Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Liels prieks par mūsu mazajiem spēlētājiem"

Andrejs Siliņš

Štelmahers: "Liels prieks par mūsu mazajiem spēlētājiem"
Roberts Štelmahers. Foto: Hendriks Osula

"Situācija nebija viegla, bet atbraucām uz šejieni kā pirmās vietas ieguvēji regulārajā sezonā un savu uzdevumu šodien paveicām," pēc uzvaras pār "Ogri" saspringtā galotnē "OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas "Final 4" turnīra pusfinālā sacīja "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Roberts Štelmahers, "Ventspils" galvenais treneris:

"Tādu spēli arī gaidījām. No sastāva izkritis Ārons Džonsons un mums nesanāca spēļu režīmā izmēģināt, kā ir spēlēt bez viņa. Treniņprocesu ļoti grūtu padarīja arī tas, ka nebijām desmit spēlētāji, līdz ar to bija grūti modelēt konkrētas situācijas vai meklēt labākos virknējumus. Situācija nebija viegla, bet atbraucām uz šejieni kā pirmās vietas ieguvēji regulārajā sezonā un savu uzdevumu šodien paveicām. Viss ir kārtībā.

Nedomāju, ka labais mača sākums mūs iemidzināja. Zinām, ka "Ogre" var samest 11 punktus minūtes laikā, tāds ir viņu spēles stils - viņi skrien un met un, ja spēle aiziet no rokas, tad viņi var radīt ļoti lielas problēmas. Koncentrācijas līmenim pret "Ogri" visu spēli jābūt ļoti augstā līmenī. Sākums padevās labs, bet pēc tam iekritām uz viņu "pick'n'pop" uzbrukumiem. Zinājām, ka viņi tā spēlēs, bet negaidījām, ka tas dos tik daudz - tik rezultatīvi šādā veidā viņi nospēlēja pirmo reizi sezonā.

Džonsons ir citādāka tipa spēlētājs nekā citi mūsu aizsargi. Ar viņu varam dot komandai citādākas iespējas uzbrukumā. Šodien tiem, kas iepriekš vairāk stāvēja malā, pašiem bija jāuzņemas iniciatīva. Jau minēju, ka treniņprocesā nebija iespējas to pietiekami labi izmēģināt, tāpēc nezinājām, kā ies. Man liels prieks par mūsu mazajiem spēlētājiem - viņi tika galā ar saviem uzdevumiem."

Artūrs Visockis-Rubenis, "Ogres" galvenais treneris:

"Ventspils" beigās atsevišķus metienus realizēja, mēs - nē. Nevienā brīdī nebija lūzuma, kas izšķirtu spēli. Abas komandas cīnījās līdz pašām beigām kā līdzīgs ar līdzīgu. Izšķīra pāris situācijas, ko pretinieki izmantoja, bet mēs neizmantojām. Atsakos domāt, ka mēs kādā brīdī salūzām.

"Ventspili" zinām diezgan labi, esam daudz pret viņiem spēlējuši. Viņiem pietrūka Džonsona, tāpēc zinājām, ka nebūs tik agresīva spēle viens pret vienu un vairāk jākoncentrējas uz "pick'n'roll" aizsardzību. Bija jāmēģina ierobežot Mārci Vītolu, Ingu Jakoviču un Rihardu Lomažu. Pirmajā ceturtdaļā daudz kas neizdevās, bet spēles gaitā sniegumu uzlabojām. Otrajā ceturtdaļā ielaidām tikai astoņus punktus. Mēs vienmēr spēlējam agresīvi. Uzskatu, ka ilgtermiņā tieši agresīvākā komanda laukumā uzvar. Šodien mums bija jāpielāgojas tiesnešu tiesāšanas manierei - tas prasīja vienu ceturtdaļu.

Pretiniekiem briesmas var nākt no jebkura mūsu spēlētāja. Mums nav zvaigznes, bet ir līdzvērtīgi spēlētāji, kas var viens otru nomainīt. Jānim Pozņakam varbūt šodien nebija veiksmīgākā spēle, bet Viktoram Iļjinam tāda bija. Pretiniekiem mūs ir grūti noskautot, jo viņi nevar zināt, no kurienes nāks briesmas. Viktors ir ļoti labs spēlētājs - ja viņš noķer pārliecību un ticību pats sev, arī komandas biedri viņu atrod un viņš realizē savas iespējas.

Spēka rītdienai noteikti pietiks! Pret ko labāk spēlēt? Kuru no dinozauriem lai izvēlas? Nezinu. Skatīsimies otru spēli, analizēsim, gatavosimies. Pret abiem esam spēlējuši. Domāju, ka šeit nav jēgas laizīt brūces - meklēt, kurš ir vairāk noguris un tamlīdzīgi. Vienkārši jāsaprot, ka jānospēlē vēl viena spēle, kurai maksimāli labi jāsagatavojas."

  +1 [+] [-]

, 2019-04-05 21:35, pirms 5 gadiem
Divas cienījamas komandas un abi cienījami treneri...