Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņa "Vityaz" uzvar un atgriežas "play-off" zonā, Kalniņš ārpus "Jokerit" pieteikuma

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugaviņa "Vityaz" uzvar un atgriežas "play-off" zonā, Kalniņš ārpus "Jokerit" pieteikuma
Kaspars Daugaviņš. Foto: Deniss Dudujevs, HC Vityaz

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) divu zaudējumu sēriju pārtrauca latvieša uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Podoļskas "Vityaz", kas savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Minskas "Dinamo". Savukārt otro spēli pēc kārtas ārpus Helsinku "Jokerit" pieteikuma palika vārtsargs Jānis Kalniņš.

Daugaviņš laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 34 sekundēs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja septiņos no astoņiem iemetieniem, kā arī bloķēja vienu pretinieka raidījumu. Divus vārtus "Vityaz" labā iemeta 19 gadus vecais Zahars Bardakovs.

Podoļskas vienība ar 53 spēlēs iekrātiem 54 punktiem pēc papildrādītājiem apsteidza Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak", kuras rēķinā kopvērtējumā ir tādi paši rādītāji. "Spartak" šovakar ar 2:5 izbraukumā atzina Čerepovecas "Severstal" pārākumu. "Severstal" sastāvā divi vārti un rezultatīva piespēle Aleksandram Petuņinam, kamēr četri punkti (1+3) baltkrievam Vladislavam Kodolam. Čerepovecas vienība ar 60 punktiem 53 spēlēs Rietumu konferencē ir sestā.

Astoto zaudējumu pēc kārtas pastarītei Pekinas "Kunlun Red Star" sagādāja bez vārtsarga Jāņa Kalniņa spēlējusī Helsinku "Jokerit", kas atspēlējās un bija paŗāka ar 2:1, ar 51 spēlē iegūtu 61 punktu saglabājot piekto pozīciju Rietumos. Somijas klubs šovakar izdarīja par 29 metieniem vairāk (44-15) nekā pretinieki.

Visbeidzot jāatzīmē, ka trešo panākumu pēc kārtas izcīnīja trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo", mājās ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveicot vienu no spēcīgākajām Rietumu konferences komandām Maskavas "Dynamo". "Torpedo" ar 65 punktiem 55 cīņās pakāpās uz piekto vietu Austrumu konferencē.

KHL 5. februārī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Sibir - Barys2:3Torpedo - Dynamo M3:2 PM
Metallurg - Ak Bars3:0Severstal - Spartak5:2
Traktor - Amur3:2 PMVityaz - Dinamo Mn3:1
Avtomobilist - Neftekhimik4:3Sochi - CSKA0:2
Kunlun Red Star - Jokerit1:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...