Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās atlases turnīrā ar pirmo numuru izliktajai Tarvidai paveras labas iespējas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskās atlases turnīrā ar pirmo numuru izliktajai Tarvidai paveras labas iespējas
Inese Tarvida uzbrūk. Foto: Bulgarian Taekwondo Federation

7.-8. maijā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā risināsies Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs taekvondo. Latvijas māsām Tarvidām tā būs pēdējā iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Oficiālais dalībnieku sastāvs vēl arvien nav publicēts, jo koronavīrusa pandēmijas laikā droši vien ir vērts nogaidīt. Tikmēr šajā sporta veidā cienījamais portāls mastkd.com publicējis neoficiālo sarakstu, kur redzams labvēlīgs pavērsiens Ineses Tarvidas sakarā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ taekvondo olimpiskās kvalifikācijas turnīrs tika pārcelts četras reizes (Milāna pērnā gada aprīlī - Maskava - Sofija janvāra beigās - Sofija 7.-8. maijā). Tur katrā olimpiskajā svara kategorijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm. Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece Inese Tarvida cīnīsies 57 kilogramos, bet 2019. gada U21 Eiropas čempione Jolanta Tarvida būs 67 kg. Eiropietēm šis ir vienīgais kvalifikācijas turnīrs, līdz ar to apstākļu sakritībai var būt liels svars.

Nesen aizvadītajā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā Inese Tarvida pārspēja horvātieti Nikitu Glasnoviču, faktiski tā bija cīņa par pirmā numura statusu gaidāmajā atlases turnīrā. Mūsu sportiste intervijā Sportacentrs.com portālam neslēpa, ka Sofijā viņa būs izlikta ar pirmo numuru.

Tagad publiskotājā sarakstā nav atrodamas Nikita Glasnoviča (Horvātija) un Marta Kalvo-Gomesa (Spānija), kuras būtu izsētas attiecīgi ar otro un trešo numuru. Tarvidai šāds pavērsiens ir izdevīgs arī tāpēc, ka tādējādi eventuālajā izšķirošajā cīņā pretī nestāsies viņai neērtās Rahele Asemani (Beļģija) vai Patrīcija Adamkeviča (Polija), kuras izlikšanas rangā tagad paceļas attiecīgi uz otro un trešo pozīciju. Tas gan nenozīmē, ka baušķenieces ceļš būs rozēm kaisīts, jo tik un tā ir vairākas ļoti nopietnas konkurentes, tostarp neērtā grieķiete Fani Tzeli un 2016. gada olimpisko spēļu bronzas medaļniece Kimija Alizade, kurai tagad ir bēgles statuss.

Izsēšanas ranga orientējošās līderes 57 kilogramos

1.Inese TarvidaLatvija
2.Rahele AsemaniBeļģija
3.Patrīcija AdamkevičaPolija
4.Marija StetičaBosnija un Hercegovina
5.Žoana KunjaPortugāle
6.Despina PilavakiKipra
7.Suvi MikonenaSomija
8.Fani TzeliGrieķija
9.Luka PatakfalviUngārija
10.Bodīne ŠēnmakersaNīderlande
...Kimija Alizade-

67 kilogramu turnīrā Jolanta Tarvida nekotējas starp favorītēm, viņa var izšaut, taču tik smagā svarā pretiniecēm būs spēka un auguma priekšrocība. Pēdējā laikā mūsu sportiste startējusi 62 kilogramos, bet pirms tam bija vēl vieglākā svarā.

Izmantotie resursi:
worldtkd.simplycompete.com
mastkd.com