Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Mogo" saspringtā mačā pieveic "Kurbadu", Cipruss "Zemgalē" debitē ar uzvaru

"Mogo" saspringtā mačā pieveic "Kurbadu", Cipruss "Zemgalē" debitē ar uzvaru
Miks Lipsbergs
Foto: HK Mogo

Latvijas hokeja Virslīgas jaunās sezonas atklāšanas dienā čempione "Mogo" ar 3:2 pārspēja "Kurbadu", mača pēdējās trīs minūtes pavadot mazākumā, bet "Zemgale"/LLU Aigara Ciprusa valdīšanas laiku savā komandā uzsāka ar uzvaru 6:2 pār HASC/HK "Tukums".

"Zemgale"/LLU sava jaunā trenera Aigara Ciprusa oficiālajā debijā tikās ar HASC/HK "Tukums" un par atgādināja par savām augstajām ambīcijām, svinot uzvaru ar 6:2. Zemgalieši jau pirmajā mača pusstundā guva piecus vārtus un panāca 5:1. Tik liels pārsvars noveda pie rupjībām, kurās ar 2+2 tika sodīti zemgalietis Iļja Četvertaks un HASC pārstāvis Miķelis Pāvelsons, turklāt pēdējais arī saņēma desmit minūšu disciplinārsodu.

Mača gaitu gan tas vairs būtiski neietekmēja, komandas pēdējās piecās pamatlaika minūtēs vēl apmainījās ar vārtu guvumiem, kas ļāva savu trešo punktu gūt Sandim Zolmanim. Viņam 1+2, ar diviem vārtiem atzīmējās partneris Olafs Aploks, bet 1+1 aizsargam Didzim Jansonam. Abus HASC vārtus savukārt guva Daniels Riekstiņš.

Savukārt pirmās kārtas trešajā spēlē tikās pagājušās sezonas finālistes "Mogo" un "Kurbads". Čempione "Mogo" pašā sākumā neizmantoja divu vīru vairākumu, taču Rustams Begovs 12. minūtē to izvirzīja vadībā, spēlējot vienādos sastāvos. Drīz gan "Kurbads" atbildēja ar sava jaunā spēlētāja Jura Štāla palīdzību, kad pēc viņa rezultatīvas piespēles vārtus guva Aleksandrs Macijevskis.

Otrajā periodā "Mogo" atguva un nostiprināja savu pārsvaru - vispirms Elviss Želubovskis izmantoja vairākumu, bet pēc tam uzdarbojās Lipsbergi, proti, pēc Edgara piespēles vārtus guva pagājušās sezonas MVP Miks, panākot 3:1. Intriga gan ar to vēl neizplēnēja, jo Latvijas izlases veterāni Rodrigo Laviņš un Atvars Tribuncovs 47. minūtē kopīgi noorganizēja "Kurbada" otro vārtu guvumu, turklāt pavisam drīz "Mogo" arī palika mazākumā. "Kurbadam" iemest neizdevās, taču pašās beigās radās vēl viena iespēja atspēlēties vairākumā, kad divas minūtes saņēma Jānis Ozoliņš. "Kurbads" uzbruka arī sešu laukuma spēlētāju sastāvā, taču "Mogo" vārtsargs Henrijs Ančs izturēja un viņa komanda uzvarēja 3:2.

Papildināts: Šajā spēlē bija arī kāds diskutabls brīdis, kad "Kurbads" izrāvās izgājienā divi pret vienu un izdarīja metienu, pēc kura ripa atsitās pa vārtu pārliktni un piezemējās turpat uz vārtu līnijas (skatīt video zemāk). Tiesneši pieņēma lēmumu vārtus neieskaitīt, par ko savu neapmierinātību portālam Sportacentrs.com pauda "Kurbada" pārstāvji, uzskatot, ka vārti gūti pilnībā pareizi. "Kurbads" uzskata, ka šī tiesnešu kļūda izšķīra spēles likteni, jo iniciatīvu tobrīd jau piederēja viņiem, un piedāvā Virslīgā atgriezt vārtu tiesnešus.

Hokeja Virslīga turpināsies devītajā septembrī, kad "Zemgale"/LLU sacentīsies ar "Mogo", bet nākamsestdien, 12. septembrī, gaidāmas vēl trīs spēles, kurās sezonu uzsāks arī "Liepāja". Kurzemes komandai paredzēts mačs pret HASC/ HK "Tukums".

