Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Matisons: "Ādažos punktus atstās arī citas komandas"

Matisons: "Ādažos punktus atstās arī citas komandas"
Ingars Matisons (no labās) saņēma labākā spēlētāja balvu "Rubenes" rindās, foto: Floorball.lv

"Rubenes" komandas uzbrucējs Ingars Matisons pagājušajā nedēļā Elvi florbola virslīgā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem, taču komanda ar 4:5 papildlaikā piekāpās FBK SĀC komandai. Pēc mača florbolists sniedzis savu skaidrojumu Sportacentrs.com

Izlaidis pirmās divas savas komandas spēles Elvi florbola virslīgā, spilgti čempionātā atgriezies ilggadējais “Rubenes” uzbrukuma līderis Ingars Matisons, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem. Komanda gan zaudēja Ādažos. Kādēļ tā, spēlētājs savu viedokli neliedza Sportacentrs.com

Pirms “Rubenes” komandas trešās šīs sezonas izbraukuma spēles pret FBK SĀC tās galvenais treneris Ivars Jēkabsons sarunā ar Sportacentrs.com jokojot atzina, ka viņa interesēs ir, lai ātrāk iestājas rudens, jo tad Matisons ir gatavs palīdzēt komandai: “Vasaras sezonā mani gandrīz nav iespējams redzēt nekur citur kā vienīgi golfa laukumā, kur darbojos no agra rīta līdz vēlam vakaram,” savu nespēlēšanas iemeslu sezonas ievadā pamato pats florbolists. “Apmācības sacensību organizēšana, saimnieciskie darbi, kā arī šī sporta veida popularizēšana un attīstība ir virziens, kurā darbojos ļoti intensīvi, it sevišķi vasaras sezonā. Līdz ar to līdz pat sezonas sākumam ar “Rubenes” komandu praktiski nav sanācis būt. Turklāt šogad septembris ir bijis neraksturīgi silts un saulains, līdz ar to klienti joprojām ir aktīvi un steidz izbaudīt labo laiku, kas manā gadījumā ir darbs. Ar oktobri nosacīti brīvais laiks būs nedaudz vairāk, līdz ar to var prognozēt, ka turpmāk regulāri būšu kopā ar savu florbola komandu.”

Ņemot vērā iepriekš teikto, vēl jo iespaidīgāks šķiet Matisona sasniegtais savā šīs sezonas pirmajā spēlē, kad izdevās izcelties ar četriem vārtiem. “Savu atgriešanos laukumā vērtēju gana pozitīvi, lai gan varēju gūt vēl vismaz vienus vai divus vārtus. Nevaru arī teikt, ka pašlaik esmu gatavs sezonai par visiem 100 procentiem, jo fiziskā forma pašlaik nav tā labākā. Tomēr par to īpaši neuztraucos, jo, strādājot kopā ar komandas fiziskās sagatavotības treneri Kasparu Reikmani, zinu, ka uzlabojumi ir neizbēgami.”

Kopš FBK SĀC spēlē Elvi florbola līgā, “Rubene” pretiniekus savā laukumā sagrāvusi ar rezultātiem 15:3 un 14:6, taču izbraukumā klājies krietni grūtāk, uzvarot ar 6:5 un 13:11, bet šajā sezonā tika piedzīvota neveiksme papildlaikā ar rezultātu 4:5. Acīmredzot, spēlēšana uz koka grīdas seguma nav parocīga Kocēnu komandai? “Grūti spriest. Laikam jau nav viena konkrēta iemesla, kādēļ mums tur tik grūti klājas. Ādažu komanda ir ļoti jauna un ambicioza. Jaunības degsme un maksimālisms bieži vien liek pretiniekiem saņemties un mobilizēties vairāk nekā varbūt gribētos. Mums šajā gadījumā tas, iespējams, īsti neizdevās. Paši kā komanda nespēlējām slikti, taču brīžiem bija pārāk daudz kļūdu, no kurām izveidojās vairākas nestandarta situācijas, kurās bieži vien apjukām un pretinieks to meistarīgi un veiksmīgi spēja izmantot. Runājot par pašu komandu – lai gūtu vārtus, pa tiem ir jāmet! Šajā spēlē kliboja kā metieni, tā to realizācija. Protams, ka būtu gatavs atdot savus vārtu guvumus, lai kopējā tabulā ierakstītu trīs punktus komandai. Tomēr domāju, ka Ādažu laukumā ne viena vien komanda vēl pamanīsies zaudēt punktus.”

Lai gan Ingars teica, ka vasarā ar komandu praktiski nesanāk būt kopā, par pirmo spēļu iznākumiem florbolists, protams, ir lietas kursā: “Jā, esmu kursā par rezultātiem un sniegumu. Startu vērtēju vairāk ar plusa zīmi, jo, lai arī zaudēti punkti Ādažos, tika izcīnīti svarīgi punkti Talsos. Lai iekļūt play-off, nepieciešami vidēji aptuveni 1,5 punkti spēlē un uz doto brīdi plāns tiek izpildīts. Komandas sniegums pašlaik ir nestabils, taču esmu pārliecināts, ka ar katru spēli tas tikai uzlabosies.”

Ne mazāk principiāla spēle “Rubenei” priekšā šajā nedēļas nogalē, kad gaidāma cīņa Ulbrokā pret līdz šim maksimālos punktus nopelnījušajiem “FS Masters/Ulbroka”. Spēlei bija jānotiek Kocēnu sporta namā, taču tur aizkavējusies grīdas seguma nomaiņa, kā rezultātā klubi vienojušies par spēles norises vietas pārcelšanu. “Domāju, ka gaidāms ļoti aizraujošs mačs. Beidzamajās sezonās Ulbrokas komanda piedāvā ļoti agresīvu un uz uzbrukumu tendētu florbolu. Ja spēsim apslāpēt viņu karstos uzbrucējus un paši uzrādīt augstu realizāciju, kā arī stabilu sniegumu visu 60 minūšu garumā, tad būs iespēja nopelnīt arī punktus turnīra tabulā.”


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.