Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Viens no izlases līderiem Egleskalns paliks Grieķijas čempionē "Olympiakos"

Agris Suveizda

Viens no izlases līderiem Egleskalns paliks Grieķijas čempionē "Olympiakos"
Hermans Egleskalns. Foto: LVF

LETA. Latvijas izlases volejbolists Hermans Egleskalns arī nākamajā sezonā spēlēs Pirejas "Olympiakos" rindās, sarunā ar ziņu aģentūru LETA Eiropas čempionāta finālturnīra laikā Tallinā apliecināja izlases uzbrukuma līderis. Egleskalnam tā būs jau trešā sezona Pirejas kluba rindās.

"Ar klubu vienojāmies jau drīz pēc sezonas beigām, taču klubs tobrīd vēl nevēlējās atklāt šo vienošanos," stāsta diagonālais uzbrucējs, kura kontā Latvijas izlases rindās divās spēlēs Tallinā ir 42 punkti. Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kad tika pieņemts lēmums visiem Grieķijas klubiem nespēlēt Eiropas kausu izcīņās, nākamsezon Pirejas klubs cīnīsies par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā.

Pirmajā kārtā oktobra sākumā grieķu komandai pretī stāsies Bosnijas un Hercegovinas vienība Brčko "Mladost". Pirmā spēle tiks aizvadīta viesos. Otrajā kārtā pretī šī dueļa uzvarētājiem stāsies Slovākijas klubs Komārno "Rieker UJS" vai Austrijas klubs no Grācas "Holding". Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētājiem būs jācīnās ar Spānijas, Bulgārijas, Anglijas vai Baltkrievijas klubu.

Pagājušajā sezonā Pirejas klubs ar Egleskalnu savās rindās izcīnīja Grieķijas čempionāta zelta medaļas, "Olympiakos" par Grieķijas čempioni volejbolā kļūstot 30. reizi. Egleskalns arī 2015./2016.gada sezonu pavadīja "Olympiakos" rindās, uzvarot gan Grieķijas kausā, gan Līgas kausā.

Iepriekš karjerā Egleskalns spēlējis arī Ozolnieku un Cēsu komandās, kā arī ārvalstu klubos Somijā, Beļģijā, Francijā un Grieķijā. Karjeras laikā viņš divreiz kļuvis par Francijas, bet pa reizei - par Grieķijas, Beļģijas un Somijas čempionu.

Izmantotie resursi:
LETA