni bez 20-kārtējā "Grand Slam" čempiona šonedēļ Melburnā tika līdz pusfinālam, bet vairāk paveikt nebija lemts.

Nadalu aizstājušais Pablo Karenjo Busta (#16) ar 2:6, 6:1, 4:6 zaudēja rangā uzreiz aiz viņa esošajam Fabio Foņīni. Zīmīgi, ka spānim pirms šodienas sakāves bija perfekta 7-0 bilance pret Foņīni.

Itālijas pirmais numurs Mateo Berretīni (#10), kurš pagājušā gada turnīru izlaida savainojuma dēļ, šogad uzvarējis visās spēlēs un sestdien ar 6:3, 7:5 sakāva Roberto Bautistu Agutu (#13), savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 4-1.