Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Čehijas kapteinis Darida pēc izstāšanās ceturtdaļfinālā paziņo par karjeras beigām izlasē

Agris Suveizda

Čehijas kapteinis Darida pēc izstāšanās ceturtdaļfinālā paziņo par karjeras beigām izlasē
Vladimīrs Darida. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas Futbola asociācija savā mājaslapā pavēstījusi par valstsvienības kapteiņa un pieredzējušākā spēlētāja Vladimīra Daridas aiziešanu no izlases 30 gadu vecumā.

"Ar nacionālo izlasi atvadījāmies no "Euro 2020" finālturnīra, bet pēc tam es atvadījos no komandas biedriem, kuru kapteinim man ir bijis tas gods, - izlases kreklu es vilku pēdējoreiz," sacīja Berlīnes "Hertha" centra pussargs, kuram nākammēnes apritēs 31 gads.

Darida devās Čehijas izlases sākumsastāvā visās trijās grupu turnīra spēlēs pret Skotiju (2:0), Horvātiju (1:1) un Angliju (0:1), taču savainojuma dēļ izlaida astotdaļfinālu pret Nīderlandi (2:0) un ceturtdaļfinālā pret Dāniju (1:2) aizvadīja tikai 11 minūtes. Valstsvienības karjerā Darida aizvadīja 76 spēles un guva astoņus vārtus – nevienam citam no finālturnīra dalībniekiem Čehijas izlasē nav pat 50 maču.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Lielāko daļu klubu karjeras Darida ir pavadījis Vācijas Bundeslīgā. 2013. gadā "Freiburg" par četriem miljoniem Daridu nopirka no Plzeņas "Viktoria", bet divus gadus vēlāk Darida par 3,8 miljoniem pārcēlās uz Vācijas galvaspilsētu. Pasaules kausa kvalifikāciju čehi uzsāka ar graujošu uzvaru Igaunijā (6:2), tad atņēma punktus Beļģijai (1:1), bet trešajā marta spēlē piekāpās Velsā (0:1). Vēl šajā apakšgrupā piedalās arī Baltkrievija.

Izmantotie resursi:
https://repre.fotbal.cz/vladimir-da...