Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones "Stopiņu NHK" pārspēj "Latgols", Lībergs Jūrmalā debitē ar uzvaru

Jānis Pārums

Čempiones "Stopiņu NHK" pārspēj "Latgols", Lībergs Jūrmalā debitē ar uzvaru
Elza Seržante uzbrukumā
Foto: Jānis Slišāns

Latvijas čempiones handbolā "Stopiņu NHK" šodien ar uzvaru saspringtā cīņā iesāka jaunās sezonas čempionātu, pārspējot vicečempiones "Latgols" ar 29:27. Savukārt vīriešu Virslīgā, Uldim Lībergam debitējot "Jūrmalas Sporta" rindās jūrmalnieki sagrāva "Vaiņodi".

Divu labāko sieviešu Virslīgas komandu cīņā handbolistes parūpējās par intrigu visas spēles garumā. "Stopiņu NHK" sastāvā pietrūka pagājušās sezonas vērtīgākās spēlētājas Lanas Nikolajevas, bet pārējās līderes bija ierindā.

Sākums nedaudz labāks bija "Latgols" handbolistēm, kas puslaika vidū iekrāja pat četru vārtu pārsvaru. Nosargāts gan tas netika – puslaika otrajā pusē "Stopiņu NHK" spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr pateicoties Vilmas Matisānes gūtajiem vārtiem trīs sekundes līdz pārtraukumam puslaiku savā labā noslēdza ludzānietes – 17:16.

Trīs vārti pēc kārtas otrā puslaika sākumā ļāva Stopiņu komandai pirmo reizi spēlē izvirzīties vadībā - 19:17. "Latgols" gan atspēlējās un atguva vadību, taču tikai uz īsu brīdi – sekoja vēl viens mājinieču izrāviens (5:1), panākot 25:22. Arī šoreiz viešņām izdevās atspēlētie un līdzsvarot rezultātu, tomēr pēdējais vārds piederēja "Stopiņu NHK" – pie rezultāta 27:27 vārtus guva Daina Sergejeva un Jelizaveta Poriete nodrošinot čempionēm uzvaru sezonas ievadā – 29:27.

Uzvarētāju rindās Elita Ekkerte guva 11 vārtus, Elza Seržante (attēlā ar bumbu) – sešus. "Latgols" sastāvā rezultatīvākā ar 11 vārtiem bija Inese Šļubčenko.

Vēl vienā sieviešu Virslīgas spēlē pagājušās sezonas bronzas medaļnieces LSPA handbolistes pārspēja LAT-98 komandu. Lielāko spēles daļu LSPA bija vadībā un kontrolēja spēles gaitu, tomēr jaunatnes izlases handbolistes atslābt neļāva, brīžiem pietuvojoties vien dažu punktu attālumā. Galarezultātā LSPA uzvara ar 33:28.

12 vārtus uzvarētāju rindās guva Kristīne Kirejeva, 11 – Agrita Nardiševa. Zaudētājām 12 vārti Simonai Ārmanei.

Vīriešu Virslīgas čempionātā pēc piecu gadu pārtraukuma atkal spēlēja Uldis Lībergs, kurš pavisam nesen pievienojās "Jūrmalas Sportam". Jūrmalnieku pretinieki bija "Vaiņodes" handbolisti, kas pirms nedēļas nedaudz negaidīti pieveica "Celtnieks/LSPA" (kam savukārt sezonas pirmajā mačā jūrmalnieki bija zaudējuši).

Lai arī pašā spēles sākumā "Jūrmalas Sports" pabija iedzinēju lomā, pakāpeniski iniciatīva pārgāja viņu pusē un rezultāts pieauga jūrmalniekiem par labu. Puslaika otrajā pusē pēc kārtējiem Rolanda Ivanova un Ulda Līberga vārtiem laukuma saimnieki panāca +6 (14:8), ko spēja noturēt arī līdz puslaika beigām – 17:11.

Nākamajās 30 minūtēs jūrmalnieku pārsvars izpaudās vēl nospiedošāk, neatstājot vaiņodniekiem nekādas cerības uz panākumu. Spēlei noslēdzoties graujoša "Jūrmalas Sporta" uzvara un otrais panākums sezonā – 35:20.

Rolands Ivanovs panākumu kaldināja ar 11 gūtajiem vārtiem, Kaspars Naglis – ar deviņiem, bet Uldim Lībergam debijas spēlē pieci vārti. Andis Grundmanis bija rezultatīvākais Vaiņodes komandā ar septiņiem vārtiem.

Šovakar vēl viena spēle tik aizvadīta sieviešu Virslīgā – Jēkabpilī plkst. 17:00 LAT-98 handbolistes (0-1) uzņems LSPA komandu (1-0).

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga vīriešiem

Jūrmalas Sports – Vaiņode 35:20 (17:11)
Jūrmalas Sports: Ivanovs 11/4, Naglis 9, Lībergs 5, Gulbis 4/1, Ence 3, Tukāns 1, Narme 1, Popens 1.
Vaiņode: Grundmanis 7, Auders 4/3, N. Pāvils 3, O. Pāvils 2, Lapiņš 1, Ķergalvis 1, Mickus 1, Jurjāns 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga sievietēm
Stopiņu NHK – SK Latgols 29:27 (16:17)
Stopiņu NHK: Ekkerte 11, Seržante 6, Poriete 5, Asare 3, Sergejeva 3/1, Nīce 1.
Latgols: Šļubčenko 11/1, Matisāne 5, Borisenko 4, Oļipova 3, Zaharāne 1, Sidorova 1, Daņiļenko 1, Fota 1.

LAT98 – LSPA 33:28 (20:15)
LAT98: Ārmane 12/3, Kukurāne 5, G. Kaulakāne 4, Jugāne 3, Skudra 3, Purviņa 1.
LSPA: Kirejeva 12/1, Nardiševa 11, Eihvalde 4, Makņa 3/1, Skabārde 1, Kiršteine 1, Krūmiņa 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-10-04 17:15, pirms 10 gadiem
Kas ir Ūldi!!! Liela mute vai netiec līdzi Vaiņodes ātrajām kājām,ka divi noraidījumi Apsveicu ar pirmajiem vārtiem un ar atgriešanos Lv

  -1 [+] [-]

, 2014-10-04 22:38, pirms 10 gadiem
flocis rakstīja: Kas ir Ūldi!!! Liela mute vai netiec līdzi Vaiņodes ātrajām kājām,ka divi noraidījumi Apsveicu ar pirmajiem vārtiem un ar atgriešanos Lv
puika norubija fermerus ka nakas...tik tiesneši nevarēja pārslegties no pirmās līgas .....pats saproti divas speles pēc kāstas tiesāt...nu nevar īsti pielāgties

     [+] [-]

, 2014-10-05 21:25, pirms 10 gadiem
Jurmalas sports ļoti labi izskatās,tai pašā laikā puiši no provinces kā tiko no traktora nokāpuši - galīgi švaki..