Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Francijas 3x3 basketbolisti: "Miezis olimpiskajā turnīrā spēlē neticami labi"

Rolands Eliņš

Francijas 3x3 basketbolisti: "Miezis olimpiskajā turnīrā spēlē neticami labi"
Nauris Miezis. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Francijas 3x3 basketbola izlases spēletāji Liks Disoljē un Timotē Veržā pēc uzvaras ceturtdaļfinalā sarunā ar Sportacentrs.com un "Sporta Avīzi" izteica komplimentus Latvijas izlasi, ar ko tiksies pusfinālā pirmdienas vakarā. Gan Disoljē, gan Veržā novērtēja Latviju kā ļoti spēcīgu izlasi un īpaši izcēla Naura Mieža sniegumu olimpiskajā turnīrā, taču uzsvēra, ka izslēgšanas spēles jau būs jauna turnīra fāze.

"Protams, šobrīd jūtamies lieliski, taču zinām, ka jau drīz būs spēle pret Latviju," sacīja Francijas izlases spēlētājs Liks Disoljē. "Domāju, ka mums nebūs, ko zaudēt, mēs būsim otrā numura lomā, taču noteikti mēģināsim paveikt maksimumu un izcīnīt uzvaru."

Latvijas un Francijas spēlē grupu turnīrā bija līdzvērtīga cīņa, Latvijai uzvarot ar 22:20. Disoljē norādīja, ka šo spēli Francija varēs izmantot kā motivāciju pusfināla cīņai, taču atzina, ka sagaida ļoti sarežģītu cīņu.

"Latvijas spēlētāji ir patiešām lieliskā sportiskajā formā," sacīja Disoljē. "Divi no viņiem ir olimpiskie čempioni, kuriem jau ir šāda pieredze. Pirms gada mēs zaudējām Latvijai Eiropas kausā. Mēs viņus pazīstam, nešaubos, ka viņi ir lieliski spēlētāji, taču centīsimies viņus pārspēt."

Francijai smaga cīņa bija arī pret Serbiju, kas nepiekāpās līdz pat pašām beigām, un Disoljē neslēpa, ka šajā spēlē tika atstāts daudz emociju: "Kā jau teicu franču medijiem, mēs šo uzvaru izbaudīsim 15-20 minūtes, ne ilgāk, tad gatavosimies nākamajai dienai. Mums būs divas lielas spēles, kurām būsim gatavi. Nesolīšu tagad nevienam, ka visus uzvarēsim, jo Latvija ir izcila komanda, bet arī mūsu izlasi uzskatu par ļoti spēcīgu komandu."

Francijai, protams, būs mājinieces priekšrocības, kas izpaudās arī spēlē pret Serbiju. "Skatītāji dzina mūs uz priekšu," sacīja Disoljē. "Šeit ir arī mūsu ģimenes, protams, daudz līdzjutēju. Iespaidīgas sajūtas spēlēt tik daudzu skatītāju priekšā."

Iepriekšējā Latvijas un Francijas spēlē par izšķirošo momentu kļuva Naura Mieža uzvaras tālmetiens, un Miezis līdzīgi izcēlies arī citās spēlēs. Disoljē sacīja, ka Francijas izlase zina, ka Miezis uz ko līdzīgu ir spējīgs jebkurā mačā: "Viņš savā karjerā ir iemetis daudz šādu metienu, nav šaubu, ka viņš ir lielisks spēlētājs un teicami spēlē tieši šajā turnīrā. Mums vajadzēs kontrolēt viņu aizsardzībā. Redzēsim, kas notiks, vislabāk būs par šo tēmu runāt pēc pirmdienas spēlēm. Nezinu, kas notiks, nesolu, ka uzvarēsim, taču cīnīsimies, lai varētu kļūt par olimpiskajiem čempioniem."

Par gaidāmo spēli pret Latviju izteicās arī Francijas basketbolists Timotē Veržā, sakot, ka tā būs ļoti svarīga un sarežģīta: "Latvija grupu turnīrā tika pie bilances 7-0, taču tagad sācies principā jauns turnīrs. Mēs ļoti cienām Latvijas izlasi, Miezis grupas turnīrā bija vienkārši neticami labs, tāpēc noteikti centīsimies ierobežot viņa sniegumu. Mums palīgā nāks pieci tūkstoši līdzjutēju tribīnēs."

Veržā norādīja, ka ļoti augstu novērtē Latvijas izlases paveikto grupu turnīrā: "Šeit bija sabraukušas visspēcīgākās pasaules izlases, un Latvija uzvarēja visās spēlēs līdz šim. Manuprāt, iespaidīgs sniegums. Latvija spēlēja skaistu basketbolu visa turnīra garumā, taču tagad ir cita turnīra stadija un cits spiediens."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!