Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars" ar Biļalovu vārtos dominē "zaļajā derbijā" un pārtrauc zaudējumu sēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Ak Bars" ar Biļalovu vārtos dominē "zaļajā derbijā" un pārtrauc zaudējumu sēriju
Foto: Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pēc trīs maču pārtraukuma pie panākuma izdevies tikt Kazaņas "Ak Bars", kas cīņas gaitā dominēja un ar 4:1 pārspēja Covid-19 pandēmijas novājināto Ufas "Salavat Yulaev". Bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs atvairīja 16 pretinieku metienus.

Zīmīgi, ka "Ak Bars" šovakar izdarīja par 26 raidījumiem pa vārtiem vairāk (43:17) nekā "Salavat Yulaev". Par spīti lielajam pārspēkam uz ledus, rezultāta tablo vēl 42. minūtē vēstīja neizšķirtu 1:1. Tomēr tad īsā laika sprīdī Džastins Azevedo un Artjoms Gaļimovs svaru kausus nosvēra kazaņiešu labā - 3:1. Savukārt 21 sekundi līdz pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Stefans Da Košta, nodrošinot sev trīs punktu (2+1) spēli.

"Ak Bars" ar 13 mačos iekrātiem 19 punktiem apsteidza līdz šim par punktu mazāk nopelnījušo "Salavat Yulaev", pakāpjoties uz otro vietu Austrumu konferencē. Tikmēr ar 16 punktiem piektajā pozīcijā Austrumos atrodas Magņitogorskas "Metallurg", kas izbraukumā ar 4:1 sakāva kopvērtējuma lejasgala vienību Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Vārtus un rezultatīvu piespēli uzvarētājiem nopelnīja Sergejs Plotņikovs. 24 mājinieku metienus atvairīja Jusi Olkinuora.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/