Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ludzas un Dobeles handbolisti sāks cīņu par zeltu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Ludzas un Dobeles handbolisti sāks cīņu par zeltu
Kaspars Lisovskis un Edgars Rancāns (SK Latgols) starp Egilu Politeru (Dobeles Tenax)
Foto: SK Latgols

Kurš iegūs zeltu? Šo mīklu šovakar plkst. 17:00 Latvijas Virslīgas čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē Ludzā sāks šķetināt "SK Latgols" un Dobeles "Tenax" handbolisti.

Pusfinālā Dobeles "Tenax" handbolisti ar 2:0 pieveica "Jūrmalas Sports" vienību, savukārt "SK Latgols" vienība nedaudz negaidīti ar 2:1 pārspēja pašreizējos Latvijas čempionus "LSPA". Tā ir pirmā reize, kad Ludzas vīriešu komanda iekļuvusi Latvijas čempionāta finālā.

Regulārajā turnīrā Dobeles "Tenax" vienība izcīnīja pirmo vietu, bet "SK Latgols" finišēja trešie. Sezonas laikā abas komandas tikušās tikai trīs reizes, visas spēles triumfējot dobelniekiem. Vienīgajā spēlē Ludzā "Tenax" handbolistiem izdevās svinēt uzvaru tikai ar minimālu pārsvaru - 24:23.

Vieglu pastaiga "Tenax" handbolistiem finālā nebūs. Pēc iegūtā pacēluma pusfinālā "SK Latgols" vienība grib un gatavi pierādīt, ka visus savus mērķus vēl nav sasnieguši - viņi grib izcīnīt arī zelta medaļas. Liels stimuls beidzot izcīnīt čempiontitulu ir arī dobelniekiem, kuriem aizvadītajās divās sezonās to no deguna priekšas nocēla "LSPA" vienība, kamēr iepriekšējās sezonās bija jākonkurē ar praktiski neuzveicamo ASK komandu.

Trijās savstarpējās cīņās "Tenax" rindās 20 reizes izcēlies ir Gints Grandbergs, bet 16 - Aleksandrs Krastiņš. Ludzas komandā 19 vārtus guvis Kaspars Lisovskis, bet 14 - Vitālijs Borisenko. Viens no "SK Latgols" atslēgas spēlētājiem pusfinālos bija Gunars Dalibo, kurš trīs mačos "LSPA" vārtos sameta 20 bumbas.

Svarīgu lomu abās komandā spēlē vārtsargi. Tieši Gata Kozlova labais sniegums spēlēs ar "LSPA" bija noteicošs ludzāniešu uzvarai sērijai, savukārt dobelnieku rindās vārtus teicami šajā sezonā pārmaiņus sargā Artūrs Kuģis vai spēlējošais treneris Dainis Putra.

Abu komandu otrā spēle paredzēta jau rītdien plkst. 13:00 Ludzā. Finālā uzvarēs komanda, kas sērijā pirmā sasniegs trīs uzvaru robežu.

Pirms tam plkst. 13:00 Spuņņciemā spēlē par Latvijas čempionāta 3. vietu otro spēli aizvadīs "Jūrmalas Sports" un "LSPA" vienības. Abu komandu pirmajā spēlē piektdien ar 32:28 uzvarēja "LSPA", sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.

Jau šajā nedēļas nogalē varam uzzināt arī visas Latvijas sieviešu čempionāta medaļnieces. Sestdien plkst. 13:00 Ulbrokā finālsērijas otro spēli aizvadīs "Stopiņu NHK" un "LSPA" komandas, bet sērijā par 3. vietu otro cīņu pkst. 17:00 Dobelē aizvadīs vietējā sporta skolas komanda ar "SK Latgols". Sērijā līdz divām uzvarām ar 1:0 ir "Stopiņu NHK" un "SK Latgols".

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

Kāds būs finālsērijas rezultāts pēc pirmajām divām speļēm?

  • 22

  • 24

  • 21


  +2 [+] [-]

, 2012-05-05 11:06, pirms 12 gadiem
Rancāns ruļit .!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-05 11:07, pirms 12 gadiem
labi,ka hokēju neviens neskatīsies...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-05 12:51, pirms 12 gadiem
Aiziet!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-05 12:52, pirms 12 gadiem
Dobele!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-05 13:33, pirms 12 gadiem
Zem foto super uzraksts:"Kaspars Lisovskis un Edgars Rancāns (SK Latgols) starp Egilu Politeru (Dobeles Tenax)" ))))