Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tarasovs: "Ar Merzļikinu man vieglāk runāt krievu valodā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarasovs: "Ar Merzļikinu man vieglāk runāt krievu valodā"
Elvis Merzļikins. Foto: Columbus Blue Jackets

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" krievu vārtsargs Daniils Tarasovs atklāj, ka labi saprotas ar latvieti Elvi Merzļikinu.

Pagājušajā sezonā Tarasovs spēlēja arī KHL klubā Ufas "Salavat Yulaev" - regulārā čempionāta 16 spēlēs ielaida 2.07 ripas vidēji mačā un atvairīja 92.5 procentus no pretinieku metieniem, savukārt izslēgšanas spēlēs 44 minūtēs atvairīja visus 12 metienus. "Tas bija liels solis uz priekšu. KHL ir ļoti augsts līmenis, otrā spēcīgākā līga pasaulē. Tur ir ļoti daudz labu spēlētāju. Tajā sezonā nobriedu un augu kā profesionālis," atklāj Daniils Tarasovs, kurš iepriekš spēlēja Somijas čempionātā.

Tiek lēsts, ka NHL jaunās sezonas sākumā Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargi būs latvietis Elvis Merzļikins un soms Jonass Korpisalo, bet krievs Daniils Tarasovs sāks fārmklubā Klīvlendas "Monsters", kas spēlē AHL.

Kas vārtsargam ir pats galvenais, pārceļoties no KHL uz NHL?
- Vispirms labi jāzina angļu valoda. Jāsaprot, ko tev saka. Ja ierodies Amerikā un nepietiekami zini valodu, lai saprastu sarunu biedru, tu esi kā zirgs ar klapēm - vienkārši neredzi, kas tev blakus. Ar valodu tev ir plašāks redzesloks. Ja runājam par spēli, tad NHL laukumi ir mazāki, tātad lielāka slodze. Te jābūt labāk gatavam fiziski. NHL ir ļoti haotiska spēle, kas var izvērsties dažādi. Tu vari būt priekšā, bet drīz vien jau vari arī nonākt iedzinējos. Pastāvīgi notiek spiediens uz vārtiem, metieni un kustība. Fiziskajā ziņā tev jābūt tam gatavam."

Kā tad ir ar angļu valodu?
- Patlaban jau labāk. Sāku vairāk saprast, varu izteikt savas domas. Galvenais - pārvarēt bailes, ka tevi nepareizi sapratīs. Mana sieva ļoti labi zina angļu valodu, tāpēc viņa palīdz. Mājās runājam arī angliski, lai uzlabotu.

"Blue Jackets" pamatvārtsargs, domājams, būs Elvis Merzļikins. Vai palīdz tas, ka viņš runā krievu valodā?
- Jā, ar Elvi mēs kontaktējamies labi. Arī ar Jonasu Korpisalo, cik nu ļauj mana angļu valoda. Principā cenšos runāt ar visiem puišiem. Ar Elvi vieglāk krievu valodā. Kādos brīžos viņš man pastāsta, kas īsti ir organizācijas iekšienē.

Izmantotie resursi:
matchtv.ru

Slēpts komentārs: Antons Upesdeglis

  +1 [+] [-]

, 2021-10-05 21:11, pirms 3 gadiem
Interesanti būtu uzzināt, kādas tautības pārstāve ir Daniila sieva, kura tik labi zinot angļu valodu!
P.s. Vai kāds no SC valodas lietošanas "guru" man varētu izskaidrot, kā no krievu valodas vārda Daņila ir izveidots vārds Daniila?

  -4 [+] [-]

, 2021-10-05 21:15, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti būtu uzzināt, kādas tautības pārstāve ir Daniila sieva, kura tik labi zinot angļu valodu!
P.s. Vai kāds no SC valodas lietošanas "guru" man varētu izskaidrot, kā no krievu valodas vārda Daņila ir izveidots vārds Daniila?
plaģiāts..raksts nokopēts un pārvērst translate

  +3 [+] [-]

, 2021-10-05 21:30, pirms 3 gadiem
Rasijas pamatskolās angļu mēli nemāca?

