Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: "Sabres" priekšpēdējā spēle pirms olimpiādes - pret "Penguins"

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: "Sabres" priekšpēdējā spēle pirms olimpiādes - pret "Penguins"
Maksīms Tālbots un Zemgus Girgensons
Foto:AP/Scanpix

Olimpiādei nākot arvien tuvāk, NHL klubs Bufalo „Sabres” šonakt trešo un pēdējo reizi sezonā uzņems Pitsburgas „Penguins” hokejistus. Pirmajās divās spēlēs tika ciestas sakāves – kā būs šoreiz?

„Penguins” līderu statusu Metropoles divīzijā šosezon neviens nespēj apšaubīt, tāpat arī neviens netaisās apšaubīt „Sabres” statusu kā absolūtajai līgas pastarītei. To samērā precīzi atspoguļoja arī pēdējā spēle, kad mājās tika zaudēts priekšpēdējās vietas īpašniecei „Oilers”.

Vadoties pēc kopvērtējuma vietu matemātikas, „Penguins” uzvara šonakt ir pašsaprotama lieta, taču bukmeikeri to tomēr novērtējuši ar nemaz ne tik zemo koeficentu 1,80, kamēr „Sabres” uzvarai ir nemaz ne tik augstais 3,80. Ņemot vērā, ka „Sabres” mājās pēdējo reizi uzvarējusi janvāra sākumā, izredzes pieveikt Kanādas izlases kapteiņa Sidnija Krosbija pārstāvēto komandu patiešām nav tās lielākās.

Tiesa, savainojumu dēļ „Penguins” pēdējā treniņā bija spiests piedalīties arī trenera palīgs Tonijs Granato, kurš pārstāvēja ceturto uzbrucēju maiņu. Veselības problēmas ir arī aizsardzības līderim Krisam Letangam, taču arī ierindā esošo zvaigžņu loks ir plašs. Pieci hokejisti (Krosbijs, Kunics, Malkins, Nīls un Jokinens) guvuši vairāk punktus nekā „Sabres” rezultatīvākais spēlētājs Mets Mulsons, kurš šobrīd turklāt ir savainots.

Teds Nolans pēdējās spēlēs arvien izmisīgāk sāk rotēt spēlētājus pa maiņām, cerot atrast īstos virknējumus, taču pagaidām tas lielas sekmes nenes, un arvien grūtākas kļūst vārtsargu dienas. Raiens Millers, kurš olimpiādē pārstāvēs ASV izlasi, šosezon atvairījis 92,5% pretinieku metienu un labprāt gribēs Krosbijam un Malkinam jau tagad parādīt, ka Sočos nebūs viegli. Koeficents uz to, ka „Penguins” gūs mazāk nekā trīs vārtus, ir 2,30, bet vismaz četrus – 2,50.
Uzmanības vērts ir koeficents 2,80 uz to, ka „Sabres” gūs tikai vienus vai nevienus vārtus. Lai arī janvāris Nolana komandai izvērtās pietiekami rezultatīvs, iepriekšējās spēlēs līgas sliktākā vārtu guvēja atgriezusies savā līmenī, un, ja ne Zemgus Girgensona divu izkārtoto vārtu mazākumā, tad skats būtu pavisam bēdīgs.

Ja ticība „Penguins” spēkam ir liela, tad vērts izmēģināt arī handikapa koeficentus. Likme „Penguins -2,5” novērtēta ar koeficentu 4,00, bet „Penguins -3,5” – ar 8,50. Jāatgādina, ka pirmajās divās savstarpējās spēlēs šosezon Pitsburga uzvarēja ar 3:0 un 4:1.

Šonakt sagaidāms arī NHL līdervienību duelis, proti, Anaheimas „Ducks” uzņems pašreizējos čempionus Čikāgas „Blakchawks”. Vēl pāris nedēļas iepriekš likās, ka „Ducks” savās mājās ir nesakaujama, taču tad sekoja trīs zaudējumi četrās spēlēs. „Blackhawks” gan joprojām atpaliek par trim punktiem, un tā kā pirmajās divās spēlēs uzvaras tika dalītas uz pusēm, tad šīs nakts duelis būs arī ar svarīgu simbolisko nozīmi, proti, kura komanda „paņems” regulārās sezonas sēriju.

Bukmeikeri nedaudz labāku koeficentu atvēlējuši „Ducks” uzvarai (2,30), kamēr „Blackhawks” tikusi pie 2,70, bet kopumā tiek paredzēta rezultatīva spēle – jau likme „Under 5,5” ir ar koeficentu 2,00. Pirmajās divās šo komandu spēlēs tika gūti 10 vārti (2:4 un 3:2 PM).