Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par NBA otrās nedēļas labākajiem atzīti Deiviss un Adetokunbo

Rolands Eliņš

Par NBA otrās nedēļas labākajiem atzīti Deiviss un Adetokunbo
Entonijs Deiviss un Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas vadība paziņojusi regulārās sezonas otrās nedēļas labākos spēlētājus – Austrumos šo atzinību ieguvis Jannis Adetokunbo, bet Rietumos par labāko nosaukts Entonijs Deiviss.

Pagājušās sezonas MVP Jannis Adetokunbo aizvadītajā nedēļā palīdzēja Milvoki uzvarēt trīs no četrām spēlēm. Pret Klīvlendu viņam pietika ar 14 punktiem, lai „Bucks” tiktu pie drošas uzvaras, zaudējumā pret Bostonu tika gūti 22 punkti, bet tam sekoja iespaidīgas spēles pret Orlando (29 punkti un 14 atlēkušās bumbas) un pret čempioni Toronto (36 punkti, 15 atlēkušās bumbas un astoņas piespēles).

Adetokunbo par Austrumu konferences labāko spēlētāju atzīts desmito reizi savā karjerā. Iepriekšējā sezonā viņš šo balvu ieguva sešas reizes.

Tikmēr Rietumos īpaši izcelts Losandželosas „Lakers” uzbrucējs Entonijs Deiviss, kurš palīdzēja savai jaunajai komandai tikt pie trim uzvarām trīs spēlēs. Pārspētas tika Sanantonio, Memfisas un Dalasas komandas. Uzvarā pār Kristapa Porziņģa „Mavericks” Deivisam un Losandželosai gan bija nepieciešams papildlaiks.

Deiviss šajā nedēļā vidēji mačā guva 32 punktus un un savāca 13 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 2.7 metienus. Īpaši jāizceļ viņa sniegums pret „Grizzlies”, kad 31 minūtē Deiviss paspēja tikt pie 40 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām.

Deivisam šī ir piektā nedēļas labākā spēlētāja balva karjerā un pirmā gandrīz gada laikā – iepriekš viņš par labāko tika nosaukts 2018. gada novembra trešajā nedēļā, kad vēl pārstāvēja „Pelicans” komandu.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo