Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Unibet.com

Unibet.com: Vai Madrides "Real" un "Juventus" Turīnā sarīkos vārtu birumu?

Unibet.com: Vai Madrides "Real" un "Juventus" Turīnā sarīkos vārtu birumu?
Garets Beils pēdējo divu spēļu laikā ir guvis divus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles
Foto: AP/Scanpix

Ar astoņām spēlēm šovakar sāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrais aplis. Tiks aizvadītas pirmās spēles, kuras var uzskatīt praktiski par izšķirošām – ļoti svarīgi mači par punktiem būs gan Turīnā, gan Doņeckā. "Real" pēdējā laikā līdzjutējus lutinājis ar momentiem bagātu futbolu un uzvaras gadījumā jau garantēs iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

"Juventus" pirmajā spēlē Madridē zaudēja ar 1:2 un vēl viena zaudējuma gadījumā krietni pasliktinās savas izredzes uz izkļūšanu no grupas, taču šovakar tieši Itālijas klubs būs nominālais favorīts - @2.45, kamēr "Real" uzvara ir @2.80. "Juventus" ir izcīnījis trīs sausās uzvaras pēc kārtas, taču "Real" uzbrukuma potenciāls – desmit vārti pēdējo divu maču laikā – liek gaidīt vārtu birumu arī Turīnā – kopējais "Over 2.5" ir novērtēts ar 1.62 ("Under 2.5" - @2.30), bet kopējais "Over 3.5" - @2.55.

"Juventus" sešās mājas spēlēs šosezon nav uzvarējis tikai "Galatasaray" (2:2), savukārt "Real" septiņās izbraukuma spēlēs ir paklupusi tikai pret "Villarreal" (2:2) un "Barcelona" (1:2). Madridieši kopumā sezonas 15 mačos ir ielaiduši 19 vārtus un tikai trīs spēlēs ir atstājuši savus vārtus neskartus. Tas, ka šovakar vārtus gūs abas komandas, ir novērtēts ar koeficientu 1.50 (ka negūs - @2.45). Mājiniekiem nespēlēs Džordžo Kjellīni, Štefans Lihtšteiners un Mirko Vučiničs, bet viesiem vienīgais iztrūkstošais ir Fabiu Koentrau.

Praktiski izšķirošs būs mačs Doņeckā, kur vietējais "Shakhtar" zaudējuma gadījumā līdz minimumam samazinās izredzes uz iekļūšanu astotdaļfinālā. Doņeckas klubs ir spēles favorīts (@2.25), taču šī sezona ogļračiem ir bijusi ārkārtīgi neveiksmīga – pēc nesenā zaudējuma pret "Volyn" (0:2) "Shakhtar" jau pēc pussezonas ir zaudējis vairāk punktu (13) nekā iepriekšējā Ukrainas Premjerlīgas sezonā kopā (11). Tāpat "Shakhtar" šāvakara pretiniecei "Bayer" (uzvara @3.15) Lēverkūzenē zaudēja ar rezultātu 0:4. Koeficients uz kopējo "Over 2.5" ir 1.68 ("Under 2.5" - @2.20), bet uz to, ka abas komandas gūs vārtus – 1.53 (negūs - @2.35).

Otrā grupas spēlē Mančestras "United" (uzvara @2.45) viesosies pie "Real Sociedad" (@2.95), kas pagaidām vēl nav ieguvusi nevienu punktu. Baski pēdējā mačā Spānijā ar 5:0 sabradāja "Osasuna" un nav zaudējuši pēdējās četrās mājas spēlēs, ielaižot tikai vienus vārtus un iesitos deviņus. Tikmēr mančestrieši uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs, taču iepriekšējā uzvara nenāca bez asinīm – trīs savainoti spēlētāji, no kuriem Džonijs Evanss un Rafaels nav devušies uz Sansebastjanu. Viesiem nebūs arī Denija Velbeka. Pretuzbrukumu taktiku iecienījušie baski un izbraukumā nestabilie angļi varētu parūpēties par ne pārāk rezultatīvu cīņu – kopējais "Over 2.5" @1.95 ("Under 2.5" @1.87), bet tas, ka abas komandas gūs vārtus, ir novērtēts ar 1.73 (negūs – 2.00).

Citās spēlēs nominālajām grupu favorītēm gaidāma potenciāli viegla pastaiga. Mančestras "City" (uzvara @1.18) uzņems Maskavas CSKA (handikaps 2:0 @2.33), kuras rindās joprojām nav savainotā Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas. Čempionu līgas trofejas sargātāja Minhenes "Bayern" (uzvara @1.14) viesosies pie Plzeņas "Viktoria" (2:0 handikaps @2.55), savukārt PSG (uzvara @1.12) bez Edinsona Kavani un, visticamāk, arī Zlatana Ibrahimoviča uzņems Beļģijas "Anderlecht" (2:0 handikaps @2.35).


UEFA Čempionu līgas trofeju nosargājusī "Barcelona" komanda. Foto: Alvaro Medranda/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

"Barcelona" futbolistes trešo reizi pēdējo četru gadu laikā kāpj Eiropas tronī

UEFA Sieviešu Čempionu līgas turnīrā trešo reizi triumfējusi "Barcelona", Bilbao notikušajā finālcīņā ar 2:0 pārspējot Eiropas titulētāko klubu Lionas "Olympique".
"Atalanta" futbolisti. Foto: Sipa/Scanpix
16

Lukmenam hat-trick, ''Atalanta'' pārtrauc ''Bayer'' sēriju un triumfē Eiropas līgā

Par 2023./2024. gada UEFA Eiropas līgas čempioni kļuvusi Itālijas A sērijas vienība Bergamo ''Atalanta'', kas Dublinā notikušajā finālspēlē ar 3:0 sakāva Leverkūzenes ''Bayer'', sagādājot vāciešiem pirmo zaudējumu sezonā. Ar hat-trick uzvarētāju rindās izcēlās Ademola Lukmens.
"Puskas Arena". Foto: AP/Scanpix
2

2026. gadā Budapešta uzņems UEFA Čempionu līgas finālu

LETA--AP. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) trešdien izraudzījās Budapeštu kā pilsētu, kas 2026.gadā uzņems Čempionu līgas finālu.