Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Siguldas gada balvā Zirne pārspēj Priedulēnu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Siguldas gada balvā Zirne pārspēj Priedulēnu
Ulla Zirne saņem balvu
Foto: A.Oņegins, sigulda.lv

Siguldas novada Kultūras centrā vakar notika "Siguldas novada Sporta laureāts 2015” balvu pasniegšanas ceremonija, kur cīņā par gada sportistes titulu kamaniņu braucēja Ulla Zirne pārspēja skeletonisti Leldi Preiedulēnu. Par gada sportistu kārtējo reizi tika pasludināts skeletonists Martins Dukurs - pieckārtējais Latvijas labākais sportists.

Uz gada sportista balvu pretendēja bobsleja stūmējs Jānis Strenga un divi skeletonisti - Tomass Dukurs un Martins Dukurs. Kā jau bija gaidāms, par labāko tika atzīts Martins Dukurs, kurš aizvadītajā gadā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā un sesto reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā.

Uz gada sportistes balvu kandidēja kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kamaniņu braucēja Ulla Zirne un skeletoniste Lelde Priedulēna. Šajā kategorijā favorīte bija skeletoniste (4. vieta pasaules junioru čempionātā un trīs sešinieki Pasaules kausa posmos), taču Siguldas atzinību izpelnījās kamaniņu braucēja Ulla Zirne, kura pērn ieguva pasaules junioru zeltu komandu stafetē, bet individuālajā ieskaitē ar lieliem panākumiem neizcēlās.

Siguldas novada Kultūras centrā tika sumināti labākie sportisti, sporta skolotāji, treneri un citi sporta jomas darbinieki un organizācijas. Apbalvojumi tika pasniegti augsto sasniegumu sportā, bērnu un jauniešu sportā, kā arī tautas sporta kategorijās.

Pasākumā uzstājās arī 2015. gada Eirovīzijas 6. vietas ieguvēja Aminata Savadogo (Latvija).

Siguldas novada sporta laureāti pēdējos gados

gadssportistssportiste
2015Martins DukursUlla Zirne
2014Martins DukursLelde Gasūna

Izmantotie resursi:
sigulda.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-03-05 16:50, pirms 8 gadiem
Ullai laikam balsotāju pulks pamatīgs. Priedulēna viennozīmīgi vairāk bija pelnījusi.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-05 19:24, pirms 8 gadiem
Kàdi nopelni deva Zirnei šo balvu? Ja balsošana bija par skaistāko Siguldas sportisti tad loğiski,bet ja runàjam par rezultàtiem,tad Priedulēnai vajadzéja balvu dot pat nedomájot.