Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgavai" pievienojas dopinga diskvalifikāciju izcietis Ukrainas bronzas medaļnieks

Agris Suveizda

"Jelgavai" pievienojas dopinga diskvalifikāciju izcietis Ukrainas bronzas medaļnieks
Staņislavs Mikicejs. Foto: fco.com.ua

Latvijas futbola klubs "Jelgava" pavēstījis par pusgada līguma parakstīšanu ar ukraiņu labās malas aizsargu Staņislavu Mikiceju, kuram septembrī apritēs 30 gadi.

Doneckas "Shakhtar" audzēknis Staņislavs Mikicejs Ukrainas Premjerlīgā ir aizvadījis vairāk nekā 80 spēļu un šajā sezonā kļuva par Ukrainas bronzas medaļnieku, taču viņa spilgtākais ieraksts karjerā ir pusotra gada diskvalifikācija par dopinga lietošanu. 2017. gada martā viņš tika diskvalificēts uz pusotru gadu un vairs nedrīkstēja trenēties ar "Oleksandria" klubu, kas gan viņam turpināja maksāt algu.

2018./19. g. sezonā Mikicejs atgriezās ierindā, "Oleksandria" kreklā aizvadot 15 spēles, 11 reizes izejot pamatsastāvā un vēl 11 spēlēs paliekot uz rezervistu soliņa. "Oleksandria" ar 49 punktiem 32 mačos izcīnīja Ukrainas bronzu, atpaliekot tikai no abiem grandiem "Shakhtar" (83) un Kijevas "Dynamo" (72) un kvalificējoties UEFA Eiropas līgas grupu turnīram.

Līdz 2012. gadam Mikicejs piederēja "Shakhtar", dodoties īrē un Mariupoles "Illichivets" un "Zorya" sastāvā aizvadot 39 spēles Ukrainas Premjerlīgā. 2012. gadā viņš pārgāja uz "Oleksandria", pirmos trīs gadus pavadot Ukrainas 1. līgā – 69 spēles un divi vārti. Pēc tam "Oleksandria" spēlēja Premjerlīgā, un Mikicejs nepilnās divās sezonās līdz diskvalifikācijai 43 spēlēs guva piecus vārtus.

Mikicejs, kurš ir aizvadījis divas spēles Eiropas līgas kvalifikācijā pret Splitas "Hajduk" ("Oleksandria" zaudēja ar 0:3 un 1:3), vēl nav spēlējis ārzemju klubā. Mikicejs spēlējis arī Ukrainas U21 izlasē.

Tikmēr līgums līdz 2021. gadam pagarināts ar "Jelgavas" audzēkni Ivo Minkeviču. Šosezon 20 gadus vecais centra aizsargs ir aizvadījis astoņas spēles, četrreiz izejot pamatsastāvā, bet iepriekšējā sezonā viņam 20 spēles, 17 pamatsastāvā un vieni vārti. Virslīgā Minkevičs debitēja 2017. gadā.

Izmantotie resursi:
“Jelgava” paraksta ukraiņu aizsargu...

     [+] [-]

, 2019-07-05 17:31, pirms 5 gadiem
Jelgava tīri normāli pastiprinās.Mikicei un Kotļarovam labs CV,abi pieredzējuši spēletāji,pluss Rečickis.