Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas galvenais treneris pēc netikšanas uz Tokiju atzīst kļūdas un atkāpjas no amata

Agris Suveizda

Lietuvas galvenais treneris pēc netikšanas uz Tokiju atzīst kļūdas un atkāpjas no amata
Darjus Maskoļūns. Foto: imago images/Newspix/Scanpix

Lietuvas basketbola izlase šovakar kvalifikācijas finālspēlē Kauņā ar rezultātu 85:96 atzina Lukas Dončiča iedvesmotās Slovēnijas pārākumu un pirmoreiz kopš neatkarības atgūšanas nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs. Uzreiz pēc mača lietuviešu galvenais treneris Darjus Maskoļūns paziņoja, ka izlasi neturpinās vadīt un neveiks pārrunas par līguma pagarināšanu.

"Esam ārkārtīgi vīlušies un sarūgtinājām ļoti daudz lietuviešu, fanu, kuri mūs šeit atbalstīja ļoti silti un skaļi. Mēs, treneri, pieņēmām lērumu kļūdainu taktisku lēmumu, un tas bija zaudējuma iemesls. Jau pasteidzoties uz priekšu, varu sacīt, ka patiešām esmu pabeidzis darbu ar nacionālo izlasi – diemžēl tas notika šādā veidā," preses konferencē teica 50 gadus vecais Maskoļūns.

"Apsveicu slovēņus – viņi bija labāki, īpaši aizsardzībā. Viņi arī trāpīja daudz smagu metienu. Mūsu aizsardzība tika sakauta – ielaidām gandrīz 100 punktu. Un otrajā puslaikā nespējām nogādāt bumbu soda laukumā. Zinājām, ka mums tur ir pārsvars, taču slovēņi sāka aizsargāties augstāk, bet mēs vairs nespējām nogādāt bumbu zem groza," Maskoļūns turpināja. Slovēnijas līderis Luka Dončičs izcēlās ar 31 punktu, 13 rezultatīvām piespēlēm un 11 atlēkušajām bumbām.

Ilggadējais Šarūna Jasikeviča asistents par Lietuvas valstsvienības galveno treneri kļuva 2019. gada novembrī. Uz Daiņus Adomaiša atbrīvoto krēslu bija divi kandidāti, un Maskoļūns ar 13:1 balsojumā sakāva Antanu Sireiku. Šā gada februārī Maskoļūna vadībā lietuvieši par mata tiesu izvairījās no apkaunojoša zaudējuma dāņiem un, pateicoties Manta Kalnieša bloķētam metienam, Viļņā nosargāja minimālu uzvaru 77:76, tomēr tiekot uz 2022. gada Eiropas čempionātu. Finālturnīrā lietuviešiem jau būs cits galvenais treneris. Kā galvenais treneris Maskoļūns ir vadījis Lietuvas grandus "Žalgiri" un "Rytas" un strādājis arī ar Polijas "Trefl Sopot".

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...

 +10 [+] [-]

, 2021-07-04 22:33, pirms 3 gadiem
Daudziem mūsu treneriem ar Veco priekšgalā būtu jāpamācās.

  +9 [+] [-]

, 2021-07-04 22:34, pirms 3 gadiem
Adekvāti. Štelmahers vēl pāris dienas apdomātu Lietuvieši viņu vienkārši nolinčotu.

  -3 [+] [-]

, 2021-07-04 22:36, pirms 3 gadiem
Vispār bija trīs kandidāti un primārais netika piesaistīts, jo Sabonis nespēja vienoties ar tā klubu, tas tā. To piebildi palabojot

  +4 [+] [-]

, 2021-07-04 22:39, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vispār bija trīs kandidāti un primārais netika piesaistīts, jo Sabonis nespēja vienoties ar tā klubu, tas tā. To piebildi palabojot
Tā jau nav Maskoļūna vaina, ka viņs bija 2. vai 3. kandidāts...

