Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Četras cīņas, centrālais - pastarīšu duelis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Četras cīņas, centrālais  - pastarīšu duelis
Mačā starp Cēsu "Lekringu" un "Rubeni" neiztika arī bez pagrūstīšanās, foto: Lauris Mihailovs, Lekrings

Elvi vīriešu florbola līgā šodien ieplānoti četri mači un tā sanācis, ka centrālā būs pati pirmā spēle, kad galvaspilsētā savu dueli izspēlēs divas vājākās komandas.

“RTU/Rockets” – “Bauska” (pulksten 16:00 Rimi OC)

“RTU/Rockets” šajā sezonā joprojām spēlē bez uzvarām laukumā, taču pirms principiālās spēles ar “Bauskas” komandu rīdzinieki turnīra tabulā ir priekšā saviem oponentiem. Tas kļuva iespējams pēc tam, kad “raķetes” tika pie tehniskās uzvaras iepriekš zaudētajā cīņā “Ķekava/RB&B” komandai, kuriem laukumā izgāja florbolists, kurš nebija pieteikts sacensībām. No tās spēles dzēsta arī visu spēlētāju statistika, līdz ar to komandas labākais punktu guvējs ir Rainers Miķelsons, kurš astoņās cīņās iekrājis vien 6 (5+1) punktus. Seši punkti (2+4) ir arī Artūram Jansonam, kurš gan mačā ar Ķekavas komandu iedzīvojies nopietnā savainojumā. Trešais rezultatīvākais ir Rainers Grīslītis, kurš gan ticis vien pie 3 (3+0) punktiem. Komandas pieteikumā parādījies spēlējošā trenera Imanta Lastovska vārds, kurš, iespējams, vienā no sezonas svarīgākajām kluba spēlēm trenera dēlīti mainīs pret florbola nūju.

“Bauska” zaudējusi piecās pēdējās spēlēs, bet pagājušās nedēļas cīņa mājās ar Talsu komandu kārtējo reizi pierādīja, ka komandu nedrīkst nenovērtēt, jo sešas minūtes pirms pamatlaika beigām pastarīši atradās iedzinējos vien ar 4:5 un vienīgi vārti cīņas pēdējās sekundēs ļāva talsiniekiem atviegloti uzelpot, ka trīs punkti turnīra tabulā tiks ierakstīti. Baušķenieku rezultatīvākais florbolists ir Ralfs Akmentiņš, kuram 12 (5+7) punkti. Tikmēr Valdis Valters Vanags ir labākais vārtu guvējs, sakrājot 9 (6+3) punktus. Ierastais līderis Pēteris Zeltiņš pēc rezultatīva sezonas pēdējos mačos atkal ir atguvis punktu garšu, kopā septiņās spēlēs iekrājot 8 (4+4) punktus.

Cīņa Rimi Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 16:00 un spēli apkalpos tiesnešu duets Nauris Ezerlīcis un Artis Ancāns.

“Rubene” – “Ķekava/RB&B”(pulksten 18:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

“Rubene” vakar aizvadīja vēl vienu iespaidīgu spēli, mača gaitā atspēlējoties no 1:4 deficīta un ar 7:4 izbraukumā pieveicot “Lekringu”, tādējādi atgriežoties turnīra tabulas galvgalī. Kārtējo spilgto maču aizvadīja uzbrukuma līderi Matīss Celms (14+3) un Jēkabs Keišs (3+13), tāpat atzīstamu sniegumu parādīja Dāvis Zēmelis (7+4), kurš kļuvis par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju šajā sezonā. Ivara Jēkabsona trenētā komanda joprojām šajā sezonā nav atstājusi laukumu bez izcīnītajiem punktiem, vienīgo neveiksmi Ādažos piedzīvojot spēles papildlaikā.

Grūti prognozēt, kādā noskaņojumā cīņu aizvadīs “Ķekava/RB&B”, kuriem piespriests tehniskais zaudējums uzvarētajā spēlē pret objektīvi pašlaik vājāko pretinieku. Tā rezultātā vienība ar deviņiem punktiem izstumta ārpus play-off zonas, kurās nebūs viegli atgriezties. Kristofers Jurisons tagad turnīram ir pieteikts, taču pirmo no trim spēlēm izlaidīs Toms Ķeirāns (6+7), kuram piešķirta ilgstoša diskvalifikācija par pārkāpumu tajā pašā mačā ar “raķetēm”. Tādējādi no pieejamajiem spēlētājiem vienīgi Markuss Januševskis (10+4) pārsniedzis desmit punktu robežu. Tuvākie spēlētāji viņam ir Toms Gredzens un Endijs Kleistrovs, katram iekrājot pa 7 (4+3) punktiem.

Spēle Kocēnu sporta namā sāksies pulksten 18:00 un maču tiesās tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns. Spēles video tiešraide Sportacentrs.com portālā.