  -3 [+] [-]

, 2021-10-05 21:45, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Rasijas pamatskolās angļu mēli nemāca?
Tiešām lohs esi vai izliecies?varētu domāt ka visi lv skolu beidzēji brīvi runā angliski!!!Vai teiksim Francijā vai Vācijā visi bliež angliski...smiekli nāk.laikam tālāk par LV nekad neesi bijis,ja šādi raksti😉
Slēpts komentārs: Piedāvāju labi apmaksātu darbu betonētājiem stiegrotājiem
Slēpts komentārs: EGLE Z

  +1 [+] [-]

, 2021-10-05 23:03, pirms 3 gadiem
akropole rakstīja: Tiešām lohs esi vai izliecies?varētu domāt ka visi lv skolu beidzēji brīvi runā angliski!!!Vai teiksim Francijā vai Vācijā visi bliež angliski...smiekli nāk.laikam tālāk par LV nekad neesi bijis,ja šādi raksti😉
Tur Tev taisnība. Ķīna, Krievija, Francija, Vācija - tās visas ir valstis, kurās retais runā angliski. Dienvidamerika - tas pats, tikai spāņu valoda. Parasti, jo lielāla valsts, jo mazāk cilvēkiem vajadzīgas svešvalodas. Izņēmums ir valstis, kas ir bijušas Anglijas kolonijas

     [+] [-]

, 2021-10-05 23:29, pirms 3 gadiem
agronoms rakstīja: Tur Tev taisnība. Ķīna, Krievija, Francija, Vācija - tās visas ir valstis, kurās retais runā angliski. Dienvidamerika - tas pats, tikai spāņu valoda. Parasti, jo lielāla valsts, jo mazāk cilvēkiem vajadzīgas svešvalodas. Izņēmums ir valstis, kas ir bijušas Anglijas kolonijas
ar Franciju viss skaidrs, bet kkā vienmēr bija licies, ka Vācijā gan tāds diezgan labs angļu valodas līmenis ir. (te gan varu kļūdīties, nekāda darīšana ar viņiem bijusi nav). skandināvi gan brīvi un arī vecākā paaudze liela daļa, ne tikai jaunieši. kā starptautiskā valoda, vismaz rietumu valstīs, angļu valoda gan dominē diezgan pārliecinoši.

     [+] [-]

, 2021-10-05 23:37, pirms 3 gadiem
Neziniitim51 Krievu valodā ir divi vīriešu vārdi kuri skan līdzīgi bet tomēr atšķiras: Данила un Даниил.

     [+] [-]

, 2021-10-05 23:41, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: ar Franciju viss skaidrs, bet kkā vienmēr bija licies, ka Vācijā gan tāds diezgan labs angļu valodas līmenis ir. (te gan varu kļūdīties, nekāda darīšana ar viņiem bijusi nav). skandināvi gan brīvi un arī vecākā paaudze liela daļa, ne tikai jaunieši. kā starptautiskā valoda, vismaz rietumu valstīs, angļu valoda gan dominē diezgan pārliecinoši.
Intereses pēc ieguglēju, izrādās pēc statistikas katrs otrais runājot angliski. Varbūt manā galā savādāk, šeit 1. svešvaloda ir franču. Vēl ir daudzi, kuri principa pēc, kaut saprot, bet savā valstī svešvalodā nerunās

  +5 [+] [-]

, 2021-10-06 00:00, pirms 3 gadiem
akropole rakstīja: Tiešām lohs esi vai izliecies?varētu domāt ka visi lv skolu beidzēji brīvi runā angliski!!!Vai teiksim Francijā vai Vācijā visi bliež angliski...smiekli nāk.laikam tālāk par LV nekad neesi bijis,ja šādi raksti😉
Tas, ka lielvalstīs primārā ir sava valoda nav noslēpums. Un tas, ka krievi mūsdienās uz svešvalodām slinki arī nav nekāds jaunums. Tikai 2 lietas - kādā tad valodā somos runāja Tarasovs - neticu, ka somiski un ja spēlētāja mērķis ir NHL derētu to angleni tīri tāpēc pazubrīt, lai nav kā dažai labai krievu zvaigznei, ka aizbrauc un ne bū, ne bē.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-06 00:37, pirms 3 gadiem
Vācijā mūsdienās cilvēki tīri ok komunicē angliski, ko nekādi nevar teikt par cilvēkiem Itālijā. Tur gan reti kurš kaut ko angliski saprot vai spēj pateikt... Francijā savukārt vietējie nevēlas angliski runāt, kaut gan visu saprot. Kaut gan, kad no tūristiem piķi gribas nopelnīt, uzreiz parādās tās angļu valodas prasmes. Bet, jā, Ķīnā var tikai ar Google Translate aplikāciju, neviens angliski nerunā (izņemot HK un Makao).

  -1 [+] [-]

, 2021-10-06 08:09, pirms 3 gadiem
Hokeja valoda ir Krievu valoda

     [+] [-]

, 2021-10-06 14:13, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Interesanti būtu uzzināt, kādas tautības pārstāve ir Daniila sieva, kura tik labi zinot angļu valodu!
P.s. Vai kāds no SC valodas lietošanas "guru" man varētu izskaidrot, kā no krievu valodas vārda Daņila ir izveidots vārds Daniila?
Wikipēdijā raksta, ka Daniils ir cēlies no vārda Daniels.