  +3 [+] [-]

, 2021-07-04 22:51, pirms 3 gadiem
Leišiem protams škrobe, bet Slovēņi pa lielam bija EČ blice bez Gorana. Protams, Leišiem divi labi garie, to nesaprotu kā var tik švaki izmantot

     [+] [-]

, 2021-07-04 22:57, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Daudziem mūsu treneriem ar Veco priekšgalā būtu jāpamācās.
Vecvagars pēc netikšanas uz Pasaules kausu: mana atbildība ir vislielākā https://www.delfi.lv/sports/news/ba...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-04 23:00, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Leišiem protams škrobe, bet Slovēņi pa lielam bija EČ blice bez Gorana. Protams, Leišiem divi labi garie, to nesaprotu kā var tik švaki izmantot
Nūū, blice diezgan diezgan atšķirīga, kaut kāds no gaisa uznaturalizēts tobīc, bet iztrūka rendolfs, Gorans, Vidmars, visi trīs spēlēja svarīgu lomu tajā posmā. Pa to laiku gan paaugās Čančars, Tobīc izrādījās gana labs, Dončičs no punķaina tīņa pārtapa megastārā, pieņemsim, ka apmēram izlīdzsvarojās

     [+] [-]

, 2021-07-04 23:25, pirms 3 gadiem
Tieši tā arī ir, ka treneris taktiski nepavilka. Visu gaišu. Žēl leišus. Nevarēja treneris sashēmot, kā tad labāk Saboni ar Vaļančūnu izmantot, nereāli lēns basketbols, kaut kādas neskaitāmas saspēles bez metiena, sodus iemest nespēj. Skumji. Atgādināja Latvijas mocības pret Bulgāriju.... 🤦‍♂️🙄
Slēpts komentārs: huters

     [+] [-]

, 2021-07-05 00:27, pirms 3 gadiem
neko darīt trenerim... lietuviešiem škrobe!

     [+] [-]

, 2021-07-05 00:58, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Tieši tā arī ir, ka treneris taktiski nepavilka. Visu gaišu. Žēl leišus. Nevarēja treneris sashēmot, kā tad labāk Saboni ar Vaļančūnu izmantot, nereāli lēns basketbols, kaut kādas neskaitāmas saspēles bez metiena, sodus iemest nespēj. Skumji. Atgādināja Latvijas mocības pret Bulgāriju.... 🤦‍♂️🙄
Tur ir trenera vaina, jā, bet labu izpildītāju trūkums ar bija ļoti sajūtams. Nav šobrīd tik spilgtu jaudīgu aizsargu un uzbrucēju. Spēlēja bez pārliecības, baidījās izdarīt metienus.

  +8 [+] [-]

, 2021-07-05 01:49, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Vecvagars pēc netikšanas uz Pasaules kausu: mana atbildība ir vislielākā https://www.delfi.lv/sports/news/basketbols/vecvagars-pec-netiksanas-uz-pasaules-kausu-mana-atbildiba-ir-vislielaka.d?id=50878441
Tikai šī intervija nebija uzreiz pēc zaudējuma un Vecais cik atceros atlūgumu neuzrakstīja.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 02:42, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tur ir trenera vaina, jā, bet labu izpildītāju trūkums ar bija ļoti sajūtams. Nav šobrīd tik spilgtu jaudīgu aizsargu un uzbrucēju. Spēlēja bez pārliecības, baidījās izdarīt metienus.
Ja nav līdera uz laukuma, kas varētu iedvesmot kā Luka slovēņiem, tad leišu beņķa treneru sastāvam kaut kas bija jādara. Ne tikai ar negatīvu ķermeņa valodu tur jākustas un jāburkšķ zem deguna, bet kā Jasikēvičam Barselonā - jābauro virsū un jāizkliedz shēmas, jājūt spēli un aktīvi jāreaģē. Tas, ko nespēja ne leišu treneris, ne Štelmis, ne Vecais, ne Bagijs. Pasīvi malā stāvētāji, kurus pat tiesneši nerespektēja. A par ko viņus respektēt, ja olu nav?!

     [+] [-]

, 2021-07-05 06:41, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tur ir trenera vaina, jā, bet labu izpildītāju trūkums ar bija ļoti sajūtams. Nav šobrīd tik spilgtu jaudīgu aizsargu un uzbrucēju. Spēlēja bez pārliecības, baidījās izdarīt metienus.
Tur es īsti piekrist nevaru

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 07:28, pirms 3 gadiem
Viss mainās un diemžēl Lietuva vairs nav tā izlase kura lielajos turnīros bija stabila medaļu kandidāte.Kā viņi mocījās ar dāņiem ,lai tiktu uz EČ.Diemžēl arī mēs ,ja nesavācam optimālo sastāvu,tad mēs vispār netiksim uz lielajiem turnīriem.