"Kurbada" uzbrukums trešajā periodā un neieskaitītie vārti

Hokeja Virslīga, piektā septembra spēles

SākumsKomandasRez.
13:00Prizma-Rīga5:3 (0:1; 1:1; 4:1)
15:00Zemgale/LLU - HASC Tukums6:2 (2:1; 3:0; 1:1)
17:00Mogo-Kurbads3:2 (1:1; 2:0; 0:1)

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 19:50, pirms 9 gadiem
Laikam jau prizma uzvarēja 4:3 nevis 5:3
5:3 (0:1; 0:1; 4:1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-05 20:30, pirms 9 gadiem
fanotājs a rakstīja: Lasot komentārus pēc KURBADA uzvaras pār LIEPĀJU pārbaudes spēlē,radās iespaids,ka nu jau Kurbads ir baigie ērgļi.Var jau būt,ka viņi ir ērgļi,bet ne jau tie,kas lido,bet tie,kas klintis apķēzī.
Nevajag lasīt,bet iet pašam paskatīties spēles...Šodien bija laba Kurbada -Mogo spēle ar intrigu līdz pēdējām sekundēm.Tikai nevaru saprast,kāpēc LAČ nav video ieraksta,jo kā tiesneši varēja noteikt,ka nav 3.vārtu guvuma strīdīgā situācijā-man nav skaidrs.
, 2015-09-05 22:56, pirms 9 gadiem
TĪrs gols, tur pat šaubas nevar būt. Diemžēl kārtējā tiesneša kļūda. Ticu, ka no laukuma to nevarēja redzēt, bet , ja būtu videotiesnesis -gols 200%
, 2015-09-05 23:08, pirms 9 gadiem
Jā, tiešām, gols bija, video tas ir labi redzams:
Neieskaitīts vārtu guvums Latvijas hokeja...
, 2015-09-05 23:22, pirms 9 gadiem
Tik laba Virslīga mums nav bijusi GADIEM
, 2015-09-06 09:48, pirms 9 gadiem
Inbox hallē ir pieejams šis video gols sistēma, bet redz federācija nav gatav maksāt lai būtu šī kvalitāte spēlēm. Tiesnesis ar aci var palaist garām momentu, it sevišķi ja tik asi viss notiek. Piekrītu Kurbadam, jābūt vārtu tienešiem, kā minimums.
, 2015-09-06 14:13, pirms 9 gadiem
Viss ir pareizi,lai ieskaititu vartus,ripai ir jabut aiz vartu linijas,bet te ripa piezemejas uz vartu linijas!!!
, 2015-09-06 15:57, pirms 9 gadiem
anastasija rakstīja: Viss ir pareizi,lai ieskaititu vartus,ripai ir jabut aiz vartu linijas,bet te ripa piezemejas uz vartu linijas!!!
Pirms tam tā šķērsoja vārtu līniju pa gaisu un atsitās jau vārtu iekšienē. Video to var labi redzēt.

Jautājums, ja šī video sistēma tur bija uzstādīta un ieslēgta, kāpēc tiesneši to nevarēja izmantot spēles laikā?
, 2015-09-06 16:05, pirms 9 gadiem
Cik es saprotu to sistēmu uzstādīja Kurbads savām video vajadzībām,bet te nu redzams,ka ir 100 % gols-dīvaini ka Latvijas čempionātā tiesnešiem jābūt tādiem faķīriem,kuriem nav iespējas paskatīties atkārtojumu-un praktiski Kurbadam tika nozagts vismaz 1 punkts.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
1

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mirklis pēc Pavola Regendas vārtu guvuma pirmās trešdaļas pašās beigās. Foto: PressFocus/SIPA/Scanpix
7

Slovāki iedzeļ pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs un tuvinās ceturtdaļfinālam

Soli tuvāk iekļūšanai pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā spēra Slovākijas hokejisti, kuri krietni augstvērtīgāk nekā pretinieki izmantoja savas iespējas un ar 4:2 pārspēja Francijas komandu.
Zviedri svin Rasmusa Dālina vārtu guvumu. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix
5

Vārtu eksplozija un "Tre Kronor" revanšs: zviedru preses reakcija

Latvijas un Zviedrijas hokejistu spēkošanās sestdien, 18. maijā, bija otrā plašāk aplūkotā tēma sporta presē. Lielāko uzmanību piesaistīja karstā laika radītās problēmas Gēteborgas pusmaratonā – 40 skrējēji saļima, diviem radās problēmas ar sirds darbību.