Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs: "Jūtu, ka varu spēlēt šajā līmenī un palīdzēt komandai"

Andrejs Siliņš

Kurucs: "Jūtu, ka varu spēlēt šajā līmenī un palīdzēt komandai"
Rodions Kurucs cīņā par bumbu. Foto: Reuters / Scanpix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs katrā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē cenšas ienest laukumā vairāk enerģiju, pēc paša sekmīgā snieguma Bruklinas "Nets" zaudējumā Klīvlendas "Cavaliers" sacīja basketbolists.

"Katru spēli smagi strādāju un cenšos izmantot savas minūtes lietderīgi," pēc mača ASV žurnālistiem sacīja Kurucs. "Mana loma ir palīdzēt komandas biedriem ienest enerģiju laukumā un to es cenšos darīt ik maču. Jūtu, ka varu spēlēt šajā līmenī un palīdzēt komandas biedriem."

Kurucs laukumā pavadīja 13 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva 12 punktus, sakrāja četras atlēkušās bumbas, no kurām divas uzbrukumā, un pārtvēra vienu bumbu. Latvijas basketbolists iemeta sešus no astoņiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām abus tālmetienus. Vēl viņam arī viena kļūda un divas personīgās piezīmes.

Tikmēr "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons sacīja, ka Latvijas basketbolists laukumā daudz strādā. "Viņš smagi cīnās un spēlē ļoti enerģiski. Šajā duelī viņš izmainīja spēli un pagrieza to mums labvēlīgā gultnē - tā ir laba zīme mūsu komandai. Protams, esam vīlušies par zaudējumu, taču ir pozitīvi, ka Kurucs spēj demonstrēt labu sniegumu šajā līmenī."

Tāpat Atkinsons izteicās, ka Kurucam ir visas iespējas kļūt par stabilu "Nets" spēlētāju. "Mums jāapsver, cik minūtes viņš var spēlēt, tomēr domāju, ka Kurucs var kļūt par stabilu vienības basketbolistu. Viņš šobrīd noteikti ir pelnījis aizvadīt NBA mačus."

"Cīnīšos tikpat smagi, cik šodien un izmantošu savas minūtes," Kurucs apliecināja gatavību arī lielākam spēles laikam, ja treneris izvēlēsies par tādu soli. "Izjūtas bija lieliskas, īpaši tāpēc, ka man kā mazam bērnam no Latvijas, no mazas pilsētas tas bija sapnis. Ja būtu izcīnīta uzvara, būtu izbaudījis vēl vairāk, bet laukumā jutos lieliski."

Izmantotie resursi:
LETA
https://www.netsdaily.com/2018/12/4...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-04 18:55, pirms 5 gadiem
Ko tas treners dirsh ,nemaz nelauj spelet! 🤨

     [+] [-]

, 2018-12-30 16:43, pirms 5 gadiem
kurucam nevaig tik daudz domat par piespelem bet pasam iet virsu but neatlaidigam
bertans beidz vienreiz gaidit piespeles tik uz truliem lien zem groza