Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko neiekļūst Vimbldonas ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko neiekļūst Vimbldonas ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko

Ar zaudējumu saspringtā cīņā šodien Vimbldonas junioru dubultspēļu turnīrs noslēdzies Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko. Duetā ar rumānieti Ilku Coregi 2.kārtā tika zaudēts ar 6. numuru izliktajam Annaz Daņiļinas (Kazahstāna) un Beatrises Hadadas Maijas (Brazīlija) pārim – 6:7(2), 7:5, [8:10].

Lietus dēļ junioru sacensības Vimbldonā ir diezgan iekavējušās, tāpēc atlikušie mači jāaizvada itin saspringtā režīmā. Vakar 15 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko izcīnīja savu pirmo uzvaru Vimbldonā – meiteņu dubultspēļu 1.kārtā duetā ar rumānieti Ilku Coregi tika uzveiktas Lielbritānijas tenisistes Askeva un Dunne - 6:3, 6:3.

Šodien 2.kārtā pretinieces jau bija nopietnākas – junioru rangā krietni augstāk esošās Anna Daņiļina (Kazahstāna) un Beatrise Hadada Maija (Brazīlija), kurām šajā dubultspēļu turnīrā 6.numura gods. Spēles pirmajā setā vadībā turējās Daņiļina un Hadida Maija, taču pie 5:4 neizmantoja vairākas setbumbas. Vēlāk sekojošajā taibreikā viņas gan bija krietni labākas, uzvarot ar 7:6(2). Otrais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija – Ostapenko un Coregi sāncenses turējās vadībā un pie 5:3 varēja izservēt setu un maču.

Tomēr tas nenotika – Latvijas un Rumānijas duets atbildēja ar četriem geimiem pēc kārtas, līdzsvarojot rezultātu pa setiem. Trešais sets junioru dubultspēlēs tiek spēlēts kā supertaibreiks līdz 10 punktiem. To Ostapenko un Coregi izdevās uzsākt uz pacēluma viļņa, tiekot priekšā ar 5:1, taču pretinieces atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas. Vadību atgūt vairs neizdevās – pie 9:8 pretinieces izmantoja pirmo mačbumbu, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Iekļūšana dubultspēļu 2.kārtā Ostapenko devusi 30 junioru ranga punktus. Atgādinām, ka Vimbldonas vienspēļu turnīrā Aļona zaudēja 1.kārtā polietei Zuzanai Macijevskai, bet junioru rangā jaunā Latvijas talante ir 40.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
2012 Wimbledon Championships Website - Official...

  +2 [+] [-]

, 2012-07-05 19:18, pirms 12 gadiem
nekas-viss vēl priekšā...

  -1 [+] [-]

, 2012-07-06 12:58, pirms 12 gadiem
Visi jau nav priekšā,bet daudzas gan!!!

     [+] [-]

, 2012-07-06 15:47, pirms 12 gadiem
veel paspees