Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts "Juventus" un "Inter" zaudē, "Milan" uzvar

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

"Juventus" un "Inter" zaudē, "Milan" uzvar
Mauro Ikardi un Marko Vučiničs
Foto: digitale/scanpix

Šokējošu zaudējumu piedzīvoja “Juventus”, kas savā laukumā ar 2:1 piekāpās “Sampdoria”, kuri vairāk kā pusi spēles laika aizvadīja desmit vīru sastāvā. “Inter” izniekoja vairākas iespējas un par to samaksāja ar sāpīgu 3:0 zaudējumu “Udinese” vienībai. “Milan” izcīnīja smagu uzvaru, savā laukumā ar 2:1 pārspējot “Siena”. Zaudējumu piedzīvoja arī “Fiorentina”, kas ar 2:0 piekāpās pastarītei “Pescara”. “Napoli” pakāpās trešajā vietā pateicoties Kavani hattrick, pārspējot “Roma” ar 4:1.

Udinese - Inter

“Inter” atbalstītāji šo maču gaidīja ar nepacietību un cerību, ka Ziemassvētku un Jaunā gada pārtraukums būs devis komandai jaunus spēkus cīņā par titulu. Pēdējā 2012. gada spēlē “Inter” nespēja pieveikt “Genoa” tādējādi atpaliekot no līderes “Juventus” par deviņiem punktiem. Āfrikas Nāciju kausa ietvaros uz izlasēm bija izsaukti Mehdi Benatia un Emanuels Badu, savukārt sodus izcieta Džampiero Pinzi, Andrea Ranokia. Savainoto soliņu sildīja Djego Milito, Gabijs Kautinjo, Kristians Čivo un Rikijs Alvarezs.
Pēc Antonio Kasano no auta līnijas ievadītās bumbas, Palasio ar labu driblu ielauzās pretinieku soda laukumā, bet tur viņu apturēja Maurizio Domizi, tiesnesis neuzķērās uz Palasio pietēlotā kritiena un par simulāciju parādīja uzbrucējam dzelteno kartīti. “Udinese” bija ļoti tuvu, lai gūtu pirmos vārtus spēlē, Di Natale izdarīja brīvsitienu no 20 metriem, bet trāpīja pa vārtu stabu. Neticami kļūdījās “Inter”, kad 54. minūtē Kasano lieliski apspēlēja vairākus pretinieku spēlētājus un piespēlēja nepiesegtajam Džonatanam, kurš no sešiem jardiem kaut kādā veida pasita garām gandrīz tukšiem vārtiem. Palacio izniekoja kārtējo lielisko iespēju, saņēmis viltīgu piespēli no Guarina, viņš paslīdēja un nokrita tieši pretī vārtiem. Šīs kļūdas “Inter” maksāja dārgi. Pēc neilga brīža vārtus “Udinese” labā guva Di Natale. Kapteinis izvairījās no aizmugures pozīcijas, saņēma piespēli un raidīja bumbu precīzi tālajā apakšējā vārtu stūrī. Spēle vēlreiz izmainījās, kad 65. minūtē Huans Hesus saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts no laukuma, “Inter” palika mazākumā. Muriels dubultoja rezultātu; saņēmis Dušana Bastas piespēli no flanga ātrumā ielauzās soda laukumā, atbrīvojās no aizsargiem un ar spēcīgu sitienu pārspēja Handanoviču. 78. minūtē “Inter” rindās debitēja Tomaso Roči, nomainot Džonatanu. “Udinese” kapteinis sagādāja vēl vienu triecienu “Inter” aizsardzībai. Džovani Paskuela, saņēmis tālu piespēli efektīvi to apstrādāja un izdarīja piespēli gar vārtiem, kur ieskrējies slīdot bumbu vārtos raidīja Di Natale. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:0 “Udinese” labā.

Juventus - Sampdoria

“Juventus” gadu noslēdza kā pārliecinoši līderi, tāpēc pārliecības netrūka, lai iesāktu jauno gadu. Sodu izcieta Stefans Lihšteiners, bet savainojumi liedza spēlēt Džordžio Kialīni, Simonam Pepe un Niklasam Bentneram, tāpēc Federiko Peluso debitēja aizsardzībā ”Juves” rindās. Vēl pirms pāris dienām viņš bija “Atalanta” īpašumā. “Sampdoria” pagājušo mēnes nomainīja treneri cerībā labot tik ļoti slikto sezonas sākumu.
Pirmo bīstamo sitienu vārtu rāmī izdarīja Sebastians Džovinko, bet “Sampdoria” 18. minūtē atbildēja ar rikošetu no Andrea Poli puses, tas gan nesagādāja problēmas Džidži Bufonam. Klaudijo Markizio veiksmīgi ielauzās pretinieku soda laukumā un mēģināja atbrīvoties no sedzējiem, lai izdarītu sitienu, kad to no aizmugures, pārkāpjot noteikumus apturēja Geatano Berardi ar to pretiniekiem nopelnot 11 metru soda sitienu un sev dzelteno kartīti. Pendeli pārliecinoši realizēja Džovinko. Bumbu vārtos raidīja Eders, bet tikai pēc tam kad bija pārkāpis noteikumus pret Bufonu, vārtus neskaitīja. Lai padarītu situāciju vēl sliktāku “Sampdoria” palika desmit vīru sastāvā, kad noraidījumu 32. minūtē nopelnīja Berardi. Pirmais periods noslēdzās “Juventus” zīmē - 1:0.
Neticami, bet otrā puslaika sākumā izlīdzinājumu panāca mazākumā esošā “Sampdoria”. Tāla Nenada Krističiča piespēle atrada Mauro Ikardi, kura sitienu neveiksmīgi centās atvairīt Bufons, 1:1. Neilgi pēc tam Ikardi atkal pārspēja Bufonu. Jaunais argentīnietis ar māņkustību negaidīti izdarīja sitienu un trāpīja tieši tuvajā, augšējā vārtu stūrī, izvirzot savu desmit vīru sastāvā esošo komandu vadībā pret mājinieci “Juventus”. Mirko Vučiničam bija laba iespēja, lai izlīdzinātu rezultātu, bet viņš trāpīja pa vārtu pārliktni, bumba pēc tam atsitās pret vārtu līniju un ielidoja atpakaļ laukumā. Atkārtojumā varēja redzēt, ka bumba vārtu līniju nešķērsoja. Mazākumā esošā “Sampdoria” noturēja šādu rezultātu un triumfēja Turīnā ar rezultātu 2:1. “Juventus” tā ir tikai trešā zaudētā spēle sezonā.

Milan - Siena

Rossoneri pabeidza 2012. gadu ar smagu 4:2 zaudējumu “Roma” vienībai, spiediens uz komandu vēl vairāk pieauga pēc tam, kad to atstāja uzbrucējs Aleksadre Patu. Rubinjo pārrunām par pāreju uz “Santos” bija pielikts punkts, bet viņš vēl joprojām nebija atgriezies Milānā, tāpēc spēlē nepiedalījās. Savainojumu dēļ spēlē nepiedalījās Daniels Bonera, Mario Jepes, Kristians Zapata Džeims Mesbahs un Naidžels De Jongs. Plus tam visam Filipam Meksesam bija jāizcieš sods. Krīze aizsardzībā lika Masimiljano Alegri sūtīt laukumā Mati De Skiljo kā centra aizsargu. “Siena” centās gūt savu pirmo uzvaru ar jauno treneri Bepi Iačini. “Milan” laukumā izgāja pirms spēles ar speciālu anti-rasisma krekliņu. Tas viss pateicoties tam, ka Kevins Prinss Boatengs draudzības spēlē pret “Pro Patri” nogāja no laukuma, jo viņa virzienā tikai raidīti vairāki rasistiski izsaucieni no tribīnēs esošu skatītāju pulka.
Kevina Konstanta sitiens lidoja pāri vārtiem, kamēr Stefans El Šāravi izskrēja caur diviem aizsargiem, sita, bet to ķēra vārtsargs. Neskaitot El Šāravi mēģinājumu gūt vārtus, “Milan” tā arī pirmajā periodā neko vairāk neparādīja.
“Siena” aktīvi iesāka otro periodu un izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Alesando Rosinas sitienu no dažiem metriem atvairīja Kristians Abiati. El Šāravi tiešām vajadzēja gūt vārtus 59. minūtē, bet viņa sitiens ar galvu pēc Boatenga centrējuma palidoja tik tiko garām vārtiem. “Milan” beidzot izdevās uzlauzt “Siena” aizsardzību pēc tam, kad skaistu vārtus ar galvu pēc Boatenga centrējuma guva uz maiņu nākušais Bojans Krikičš. Pacīni nopelnīja 11 mteru soda sitienu pēc tam, kad viņu soda laukumā nogāza Felipa, uzbrucējs pats uzstāja, ka vēlas izpildīt soda sitienu un to arī pārliecinoši realizēja. Viss vēl nebija beidzies, Mičeli Pauluči guva lieliskus vārtus ar galvu, panākot 2:1, bet spēle tā arī noslēdzās un “Milan” gadu iesāk ar grūtu uzvaru.

Napoli - Roma

Šo abu klubu tikšanās vienmēr ir bijis īpašs brīdis Itālijas futbolā, tāpēc tika gaidīta satriecoša spēle komandu izpildījumā. “Napoli” 2012. gadu noslēdza ar četriem pēc kārtas zaudējumiem, plus tam visam divi punkti komandai tika atņemti sakarā ar saistību totalizatoru skandālā. Turpretī “Roma” bija ieskrējusies, uzvarot sešas no septiņām iepriekšējām spēlēm.
Pagāja nieka četras minūtes, kad “Napoli” jau izvirzījās vadībā. Gorana Pandeva piespēle atrada Paulo Kavani, un uzbrucējs pārliecinoši raidīja bumbu garām vārtsargam, 1:0. Labu sniegumu nodemonstrēja “Napoli” vārtu vīrs De Sanktis, ar pirkstu galiem atsitot spēcīgu Pjaniča sitienu. Brīdi vēlāk Eriks Lamela izdarīja tik pat spēcīgu sitienu, bet labi pastrādāja Destro, kavējot Lamela un vārtsargs bumbu ķēra.
Uzreiz otrā puslaik sākumā “Napoli” dubultoja savu pārsvaru, jau atkal pateicoties Kavani un Pandeva sadarbībai. Maķedonietim izdevās piespēlēt Kavani, kurš nonāca aci pret aci ar Goikoičea un apspēja vārtsargu no deviņiem jardiem. Šie vārti ļāva Kavani apspēt Stefanu El Šāravi rezultatīvāko spēlētāju tabulā. Kavani kārtējo reizi izrāvās pretī vārtiem, bet Ivans Piris laicīgi spēja izsist bumbu no urugvajieša kājām. “Roma” nerealizēja lielisku iespēju 67. minūtē gūt vārtus. De Sanktis atsita pirmo sitienu no Pjaniča, uzreiz pēc tam piecēlās un atsita sekojošo sitienu no Maikla Bredlija, tādā veidā divreiz glābjot savu komandu no vārtu zaudējuma. Neilgi pēc tam hattrick guva Kavani. Urugvajietis ar augstu lēcienu pacēlās virs pretspēlētājiem un ar galvu realizēja stūra sitienu. Uz maiņu nākušais Osvaldo pamanījās vienus vārtus atgūt, kad 73. minūtē izvairoties no aizmugures stāvokļa, pārmeta bumbu pāri izgājušajām De Sanktis. 75. minūtē Pjaničs saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts no laukuma par rupju spēli. Spēles noslēgumā vēl vienus vārtus pretuzbrukumā guva Kristians Magio. Beigu rezultāts 4:1.

Citās spēlēs

“Lazio” pietuvojās “Juventus” tabulā apspējot deviņu vīru sastāvā esošo “Cagliari”. Lai gan pirmais periods noslēdzās 0:0, jau otrajā puslaikā pirmos vārtus guva “Cagliari” pateicoties Marko Sau. “Lazio” atbildēja ar Konko vārtiem 79. minūtē un punktu spēlei pielika Kandreva, izpildot Kloses nopelnīto 11 metru soda sitienu.

19. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvējiS.k.
5.01.19:00Catania - Torino 0 : 0 ( 0 : 0 )-
5.01.21:45Lazio - Cagliari 2 : 1 ( 0 : 0 )Kongo 79'; Kandreva 86' (11m) - Sau 62'
6.01.13:30Udinese - Internazionale 3 : 0 ( 0 : 0 )Di Natale 63'; 79'; Muriel 75'; -
6.01.16:00Chievo - Atalanta 1 : 0 ( 1 : 0 )Kofi 37' -
6.01.16:00Fiorentina - Pescara 0 : 2 ( 0 : 0 )- Džonatans 54'; Seliks 90'+1
6.01.16:00Genoa - Bologna 2 : 0 ( 0 : 0 )Boriello 58'; 73' -
6.01.16:00Juventus - Sampdoria 1 : 2 ( 1 : 0 )Džovinko 24' (11m) - Ikardi 54';69'
6.01.16:00Milan - Siena 2 : 1 ( 0 : 0 )Bojans 67'; Pacīni 79' (11m) - Pauluči 86'
6.01.16:00Parma - Palermo 2 : 1 ( 0 : 0 )Belfodils 62'; Amauri 90'+2 - Budans 85'
6.01.21:45Napoli - Roma 4 : 1 ( 1 : 0 )Kavani 4'; 48'; 70'; Magio 90' - Osvaldo 73'

Turnīra tabula

Nr.KomandaSUNZV.a.P
1 .Juventus19142340 : 1344
2 .Lazio19123428 : 1939
3 .Napoli19123437 : 1837
4.Fiorentina19105436 : 2135
5.Internazionale19112630 : 2235
6 .Roma19102743 : 3332
7 .Milan1993736 : 2730
8 .Parma1985627 : 2529
9 .Udinese1969429 : 2627
10 .Catania1975726 : 2726
11 .Chievo1973921 : 2924
12 .Atalanta1973918 : 2822
13 .Torino1949620 : 2220
14 .Sampdoria19631022 : 2820
15 .Pescara19621117 : 3520
16 .Bologna19531121 : 2618
17 .Genoa19451020 : 3017
18 .Cagliari19441117 : 3516
19 .Palermo19361016 : 2915
20 .Siena19451017 : 2811

-* korekcijas Sampdoria, Torino -1 punkts, Atalanta -2 punkti, Siena -6 punkti, Napoli -2 (par dalību totalizatoru skandālā)

Rezultatīvākie spēlētāji

Nr.SpēlētājsKomandaVārti
1.Edinsons KavāniNapoli16 ( 4 )
2.Stefans el ŠāraviMilan14 ( 0 )
3.Antonio Di NataleUdinese12 ( 3 )
4.Miroslavs KlozeLazio10 ( 0 )
5.Eriks LamelaRoma10 ( 0 )
6.Pablo OsvaldoRoma10 ( 2 )
7.Djēgo MilitoInter8 ( 3 )
8.Stevans JovitečsFiorentina8 ( 1 )

Izmantotie resursi:
goal.com
football-italia.net
soccerway.com

  +1 [+] [-]

, 2013-01-06 20:11, pirms 11 gadiem
Ko pie velna Markizio gribeja pieradit,kipa baigais varonis? Es saprastu ka tas butu CL finals un nav ko taupities,bet shi ligas spele,ja Juve zaude,un,tapat atraviens no citam komandam ir pietiekams! Nezinu cik nopietna trauma,bet izskatas ka iespejams nedelas vieta tagad atputisies menesi ja ne vairak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-06 20:45, pirms 11 gadiem
Lazio 2vietā, jā laikam itāļu top komandām vēl pohas no Jaunā gada, kamēr pastarīši mocijās treniņos, lūk rezultāts, Juve vispār var aizmirst Čl kā sapni, taisa problēmas uz līdzenas vietas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-07 01:35, pirms 11 gadiem
Bufons ir labākais vārtsargs,bet nu šajā spēlē pie abiem ielaistajiem vārtiem var meklēt akmentiņus savā dārziņā,it īpaši pie pirmajiem

  -1 [+] [-]

, 2013-01-07 09:20, pirms 11 gadiem
Visu cieņu "Sampdoria" - turējās labi. Kļūdas un kokainumu varam norakstīt uz jaunā gada ieilgušajām paģirām Bet visas spēles jau nevar uzvarēt, tas arī fakts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-07 13:21, pirms 11 gadiem
pietrūka to pamatsastāva spēlētāju kas dažādu iemeslu dēļ nespēlēja.