Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

“Masters” piecās minūtēs nokārto uzvaru

“Masters” piecās minūtēs nokārto uzvaru
"FS Masters/Ulbroka", foto: Māris Greidāns, FS Masters

Elvi florbola līgā “FS Masters/Ulbroka” mača lielāko daļu saskārās ar vērā ņemamu “RTU/Rockets” pretestību, taču pieci iemestie vārti otrā perioda izskaņā priekšlaikus dzēsa jautājumu par spēles uzvarētājiem – 12:6.

Spēles sākumā “RTU/Rockets”, kas atrodas turnīra tabulas pirmspēdējā pozīcijā, uzbruka pat aktīvāk un bīstamāk par pretiniekiem, taču pirmos vārtus guva mājinieki, kad 12. minūtē ar tālu metienu izcēlās Kristers Babris. Trīs minūtes vēlāk no krietni tuvākas distances pārsvaru dubultoja Valters Lapiņš. Savukārt viesiem vēl pēc pusotras minūtes izdevās vienus vārtus atspēlēt Oskaram Baumanim, kurš atņēma pretiniekam bumbiņu, noguldīja vārtsargu un meta tam pāri.

Pēc pārtraukuma mājiniekiem vajadzēja vien 64 sekundes, lai ar diviem vārtu guvumiem pārsvaru palielinātu līdz 4:1. Cīņa gan atkal izlīdzinājās, turklāt viesi perioda vidū minūtes laikā izdarīja divus precīzus metienus, vispirms pirmos vārtus virslīgā gūstot Pēterim Džeriņam, bet tad pirmos vārtus no trijiem šajā vakarā ar tālu raidījumu guva Renārs Preijers. Viesi gan paši sev sarežģīja dzīvi, kad Pāvels Seredickis vispirms iegrūda pretinieku bortā, bet aizturētā soda laikā izdarīja vēl vienu pārkāpumu, tiekot pie četrām minūtēm. Citā epizodē divas minūtes nopelnīja arī kapteinis Kaspars Lapsiņš. Mājinieki šādu dāvanu izmantoja pilnībā, ātri realizējot trīs vairākumus, pēc tam sagrautās “raķetes” pazudinot vēl vairāk, iemetot divus vārtus un pārtraukumā dodoties jau pie 9:3.

Uz trešo periodu viesi veica vārtsargu maiņu, kopumā lieliski spēlējošā Kirila Namļinska vietā vārtos sūtot Ēriku Zaicu, kuram jau pirmajā minūtē bija nopietns pārbaudījums, kad viņš prata neitralizēt Kristera Babra soda metienu. Pie pretējiem vārtiem tikmēr izcēlās Renārs Preijers, panākot 4:9. Kārtējo vairākumu zibenīgi realizēja Toms Bitmanis, atsaucoties uz Kevina Šmita diagonālo piespēli. Turpinājumā Nikolass Rukavišņikovs un Kristers Babris pārsvaru palielināja līdz 12:4, bet pēdējais vārds piederēja viesiem, kuri arī paspēja gūt divus vārtus. “FS Masters/Ulbroka” uzvarēja ar 12:6, bet var teikt, ka divas ar pusi trešdaļas komandas nospēlēja vismaz rezultāta ziņā līdzvērtīgi.

Pēc izcīnītā panākuma Ulbrokas komanda turnīra tabulā pakāpās uz otro vietu, apsteidzot “Talsu NSS/Krauzers’. Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina Kristeru Babri, kuram divi vārti un trīs piespēles. Tikmēr Kevins Šmits ar vieniem vārtiem un četrām piespēlēm nostiprinājās līgas rezultatīvākā spēlētāja galvgalī. Zaudētājiem trīs vārti Renāram Preijeram, bet par labāko nosauca Krišu Olafu Merirandu, kuram vieni vārti un divas piespēles.

Elvi florbola līga turpināsies 8. decembrī, kad “Ķekava/RB&B” uzņems “Lielvārde/FatPipe”, “Lekrings” pie sevis ciemos gaidīs “FBK Valmiera/Betsafe”, bet “Irlava” dosies uz izbraukuma spēli Bauskā.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.