“Lekrings” – “FBK SĀC/ENFRIHO” (pulksten 18:00 Cēsu SN un LFS Youtube kanālā)

Cēsnieki teju 20 minūtes burtiski dominēja laukumā vakardienas spēlē pret “Rubeni”, bet turpinājumā viņu spēle pilnībā pajuka un tika piedzīvota vēl viena neveiksme. Līdz ar to tabulā “lēcējpelēm” pēc astoņām aizvadītām spēlēm ir vien 12 punkti, kas dod sesto vietu turnīra tabulā. Emīls Dzalbs ar 15 (9+6) punktiem joprojām ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, lai gan pret līderiem palika tukšā. Toms Rīsmanis (4+8) iespēja vienu piespēli, bet pozitīvais noteikti bija Edgara Puriņa atgriešanās laukumā, kurš arī tika pie pirmā vārtu guvuma šajā sezonā.

Ādažu komanda turpina spēlēt kā pa celmiem, taču uz Cēsīm var doties ar pozitīvām emocijām. Iepriekšējā spēlē savās mājās izdevās uzvarēt valsts čempionus, turklāt komandas nosaukumā parādījies jauna atbalstītāja nosaukums. Ja cēsnieki diez vai lepojas ar sesto vietu tabulā, tad FBK SĀC atrašanās septītajā vietā tikai divu punktu attālumā no titulētajiem pretiniekiem uzskatāma par labu bilanci. Turklāt ādažnieki ir aizvadījuši par vienu spēli mazāk. Gūstot trīs vārtus pret “Lielvārde/FatPipe”, Alvis Dāle ar 13 (10+3) punktiem nostiprinājies kā komandas rezultatīvākais spēlētājs. Viņam sekot cenšas Kristers Orlovs (5+4), bet kapteinis Dēvids Osītis (2+4) pēdējās spēlē nav varējis palīdzēt vienībai laukumā.

Spēles sākums Cēsu sporta kompleksā šovakar pulksten 18:00 un mača video tiešraide pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Spēli vadīs tiesnešu pāris Aivars Māliņš un Ilmārs Podnieks.

“Lielvārde/Fatpipe” – “Irlava” (pulksten 19:00 Lielvārdes SC un Sportacentrs.com)

Ne tas sekmīgākais nogrieznis pašlaik ir arī aktuālajiem čempioniem no Lielvārdes, kas zaudējuši pēdējās trīs spēles. Nedēļas vidū komanda atgriezās ar 4:7 zaudējumu no Ulbrokas, kur izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu, bet vien pāris mirkļus pēc 4:4 panākšanas tika ielaisti piektie vārti, kas salauza viesu pretestību cīņā par panākumu. Iemetot vienus vārtus ar tālu raidījumu, Niks Blumfelds ar 15 (10+5) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Oskars Tūtāns iekrājis 14 (8+6) punktus, Ulbrokā pārkāpjot 100 punktu robežai savā karjerā, kamēr Sandim Mihailovskis pa spēkam šosezon bijuši 13 (10+3) punkti.

“Irlava” vēl nesen atradās turnīra tabulas labāko trijniekā, bet no tā nācies atkāpties pēc zaudējuma Talsos, kur komanda nebija gatava cīņai. Pēdējās divas spēles komanda aizvadījusi bez sava līdz šim rezultatīvākā spēlētāja Ginta Siliņa (6+6), kuram tagad garām paspraukušies Mareks Stančiks (7+6) un Kristers Tiltiņš (6+7). Talsos bez punktiem palika Emīls Krūmiņš (4+6), kuram tādējādi pārtrūkusi lieliskā 17 spēļu sērija ar vismaz vienu punktu mačā. Savukārt komandas sastāvā atgriezies kādreizējais uzbrukuma līderis Kristaps Kazlovskis, kurš Talsos atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli.

Spēle, kuru tiesās arbitri Jurijs Petrovs un Normunds Zēmelis Lielvārdes sporta centrā sāksies pulksten 19:00 un mača video tiešraide būs vērojama portālā Sportacentrs.com

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiFormaPts 5 spēlēs
1.Rubene846:3122W-W-W-W-W15
2.Talsu NSS/Krauzers858:3420W-OW-W-W-W14
3.FS Masters/Ulbroka978:4418W-L-L-W-W9
4.Irlava849:5314W-L-W-W-L9
5.Lielvārde/FatPipe855:4713W-W-L-OL-L7
6.Lekrings852:3612L-W-W-W-L9
7.Ķekava/RB&B839:489W-L-W-OL-L7
8.FBK SĀC732:4910OW-L-L-L-OW4
9.FBK Valmiera/Betsafe837:379L-W-W-L-L6
10.RTU/Rockets826:563L-L-L-L-W3
11.Bauska839:762L-L-L-L-L0

Elvi florbola virslīga. Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaSpēlesPunkti
1.Rolands KovaļevskisFS Masters/Ulbroka922 (19+3)
2.Kevins ŠmitsFS Masters/Ulbroka820 (16+4)
3.Linards PutniņšTalsu NSS/Krauzers818 (6+12)
4.Matīss CelmsRubene817 (14+3)
5.Toms BitmanisFS Masters/Ulbroka917 (4+13)
6.Jānis RagovskisTalsu NSS/Krauzers816 (7+9)
7.Matīss Kristians MorozovsFS Masters/Ulbroka916 (4+12)
8.Jēkabs KeišsRubene816 (3+13)
9.Niks BlumfeldsLielvārde/FatPipe815 (10+5)
10.Emīls DzalbsLekrings815 (9+6)