     [+] [-]

, 2021-07-05 07:57, pirms 3 gadiem
Nesaprotu, kāpēc jāatkāpjas. Tāpat tak bija skaidrs, ka zaudējums neizbēgams.
Tas tik būtu nummurs, ja šitie tirliņi vēl būtu iekļuvuši olimpiādē. Tā jau noveicās, ka tik tālu aizspēlējās.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 08:34, pirms 3 gadiem
Shed rakstīja: Nesaprotu, kāpēc jāatkāpjas. Tāpat tak bija skaidrs, ka zaudējums neizbēgams.
Tas tik būtu nummurs, ja šitie tirliņi vēl būtu iekļuvuši olimpiādē. Tā jau noveicās, ka tik tālu aizspēlējās.
2/4 spēle bija ņemama Lietuviešiem, pēc tam Sloveņu treneris prata labāk izmantot savas NBA zvaigznes. Lietuviešiem arī bija arsenālā divi augsta kalibra spēlētāji, kas 3 un 4 ceturtdaļā nu nepavilka komandu, vai arī treneris neprata izmantot savus talantus.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-05 08:40, pirms 3 gadiem
Jonas Kazlauskas bija tiešām treneris, kas prata izmantot Lietuvas Basketbola spēlētājus. Protams speciālistam ir solīds vecuma posms. Bet stipri ieteiktu, paņemt šo treneri, kaut vai kā asistentu atpakaļ Lietuvas izlases treneru štābā.

     [+] [-]

, 2021-07-05 12:01, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tikai šī intervija nebija uzreiz pēc zaudējuma un Vecais cik atceros atlūgumu neuzrakstīja.
Uz karstām pēdām un emociju iespaidā nopietnus lēmumus pieņemt nevajag. Viņam arī nevajadzēja rakstīt atlūgumu, jo vienkārši beidzās līgums.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 12:05, pirms 3 gadiem
Kāpēc Kuzminskas netika laukumā?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 13:19, pirms 3 gadiem
Nu kapēc lietuviešiem vajadzēja solidarizēties ar kaimiņu lempjiem!?

     [+] [-]

, 2021-07-05 14:40, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Uz karstām pēdām un emociju iespaidā nopietnus lēmumus pieņemt nevajag. Viņam arī nevajadzēja rakstīt atlūgumu, jo vienkārši beidzās līgums.
Mums ir daudz treneru, kas taisa katastrofu pēc katastrofas (lasi smagus vai nepamatotus zaudējumus morālā vai tīri rezultāta ziņā), kas nespēj sadūšoties un uzrakstīt atlūgumu, atkāpties no amata, bet gaida līguma beigas vai atlaišanu. Uzrakstīt atlūgumu un pateikt - veči es sačakarēju visu, mana vaina ir darbos pierādīts tas, ka tu atzīsti savas kļūdas un uzņemies uz vainu. Vecais bija tikai kā spilgts piemērs.

     [+] [-]

, 2021-07-05 17:01, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Ja nav līdera uz laukuma, kas varētu iedvesmot kā Luka slovēņiem, tad leišu beņķa treneru sastāvam kaut kas bija jādara. Ne tikai ar negatīvu ķermeņa valodu tur jākustas un jāburkšķ zem deguna, bet kā Jasikēvičam Barselonā - jābauro virsū un jāizkliedz shēmas, jājūt spēli un aktīvi jāreaģē. Tas, ko nespēja ne leišu treneris, ne Štelmis, ne Vecais, ne Bagijs. Pasīvi malā stāvētāji, kurus pat tiesneši nerespektēja. A par ko viņus respektēt, ja olu nav?!
Nu Bagiju tur velti iepini. Ja mūsu zvaigžņotās viduvējības visu spēli taktiski nocīnās ar Slovēņiem punkts punktā, tad treneris nav pie vainas.
Ja spēli zaudējam tajā brīdī, kur divas zvaigzņotās viduvējības nepievalda nervus un iekrīt uz provokācijām, tad tas lai paliek tur kur palika

     [+] [-]

, 2021-07-05 17:03, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tur es īsti piekrist nevaru
Bet Tev būtu jāpiekrīt, ja leišiem laukumā būtu Jasikavičus(kā saspēlnieks), tur būtu pavisam cita aina? Būtu momentā

     [+] [-]

, 2021-07-05 23:11, pirms 3 gadiem
Bez letiņu trenera Lietuva grims arvien vairāk !