Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Arvim Iļjinam 23. vieta pasaules lielākajās airēšanas sacensībās

Rolands Eliņš

Arvim Iļjinam 23. vieta pasaules lielākajās airēšanas sacensībās
Foto: Kristaps Salens/Supadventures.lv

Svētdienas rītā, 4. decembrī, Latvijas spēcīgākais STAND UP airētājs, Prestol komandas braucējs, Arvis Iļjins startēja Parīzē, Francijā, notiekošajās sacensībās, Nautic SUP Paris Crossing, kas ar 600 airētajiem ir pasaules lielākās un masīvākās airēšanas sacensības.

Iļjins tika iekļauts Elites jeb PRO klasē, kurā sportisti veica 13,5km garu distanci, šķērsojot Parīzes centru pa Sēnas upi. Iļjins pārliecinoši uzsāka startu un jau pašā sākumā izvirzījās līdera pozīcijā, ko noturēja pirmos distances kilometrus. Vēlāk gan lielajām airēšanas komandām, uzsākot pakaļdzīšanos un sadarbojoties, izdevās panāk Iļjinu, tādējādi Iļjins noslīdēja līdz 23. pozīcijai. Kopumā piedalījās 600 airētāju no visas pasaules.

Arvis pēc starta atdzina, ka šoreiz pietrūcis pieredzes airēt grupās un sadarbības veidošanā ar konkurentiem, ko lieliski izmantoja pasaules vadošā komandas. „Uz ūdens biju viens, tādēļ es cīnījos viens”, Iļjins piebilda pēc starta.

Iļjins SUP airēšanas sportā aizvadīja savu pirmo sezonu un jau izpelnījies pasaules atzinību. Parīzē Arvis izcēlās tieši ar ātro startu un izvirzīšanos brauciena vadībā, ko novērtējusi airētāju sabiedrība visā pasaule.

Arvis Iļjins Parīzē startēja ar Latvijā ražoto Prestol SUP dēli. Iļjins atzina, ka rezultātu veicinājuši atbalstītāji un vēlējās pateikt paldies par neatlaidīgo atbalstu. Prestol Boats, Kompozits.lv, Dynamit, Burusports, Vitaminperfotmance, u.c.

Sacensību rezultāti: pariscrossing.salonnautiqueparis.com

Informāciju sagatavoja:
Sup Serfing LV