Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

OS 1/4 fināls: Spānija galotnē izglābjas no 0:2, trīs papildlaiki, Brazīlija izsit mājinieces

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

OS 1/4 fināls: Spānija galotnē izglābjas no 0:2, trīs papildlaiki, Brazīlija izsit mājinieces
Spānijas valstsvienības futbolistes pēc izglābšanās olimpiskā ceturtdaļfināla spēlē pret Kolumbiju. Foto: Nir Elias/Reuters/Scanpix

Dāmu futbola baudītāji Parīzes olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā tika lutināti ar četrām spraigām kaujām, kurās uzvarētājas tika noteiktas papildlaikā, pendeļu sērijās un pamatlaika galotnē.

Pirmajā no tām amerikānietes pamatlaikā bumbu pārvaldīja aptuveni trīs ceturtdaļas no spēles laika, tomēr nespēja gūt vārtus pret Japānu. Turpretim papildlaikā, kad spēku samēri bija šķietami līdzsvarojušies, Trinitija Rodmena pārspēja Japānas vārtsardzi Ajaku Jamašitu. Japānietēm bija vēl 15 minūtes, lai atspēlētos, taču viņas to nepaveica.

Amerikānietes otrdienas vakarā pulksten 19.00 Lionā spēkosies pret Vāciju, kas pusfinālu sasniedza 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 4:2 bija pārāka pār iepriekšējā olimpiskā turnīra uzvarētāju Kanādu.

Kanādietes var kost pirkstos, jo otrajā puslaikā un papildlaikā krietni vairāk iespēju gūt vārtus bija tieši viņām. Kanādas futbolistēm minētajā laikā par 17 sitieniem vairāk (20-3) nekā pretiniecēm...

Otrajā pusfinālā otrdien pulksten 22.00 Marseļā spēkosies pasaules čempione Spānija un Brazīlija. Spānietes bija ļoti tuvu, lai izkristu jau šovakar – pretiniece ceturtdaļfinālā Kolumbija iesita abu puslaiku ievada daļās, vārtsardzi Katu Kollu pārspējot Mairai Ramiresai un Leisijai Marijai Santosai Errerai, kuras ikdienā pārstāv attiecīgi Londonas "Chelsea" un Madrides "Atlético".

Spāniešu ofensīva augļus sniedza pēdējā brīdī – 79. minūtē Jeniferai Ermoso izdevās panākt 1:2, bet neizšķirtu Spānija atguva kompensācijas laika septītajā minūtē, kad vārtus guva Irēna Paredesa.

Pendeļu sērijā iespējas neizmantoja kolumbietes Katalīna Usme un Liāna Salasara, pēcāk līksmojot spānietēm.

Sāpīgu zaudējumu cieta arī mājinieces. 16. minūtē Sakinas Karšavī pendeli atvairīja brazīliešu vārtsardze Lorena. Viņa šovakar kopumā tika galā ar pieciem sitieniem vārtu rāmī.

82. minūtē Brazīliju priekšgalā izvirzīja Gabi Portilju. Dienvidamerikānietēm vēl bija jāiztur ne vien atlikusī pamatlaika daļa, bet arī 19 minūšu ilgu kompensācijas laiku.

Brazīlijas uzvara nozīmē to, ka valstsvienības leģenda Marta, kurā iepriekšējā spēlē tika noraidīta, vēl nebeigs karjeru izlasē un varēs cīnīties par savu trešo olimpisko medaļu kopš 2004. gada.

Parīzes olimpiskās spēles, futbola turnīra sievietēm ceturtdaļfināls

PilsētaSpēleRezultāts
LionaSpānija – Kolumbija2:2; 4:2 (11m) (0:1; 2:2)
NanteFrancija – Brazīlija0:1 (0:0)
ParīzeASV – Japāna1:0 pag.
MarseļaKanāda – Vācija0:0; 2:4 (11m)

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle