Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lasvegasa trīs neveiksmju sēriju pārtrauc ar uzvaru Otavā

Rolands Eliņš

Lasvegasa trīs neveiksmju sēriju pārtrauc ar uzvaru Otavā
Lasvegasas uzbrucējs Džeimss Nīls
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā debitante Lasvegasas „Golden Knights” ar 5:4 viesos pieveica Otavas „Senators”, trīs vārtus gūstot vairākumā.

„Golden Knights” debitēja NHL ar vēsturiski labiem rezultātiem un teju vai nedabisku neveiksmi, traumu dēļ paliekot bez sava pamatvārtsarga, rezerves vārtsarga un no AHL izsauktā aizvietotāja. Tas viss noveda pie tā, ka pēdējos mačos Lasvegasas kluba vārtus sargā 24 gadus vecais Maksīms Lagass, kurš pagājušo sezonu aizvadīja AHL.

Savos pirmajos mačos Lagasam klājās ļoti grūti ar pāriešanu NHL ātrumā, un „Golden Knights” cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, šajos trijos mačos kopā ielaižot 14 vārtus, kamēr Lagass atvairīja vien 85.5% pretinieku metienu.

Šodienas spēlē Otavā „Golden Knights” izvirzījās vadībā piektajā minūtē, kad vairākumu realizēja sezonu rezultatīvi sākušais Alekss Taks, gūstot savus ceturtos vārtus šosezon un reizē arī savā NHL karjerā.

Otavai izdevās atspēlēties otrā perioda pirmajās sekundēs, kad pēc metiena no laukuma apmales Marks Stouns vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu. Nākamajās minūtēs komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet Lasvegasa vadību atkal pārņēma pēc vēl viena realizēta vairākuma, vārtus gūstot Džonatanam Marčeso (3:2).

Pēdējā perioda sākumā Viljams Kārlsons veikli nospēlēja aiz Otavas vārtiem un no aizvārtes ieslidināja ripu vārtos, bet 47. minūtē „Golden Knights” vēlreiz realizēja vairākumu – šoreiz Eriks Haula vārtu priekšā apspēlēja „Senators” vārtsargu Kreigu Andersonu un panāca 5:2, tiesa, „Senators” drīz vien samazināja rezultāta starpību un atjaunoja kaut nelielu intrigu. 34 sekundes pirms beigām Eriks Kārlsons arī iemeta ceturtos Otavas vārtus, taču beigās no zaudējuma 4:5 tas neglāba.

„Golden Knights” sastāvā pa trim punktiem guva Haula (2+1) un Marčeso (1+2), bet divas rezultatīvas piespēles Deividam Peronam. Lasvegasa realizēja trīs no pieciem vairākumiem.

Lasvegasai šī bija devītā uzvara 13 spēlēs, kas ļauj ieņemt otro vietu Klusā okeāna divīzijā. Savukārt „Senators” šis bija tikai trešais zaudējums pamatlaikā 14 spēlēs, lai gan vēl piecas reizes neveiksmes piedzīvotas papildlaikā vai pēcspēles metienos. „Senators” ar 17 punktiem ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-04 23:44, pirms 6 gadiem
Vegasas v-sargu likstas kaut kas anomāls. Bet spēlē klubs joprojām labi un ir augšgalī. Jaunajiem v-sargiem pavērusies nereāla iespēja sevi apliecināt.