Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ķibermaņa divnieks neslīd, Cipulis sezonas debijā apbrauc Kaufmani

Ķibermaņa divnieks neslīd, Cipulis sezonas debijā apbrauc Kaufmani
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

Pasaules kausa 3. posmā bobsleja divniekos Oskars Ķibermanis ar stūmēju Dāvi Spriņģi Altenbergas trasē cīņā par desmitnieku iesaistīties nespēja, jo latviešu kamana katastrofāli neslīdēja, liekot ieņemt vien 14. vietu. Savukārt Emīls Cipulis savā sezonas pirmajā startā bija vietu augstāk par Dāvi Kaufmani.

1. brauciens

• Visas trīs Latvijas ekipāžas uzstūma teju identisku startu, taču vājākais no tām bija Ķibermanim un Spriņģim, kurš aizstāja savainoto pamatstūmēju Matīsu Mikni, - 5,27 sekundes jeb astotais ātrākais starts. Iepriekšējos divnieku posmos Ķibermanim un Miknim bija divi ceturtie starti un pa vienai piektajai un sestajai vietai.

• Finišu Ķibermanis un Spriņģis no Latvijas divniekiem sasniedza pārliecinoši visagrāk, tomēr Lohneram zaudēja 0,71 sekundi – divas vietas augstāk esošais brits Breds Hols latviešus apsteidz tikai par piecām simtdaļām, bet labāko desmitnieks gan ir vērā ņemamā attālumā (0,18 sekundes).

• Pirmo Pasaules kausa braucienu sezonā aizvadīja Emīls Cipulis, kurš kopā ar Kristu Lindenblatu uzstūma sesto ātrāko startu (5,25) un gan startā, gan finišā par sekundes simtdaļu apsteidza Dāvi Kaufmani un Edgaru Nemmi, taču prieka par to visdrīzāk bija maz – beigās abi divnieki palika uzreiz aiz labāko divdesmitnieka (attiecīgi sešu un septiņu simtdaļu attālumā), pie otrā brauciena netiekot.

• Tikai trešais ātrākais pirmajā braucienā negaidīti bija favorīts Frančesko Frīdrihs, kurš līdz šim bija uzvarējis visos četros sezonas divnieku un četrinieku posmos un kurš pagājušajā sezonā triumfēja 11 no 12 divnieku sacensībām. Viņa ekipāžai bija ātrākais starts, par četrām simtdaļām apsteidzot gan Lohneru, gan krievu pilotu Rostislavu Gaitjukeviču, taču Frīdrihs pieļāva lērumu kļūdu un finišā tautietim zaudēja 16 simtdaļas. Pagājušajā sezonā tieši Lohners bija vienīgais, kurš divniekos pārspēja Frīdrihu.

PK 3. posma pirmais brauciens, Altenberga, bobsleja divnieki

VDivnieksValstsLaiks
1.Lohners/VēbersVācija54.90
2.Gaitjukevičs/MordasovsKrievija+0.05
3.Frīdrihs/ŠillersVācija+0.16
4.Hāfers/ZommersVācija+0.28
5.Springs/EvelinsKanāda+0.35
6.Fogts/MišelsŠveice+0.39
14.Ķibermanis/SpriņģisLatvija+0.71
21.Cipulis/LindenblatsLatvija+1.09
22.Kaufmanis/NemmeLatvija+1.10

2. brauciens

• Pēc pirmā brauciena 14. vietu ieņemošais Ķibermanis ar savu stūmēju Spriņģi startā nedaudz laicīgāk ieleca kamanā (5,28), cerot uz labāku izejas ātrumu. Par spīti pietiekami solīdam braucienam, kamana Latvijas pirmajam pilotam absolūti neslīdēja, ātrumā krietni zaudējot itāļa Baumgartnera divniekam. Otrajā braucienā tika uzrādīts rezultāts 55,55, kas lika nonākt aiz itāļiem. Ķibarmanim sekojošais austrietis Traihls nobrauca vājāku braucienu par latviešiem, tādējādi summā Ķibermanim saglabājot 14. vietu.

• Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atzina, ka Ķibermaņa brauciens bija gana pieklājīgs un pie rezultāta vainīga tieši kamana. Pirms nākamās nedēļas posma Vinterbergā nāksies izskatīt iespēju mainīt bobsleja kamanas, iespējams Ķibermanim atgriežot viņa pērnās sezonas bobsleja kamanu ar kuru šobrīd brauc Kaufmanis.

• Šobrīd pasaules bobslejā dominējošas Frančesko Frīdrihs arī otrajā braucienā brauca ar būtiskām kļūdām, kas pavēra iespēju kādam pēc divu gadu pārtraukuma liegt Frīdriham uzvaru. Krievu pilots Gaitjukevičs to neizmantoja, zaudējot gan startā, gan trasē. Savukārt pēc pirmā brauciena līderpozīcijā esošais Johaness Lohners neizturēja spriedzi cīņā ar savu tautieti. Bavārietis salasīja virkni ar kļūdām, ļaujot Frīdriham divu braucienu summā būt par 24 simtdaļām ātrākam, tādējādi Frīdriham izcīnot 17. uzvaru pēc kārtas.

PK 3. posma otrais brauciens, Altenberga, bobsleja divnieki

VDivnieksValstsLaiks
1.Frīdrihs/ŠillersVācija1:49.96
2.Lohners/VēbersVācija+0.24
3.Gaitjukevičs/MordasovsKrievija+0.27
4.Springs/EvelinsKanāda+0.41
5.Hāfers/ZommersVācija+0.48
6.Kripss/SommersKanāda+0.70
14.Ķibermanis/SpriņģisLatvija+1.20
21.Cipulis/LindenblatsLatvija55.99
22.Kaufmanis/NemmeLatvija56.00

Piedalījās 25 ekipāžas


Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
22

Neapmierinātība ar naudas sadali: izjucis Latvijas labākais bobsleja četrinieks

Emīls Cipulis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats – Latvijas bobsleja četrinieks, kas pagājušajā sezonā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu, bet pasaules čempionātā ierindojās ceturtajā vietā. Vairāki no viņiem izlēmuši turpmāk vairs nestartēt, raksta MVP.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.