Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa šogad izlaidīs ''Fed Cup'', lai startētu olimpiādē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Halepa šogad izlaidīs ''Fed Cup'', lai startētu olimpiādē
Simona Halepa Rumānijas izlases sastāvā ''Fed Cup'' spēlēs aprīlī. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Rumāņu tenisa zvaigzne Simona Halepa (WTA #4) paudusi apņemšanos pārstāvēt savu valsti šovasar gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs, laižot secen cīņas "Fed Cup" Rumānijas izlases sastāvā.

"Pēc ilgām diskusijām ar komandu izvēlējos šogad startēt olimpiādē. Vēlos būt tam par 100% gatava gan fiziski, gan mentāli, tāpēc esmu izlēmusi spēlēt tikai olimpiskajās spēlēs [nevis ''Fed Cup"]. Darīšu to ar lielu lepnumu un godu,'' sarunā ar Rumānijas mediju ''Telekom Sport'' pauda Halepa.

Federācijas kausa finālturnīrs sieviešu tenisa izlasēm sāksies jau pēc mēneša - 7. un 8. februārī tiks aizvadītas kvalifikācijas spēles, kurā 16 komandas sadalīs astoņas ceļazīmes uz lielo finālu. Tas aprīļa vidū norisināsies Budapeštā. Rumānijas izlasei kvalifikācijas kārtā pretī stāsies Krievijas tenisistes, kamēr vienā no paralēlajiem dueļiem Latvija mērosies spēkiem ar ASV.

Halepas atteikums izlasei Federācijas kausā Rumānijas izlases izredzes, protams, samazinājis. "Šis lēmums man bija ļoti grūts, taču tas bija visas komandas lēmums. Negribu to saukt par atteikšanos no dalības ''Fed Cup", tas vienkārši ir olimpiskais gads, un es vēlos spēlēt tur,'' precīzēja tenisiste.

28 gadus vecā Halepa iepriekš vēlējās piedalīties arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiādē, tomēr par šķērsli rumānietei izrādījās Zikas vīrusa draudi. 2012. olimpiskās spēles Londonā Halepai beidzās jau agri, kad pirmajā kārtā tika piedzīvots zaudējums pret Kazahstānas tenisisti Jaroslavu Švedovu.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...