Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

PČ U18 pusfināli: Kanāda pret iepriekš sagrauto Zviedriju un Somija pret Krieviju

Rolands Eliņš

PČ U18 pusfināli: Kanāda pret iepriekš sagrauto Zviedriju un Somija pret Krieviju
Foto: IIHF

Šonakt Teksasā, ASV, tiks aizvadītas pusfināla spēles pasaules U18 čempionātā hokejā. Pusnaktī spēli sāks Kanādas un Zviedrijas izlases, kamēr vēlāk 4:00 naktī spēkus samēros Krievijas un Somijas izlases.

Zviedrijas izlase ir pašreizējā pasaules čempione U18 vecuma grupā, taču šo titulu izcīnīja pirms diviem gadiem, turklāt paveica to pirmo reizi savā vēsturē. Ceturtdaļfināla spēlē pret ASV zviedri gan tāpat bija izlikti ar otro numuru, bet izdevās tikt pie lieliskas uzvaras, pārspējot PČ mājiniekus ar 5:2. Tas nozīmēja, ka ASV pirmoreiz kopš 2003. gada paliek bez U18 PČ medaļām.

Tikmēr daudz bēdīgāka medaļu sērija ir citai Ziemeļamerikas hokeja lielvalstij. Kanādas izlase bez medaļām palikusi jau četros turnīros pēc kārtas, bet finālā nav spēlējusi kopš 2013. gada, kad kļuva par čempioni. Šajā turnīrā Kanāda gan spēlējusi iespaidīgi un šobrīd liek sevi saukt par galveno favorīti, it sevišķi, ja atcerās pirmo spēli pret Zviedriju.

Grupu turnīrā Kanāda pārspēja Zviedriju ar 12:1. Kanādieši šajā spēlē dominēja, pamanījās iemest arī mazākumā, kopumā izdarīja 47 metienus pa vārtiem un rezultātu 7:0 bija panākuši jau līdz 27. minūtei. Turnīra formāts gan paredz, ka grupu turnīrā viens vai divi zaudējumi neko daudz nenozīmē, un favorītēm viss tāpat izšķiras ceturtdaļfinālā. Kanāda arī tajā par savu uzvaru nevienam nelika šaubīties, iemetot desmit ripas Čehijas vārtos (10:3).

Kanāda kopumā šajā turnīrā piecās spēlēs guvusi vidēji 7.6 vārtus (vārti 38:8), turklāt tieši pret nominālajām pastarītēm Baltkrieviju un Latviju uzrādīja savus pieticīgākos rezultātus (5:2 un 4:2). Savukārt Zviedrija uzvarējusi visās pārējās savās spēlēs.

Revanšu šonakt meklēs gan ne tikai Zviedrija par grupu turnīra neveiksmi, bet arī Kanāda par iepriekšējo pasaules čempionātu 2019. gadā. Arī toreiz abas komandas tikās pusfinālā, un toreiz Zviedrija uzvarēja ar 4:3.

Savukārt otrā pusfinālā tiksies Somijas un Krievijas izlases, kuras arī jau tikās savā starpā grupu turnīrā. Ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Somija, sarūpējot krieviem pagaidām vienīgo zaudējumu šajā turnīrā. Somija tiecas uz atgriešanos finālā, kur iepriekš spēlēja četras reizes pēc kārtas no 2015. līdz 2018. gadam, kamēr Krievijas izlase iepriekšējos desmit gados finālā bijusi tikai vienreiz – pirms diviem gadiem, kad finālā piekāpās zviedriem.

Izmantotie resursi:
IIHF - Home

  +2 [+] [-]

, 2021-05-05 19:04, pirms 3 gadiem
Čempionlīga futbolā un hokejs.Laikam gulēt iesim rīt no rīta😃
Slēpts komentārs: hokejists77

  -1 [+] [-]

, 2021-05-05 21:16, pirms 3 gadiem
Suomi atkal sakaus mongoļu ordu no maskavas!

     [+] [-]

, 2021-05-06 06:14, pirms 3 gadiem
Izskatās,ka finālā būs Kanādas-Krievijas divkauja,jo neticu,ka otro reizi somiem izdosies atspēlēt-2 desmit minūtes līdz spēles beigām.