Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Švarcmanam pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Švarcmanam pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls
Djēgo Švarcmans
Foto: AP/Scanpix

"US Open" 3. kārtā eksčempionu Marinu Čiliču izslēgušais Argentīnas tenisists Djēgo Švarcmans divas dienas pēc lielās uzvaras guva vēl vienu, ar 7:6(5), 7:5, 2:6, 6:2 apspēlējot Luku Puiji, tā pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Veiklais Djēgo Švarcmans Francijas tenisistu uzveica tāpat kā pirms divām dienām izslēdza Čiliču – sīvi cīnījās aizsardzībā un pretiniekam atbildēja ar asiem prettriecieniem, kā arī kļūdījās mazāk nekā sāncensis. Luka Puije zaudējumā var vainot pats sevi, jo iespēju viņam netrūka – francūzis visos četros setos bija vadībā ar breiku, taču spēja uzvarēt tikai vienā setā!

Puije pirms gada Ņujorkā sasniedza savu pirmo ceturtdaļfinālu. Tagad viņa gājienu atkārtoja Švarcmans, kura sasniegums ir lielāks pārsteigums, jo viņš ir māla speciālists. Švarcmanam jau tikšana līdz 4. kārtai bija labākais "Grand Slam" rezultāts, kas svētdien tika pārspēts.

Tikai 1.71 metru garais Švarcmans ir īsākais "Grand Slam" ceturtdaļfinālists kopš 1994. gada, kad astoņniekā Ņujorkā iekļuva cits Dienvidamerikas tenisists, Haime Isaga no Peru (1.70).

Sezonas un arī karjeras otro "Grand Slam" ceturtdaļfinālu (pirmais bija Parīzē) sasniedza Pablo Karenjo Busta, kurš ceturtajā mačā pēc kārtas pieveica kvalifikāciju izgājušu spēlētāju, trīs taibreiku mačā tiekot galā ar 18 gadus veco Denisu Šapovalovu – 7:6(2), 7:6(4), 7:6(3). Kanādas tīnis 1. setu zaudēja no breika (5:2) pārsvara, turklāt Karenjo Busta arī atspēlēja trīs setbumbas – visas ar savu servi pie 5:6.

Tikai otro reizi (2-9) "Grand Slam" 4. kārtas mačā uzvarēja Kevins Andersons, kuram 6:4, 6:3, 6:7(4), 6:4 uzvara pār 36 gadus veco Paolo Lorenci, savstarpējos mačos tagad esot vadībā ar 4-0. Andersons beidzot savā ceturtajā mačā šajā turnīrā tika pirmoreiz nobreikots. Tas notika 3. seta sestajā geimā, kad Lorenci breikbumbu realizēja ar apvedošo sitienu. Itālietis pārsvaru uzreiz zaudēja. Identiska situācija bija 4. setā – Lorenci breiks piektajā geimā (Andersonam dubultkļūda), pārsvaru zaudējot jau nākamajā geimā. Andersons arī savu pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniedza Ņujorkā (2015).

Svētdienas iespaidīgāko uzvaru guva Sems Kverijs, kurš 76 minūšu laikā ar 6:2, 6:2, 6:1 pazemoja Mišu Zverevu, atriebjoties par savu draugu un tautieti Džonu Isneru, kuru Zverevs vecākais pieveica iepriekšējā kārtā. Kverijs ASV nodrošināja pirmo "US Open" ceturtdaļfinālu kopš 2011. gada, kad astoņniekā iekļuva Isners un Endijs Rodiks. Kverijs pirmoreiz spēlēs "US Open" ceturtdaļfinālā, kas viņam būs trešais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Pirmie divi sasniegti Vimbldonā (2016-17).