Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pērnās sezonas labākā un vājākā komanda tiekas Lielvārdē

Pērnās sezonas labākā un vājākā komanda tiekas Lielvārdē
"RTU/Rockets" florbolisti joprojām ir pirmo punktu meklējumos, foto: Floorball.lv

Elvi florbola virslīgā šovakar tiks aizvadīta viena spēle, kurā “Lielvārde/FatPipe” pulksten 20:30 savās mājās uzņems “RTU/Rockets”. Mača tiešraide pulksten 20:30 TV4 un Sportacentrs.com

Pērnās sezonas čempionvienība “Lielvārde/FatPipe” arī šo sezonu iesākuši sekmīgi, uzvarot abās mājas spēlēs (Valmieru un Ķekavu), bet izbraukumos zaudējot Cēsīs un uzvarot Bauskā. Tabulā tas ar deviņiem punktiem ļauj ieņemt otro vietu un jebkurš izcīnītais punkts vismaz līdz sestdienas vakaram ļaus čempioniem nostāties tabulas galvgalī. Niks Blumfelds ar 11 (7+4) punktiem ir gan savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, gan labākais vārtu guvējs. Oskars Tūtāns iespējis 8 (5+3) punktus, bet Armands Savins ticis pie 8 (4+4) punktiem. Tikai divos mačos piedalījies Sandis Mihailovskis, taču viņa rēķinā jau četri vārtu guvumi. Tikmēr saraustīts sezonas ievads kapteinim Jurim Sandim Jēgeram, kurš mačā pret “Ķekava/RB&B” savainoja potīti un izbraukuma spēlē Bauskā nepiedalījās.

“RTU/Rockets”, kas pērn finišēja pēdējā vietā turnīra tabulā, šajā sezonā pēdējie nedrīkst palikt, pretējā gadījumā spēcīgāko pulku nāksies atstāt. Šīs sezonas ievadā komanda līdz šim spēlējusi tikai savu skatītāju priekšā, taču sava laukuma priekšrocības nav spējuši izmantot, zaudējot gan Kocēnu, gan Ulbrokas, bet jo sevišķi sāpīgi – Ādažu komandām. Līdz ar to “raķetes” kā vienīgie joprojām ir bez izcīnītajiem punktiem tabulā. Rainers Miķelsons ar četriem vārtu guvumiem ir gan labākais bombardieris komandā, gan rezultatīvākais spēlētājs. Tikpat punktu ir arī Artūram Jansonam, kurš visus sakrājis ar rezultatīvām piespēlēm. Viņš pie vismaz viena punkta ticis jau piecos mačos pēc kārtas un šovakar var atkārtot savu individuāli labāko sasniegumu virslīgas karjerā. Nevienam citam nav vairāk par diviem punktiem.

“Lielvārde/FatPipe” pēdējās spēlēs nedaudz uzlabojuši sekmes skaitliskā vairākuma realizācijā, taču ar 25% iespēju izmantošanu pašlaik tik un tā jāsamierinās ar septīto vietu līgā. Rīdziniekiem klājies vēl bēdīgāk, jo izmantotas tikai divas no 11 iespējām jeb 18.18%. Vēl sliktāk tas viss izskatās, ja ierēķina, ka bez diviem iemestajiem vārtiem vairākumā ir arī trīs reizes nācies pašiem ielaist bumbiņu savos vārtos, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Pašreizējie čempioni līdzšinējās četrās spēlēs vēl ne reizi nav uzvarējuši cīņu otros periodus (0-2-2, vārti 9:12), taču “RTU/Rockets” šosezon vispār nav uzvarējuši nevienā no deviņām nospēlētajām trešdaļām, četros periodos spēlējot neizšķirti un piecos zaudējot.

Šīvakara spēles sākuma laiks pārcelts no pulksten 20:00 uz pulksten 20:30 un maču apkalpos tiesnešu pāris Miks Radvils un Mikus Leo Roze. Interesanti, ka abi soģi ir pirmajās divās vietās pēc piešķirto soda minūšu daudzuma vidēji spēlē – Roze pārī ar savu kolēģi izrakstījuši vidēji 16 soda minūtes, kamēr Radvilam tādas ir 14. Tiesa, Roze līdz šim šosezon virslīgā tiesājis divas spēles, kamēr Radvilam tikai viens mačs aiz muguras.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.