Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Skaisti Rešforda vārti nodrošina MU minimālu uzvaru pār "Celta"

Skaisti Rešforda vārti nodrošina MU minimālu uzvaru pār "Celta"
Antonio Valensija un Markuss Rešfords
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Eiropas līgas 1/2 fināla pirmajā otrā pāra spēlē Mančestras ''United'' viesos pārspēja spāņu ''Celta Vigo'' 1:0. Vienīgos vārtus guva Markuss Rešfords, realizējot skaistu brīvsitienu.

Mančestras ''United'' pēdējā laikā pamatīgi nomocījās ar savainojumu problēmām. Pēdējā Anglijas Premjerlīgas kārtā no komandas sākumsastāva bija izkrituši septiņi spēlētāji, turklāt pievienojās vēl Lūks Šo un Timotijs Fosu-Mensā.

Šovakar angļu vienībai nācās iztikt arī bez Markosa Roho, Zlatana Ibrahīmoviča un Fila Džounsa. Atpakaļ ierindā ir Pols Pogbā, kā arī pieteikumā tika iekļauti arī Huans Mata un Kriss Smolings. Tāpat komandai atkal bija jauns kapteinis – šoreiz Antonio Valensijas personā. Jāpiebilst, ka kapteiņa lomās šosezon iejutušies gan Veins Rūnijs, gan Maruāns Fellaini, gan arī Ešlijs Jangs.

''Celta'' sastāvā savukārt nebija ne tuvu tik lielu iztrūkumu. Spēles pieteikumā traumu dēļ netika iekļauti Džizepe Rosi, Rubens Blanko un Karless Planass. ''Celta'' šosezon vairs neizcīnīs vietu Eirokausos, tādēļ nākamsezon varēs koncentrēties tikai un vienīgi Spānijas futbola turnīriem.

''Celta Vigo'': Alvaress – Honijs, Roncaglija, Kabrals, Malo (Bevuē 90+1') – Ernandess, Radoja – Sisto, Vass (Hozabeds 74'), Aspass – Gvideti

''Manchester Utd'': Romero – Darmjans, Blinds, Bajī, Valensija – Pogbā, Errera, Fellaini – Mhitarjans (Jangs 78') (Smolings 89'), Rešfords (Marsiāls 80'), Lingārds

Spēli ar centra izspēli sāka Mančestra, taču bumbu uzreiz sita uz priekšu, kas zināmā mērā liecināja par viesu komandas nodomiem. ''United'' pret ''La Liga'' 11. vietā esošo vienību neuzdrošinājās spēlēt kā pirmais numurs, ļaujot ''Celta'' vairāk pieturēt bumbu.

Kādā no epizodēm ''United'' aizsardzības futbols gandrīz izgāzās. Pēc pretinieku centrējuma Mančestra nospēlēja neuzmanīgi, Jonu Gvideti nepiesedzot Erikam Bajī, taču zviedru futbolists pilnīgi brīvs sita bumbu garām mērķim. Mazliet vēlāk iniciatīvu uzņēmās Markuss Rešfords, kurš veica bīstamu sitienu no metriem 16, bet Serhio Alvaress bumbu slaidā lēcienā atsita.

Mančestras uzbrukumam bija labs potenciāls, tomēr Žuzē Morinju to neļāva pilnībā izmantot, spēli balstot uz aizsardzību. ''United'' izpildījumā, spēlējot aizsardzībā, praktiski neeksistēja presisngs, un komanda bija nosēdusies ļoti zemu. Puslaika beigu daļā Pogbā veica izcilu piespēli Henriham Mhitarjanam, kura sitienu lieliski atvairīja Alvaress.

''United'' pēdējās minūtēs uzbruka vairāk kā līdz šim, bet gūto vārtu kontu nespēja atklāt. Otrajā puslaikā Rešfords turpināja apliecināt savas līdera dotības, intensīvi apdraudot pretinieku vārtus. Kādā no epizodēm viesi nopelnīja iespēju sist brīvsitienu no tuvas to distances. Pie bumbas stājās Džese Lingārds un Rešfords – pirmais paskrēja garām, bet otrais to precīzi šāva tālajā stūrī, panākot 0:1.

Atlikušajā laikā spēles temps bija zems. ''United'' to bremzēja, vēl vairāk nosēžoties aizsardzībā. ''Celta'' savukārt centās lauzt mača gaitu, bet tas neizdevās. Neveiksmīga šī spēle izvērtās Ešlijam Jangam, kurš uz maiņu laukumā devās 78. minūtē, bet 89. atkal devās uz rezervistu soliņu, jo guva traumu. Spāņu klubs zaudēja un atbildes spēlē ''Celta'' būs jāgūst vismaz vieni vārti, lai saglabātu intrigu.

UEFA Eiropas līga, pusfināli

SpēleRez./LaiksVārtu guvēji
Ajax – Lyon4:1 (2:0)Traore 25' 71' Dolbergs 34' Jouness 49' – Valbuenā 66'
Celta – Manchester Utd0:1 (0:0)Rešfords 67'
Manchester – Utd – Celta11.05
Lyon – Ajax11.05

*Visu spēļu sākums pulksten 22:05

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:05, pirms 7 gadiem
MU Ljoti smagi ar sastaavu, 85.min izie uz laukuma par 70milj. nopirktais Matrials

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:11, pirms 7 gadiem
Ļoti labi Skaists gols.
Izbraukumā 1:0 der.
Vismaz atpakaļ sastāvā bija Mata, Smalings. Brīdinātie nebija, Feleini EPL divas jāizlaiž vēl. Sastāvs bija labāks ar ko variēt.
Cerams Rašfordam nekas traks, piekliboja. Un Jangs ar tika nomainīts, kaut gan pats nāca uz maiņu. Savainojumu sērga MU šosezon.

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:13, pirms 7 gadiem
Nu katrā ziņā fināls MU būs smags.

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:46, pirms 7 gadiem
"Pie bumbas stājās Džese Lingārds un Rešfords.."

Tas bija Blinds, nevis Lingārds.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-05 01:29, pirms 7 gadiem
Kā var teikt, ka "Celta šosezon vairs neizcīnīs vietu Eirokausos"?! Jā, Spānijas čempionātā viņi to nevar iegūt, bet vēl jau pastāv iespēja uzvarēt United izbraukumā ar 2:1 (piemēram), vinnēt finālā un braukt nākamgad uz ČL! Kamēr kāda iespēja pastāv (un šoreiz tā šķiet krietni reālāka nekā, piemēram, nesenā Barsas atspēlēšanās pret PSG), tikmēr nevajag dalīt nenoķertu lomu vai norakstīt kādu pabirās!
Protams, izredzes nav lielas, favorīti ir Manchester United, bet futbolā var notikt viss kas... 😀

     [+] [-]

, 2017-05-05 02:30, pirms 7 gadiem
lai gan paarsvaraa visos dueljos esmu par Spaanijas komandaam,shoreiz, savtiigu iemeslu deelj,veelos lai MU uzvar,citaadi Berico galiigu liiko uzlicis Spaanijas chempionaatam un vieteejaas speelees liek taalu jo taalu no taa sauktaa pamatsastaava speelees

     [+] [-]

, 2017-05-05 08:04, pirms 7 gadiem
Var kāds pateikt? Ibram sezona beigusies?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 09:00, pirms 7 gadiem
Captain8 rakstīja: Var kāds pateikt? Ibram sezona beigusies?
Jā. Un tā kā viņam līgums bija tikai uz sezonu, pastāv iespēja, ka viņs savu pēdējo spēli, United sastāvā, jau ir nospēlējis.