Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Jokerit" kapteinis noliedz nāves draudu saņemšanu; Minska: "Garantējam drošību visām komandām"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Jokerit" kapteinis noliedz nāves draudu saņemšanu; Minska: "Garantējam drošību visām komandām"
''Jokerit'' komandas kapteinis Marko Antila. Foto: AOP/yle.fi

Vakar vakarā uz divām dienām KHL sezonas atklāšanu nācās atlikt Helsinku ''Jokerit'' un Minskas ''Dinamo'' komandām - somu vienība saistībā ar Baltkrievijā notiekošajiem protestiem nolēma nekāpt lidmašīnā un spēli Minskā neaizvadīt, par ko tika sodīta ar tehnisko zaudējumu. Abas puses piedāvājušas savus skaidrojumus par notikušo.

"No rīta man bija saruna ar "Jokerit" ģenerālmenedžeri Jari Kurri un kluba drošības speciālistu Vessu Vilkulu. Pēc viņu teiktā ''Jokerit'' spēlētāji bija noraizējušies par saņemtajiem draudiem gadījumā, ja komanda lidos uz Minsku. Tas esot sācies jau iepriekšējā naktī sociālajos tīklos,'' informē Minskas ''Dinamo'' ģenerāldirektors Dmitrijs Baskovs. Medijos parādījās arī ziņas, ka Helsinku komandas spēlētāji saņēmuši pat nāves draudus.

Baskovs gan skaidro, ka no Minskas ''Dinamo'' puses izdarīts viss, lai spēlētājiem nebūtu jāuztraucas par savu drošību: "Sarunā ar kolēģiem nenonācām pie tā, ka ''Jokerit'' nelidos uz Minsku. Turpinājām gatavošanos sezonas atklāšanas spēlei Baltkrievijā, Eiropas spēcīgākajā hokeja līgā."

"Pusdienās saņēmām informāciju, ka "Jokerit" nav aizlidojusi uz Minsku, pēc kā sazinājāmies ar KHL. Kā mums tapa zināms, ''Jokerit'' noturējusi komandas iekšējo sapulci, pēc kā ticis pieņemts lēmums nedoties uz spēli. Mums ir žēl, ka šodien [vakar] Minskā nenorisinājās sezonas atklāšana, jo no savas puses ''Dinamo'' garantē līgai un visām komandām drošību KHL spēļu vizīšu laikā," pauž Baskovs.

Tikmēr Helsinku "Jokerit" mājaslapā paziņojums par spēles izlaišanu ir krietni īsāks. "Pēdējās dienās esam bijuši ciešā kontaktā ar Minskas ''Dinamo'' un KHL. Darījām skaidru savu nostāju, ka tagad nav īstais laiks, lai Baltkrievijā spēlētu hokeju. Situācijas iznākums ir šāds, bet mēs turpināsim gatavoties un pirmo spēli aizvadīsim sestdien Rīgā,'' izteicies Jari Kurri.

Intervijā Somijas medijam "Yle" Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku ''Jokerit'' komandas kapteinis Marko Antila gan noliedza, ka saņemti nāves draudi un ka lēmumu nespēlēt pieņēmuši nevis spēlētāji, bet gan kluba vadība. "Šajā laikā pienācis daudz un dažādu ziņu, bet, cik man zināms, tie nav bijuši nāves draudi," situāciju komentējis Antila. "Tā [šādas ziņas] ir bijusi kļūda."

"Tāpat patiesība nav tā, ka lēmumu nespēlēt pieņēmuši spēlētāji. Tie nebija hokejisti, kas pieprasīja maču pārcelt vai ierosināja spēli izlaist, bet gala lēmumu pieņēma komandas vadība un KHL. Protams, ka ar spēlētājiem tas tika apspriests,'' atklāj Antila.

Saistībā ar spēli Minskā ''Jokerit'' komanda un īpaši Jari Kurri saņēmuši gana lielu kritikas devu no vietējiem medijiem. Iepriekš Helsinku klubam kārtīgi apsvērt lēmumu doties vai nedoties uz Baltkrieviju ieteikušas arī valsts amatpersonas - izglītības un kultūras ministre Annika Sāriko, savukārt ''Jokerit'' fani pieteica komandai boikotu, ja tā aizvadīs spēli Minskā.

Izmantotie resursi:
https://hcdinamo.by/news/sobytiya/d...
https://yle.fi/urheilu/3-11521772
https://yle.fi/urheilu/3-11526619
https://www.jokerit.com/jokerit-ei-...

  +3 [+] [-]

, 2020-09-04 12:55, pirms 4 gadiem
Tikai diemžēl Minskas Dinamo šaurpieru vadībai nav skaidrs, ka runa nav par drošību.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-04 13:02, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Tikai diemžēl Minskas Dinamo šaurpieru vadībai nav skaidrs, ka runa nav par drošību.
Kā reiz skaidrs visiem ir viss, tikai viņi to nevar publiski teikt.

     [+] [-]

, 2020-09-04 13:51, pirms 4 gadiem
scorpio rakstīja: Tikai diemžēl Minskas Dinamo šaurpieru vadībai nav skaidrs, ka runa nav par drošību.
Gan jau MnD vadība zin par ko ir šis stāsts. Tikai pieņēmuši tēlot strausa politiku u.t.i. iebāzt galvu smiltīs, un tēlot, ka apkārt nekas nenotiek.

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:01, pirms 4 gadiem
Barys kad lido uz Minsku, šodien vai rīt spēles dienā?

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:13, pirms 4 gadiem
murziks rakstīja: Barys kad lido uz Minsku, šodien vai rīt spēles dienā?
Vakar pēc spēles aizlidoja, šodien Minskā jau trenējas

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:26, pirms 4 gadiem
murziks rakstīja: Barys kad lido uz Minsku, šodien vai rīt spēles dienā?
Uz Barys iespējamo spēles boikotu pret MnD nebija pamata cerēt, jo tas tāds pats kantoris, kā Rīgas ''Aklās zarnas''.

     [+] [-]

, 2020-09-04 14:48, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Uz Barys iespējamo spēles boikotu pret MnD nebija pamata cerēt, jo tas tāds pats kantoris, kā Rīgas ''Aklās zarnas''.
Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc DR nespēlētu pret Minsku izbraukumā. Par to jau diskusija bija pie DR teksta tiešraides. 1) Atšķirībā no Eiropas līgu klubiem, DR fanu klubam nav nekādas teikšanas par to, kas notiek klubā, jo pats fanu klubs nav nekāda nopietnā organizācija. Turklāt tur gan jau daudzi atbalsta Lukašenko šajā situācija vai arī vispār poh kas tur notiek; 2) Kluba vadībā tomēr ir ex-kgb Savickijs. Pieļauju, ka pats pazīst un ir labos draugos ar Lukašenko

Par Barys te vispār pat nav ko runāt. Tā valsts arī ir diezgan autoritāra, ir tajā pašā savienībā ar RUS un BLR. Un to pašu Lukašenko viņi gan jau atbalsta. Tik Nazarbajevs aizgāja pats prom, vietā nākot citam, kurš nākamos 20 gadus vadīs valsti. (Tiesa, cik es sapratu, valstī kaut kādas reformas būšot pēc prezidenta maiņas)