Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Sautgeits: "Bijām izturīgi un ticējām, ka sasniegsim ceturtdaļfinālu"

Andrejs Siliņš

Sautgeits: "Bijām izturīgi un ticējām, ka sasniegsim ceturtdaļfinālu"
Garets Sautgeits (vidū)
Foto: PA Wire / Scanpix

LETA--DPA/AFP. Anglijas futbola izlase otrdien Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfināla mačā pret Kolumbiju bija izturīga un ticēja, ka sasniegs nākamo kārtu, pēc uzvaras pauda valstsvienības galvenais treneris Garets Sautgeits.

Anglija lielajos turnīros uzvarējusi tikai divās no astoņām pēcspēles sitienu sērijām. 1996.gadā Sautgeits Eiropas čempionāta pusfinālā Vemblija stadionā nerealizēja "pendeli", kas angļiem maksāja vietu turnīra finālā.

"Diemžēl man ar to jāsadzīvo visu mūžu. Tomēr šoreiz izcīnītā uzvara ir īpašs notikums visai komandai, kurā ir par sevi pārliecināta paaudze. Mums ir fantastiski līdzjutēji, kuri ir ar komandu desmitiem gadu, neskatoties uz tās rezultātiem. Tas patiešām ļoti daudz nozīmē," stāstīja Sautgeits.

Angļi "pendelēs" nebija uzvarējuši piecos lielo turnīru mačos pēc kārtas. "Futbolistiem nav jāsadzīvo ar to, kas bijis iepriekš. Ceru, ka šī uzvara sēs ticību nākamajai paaudzei. Dzīvē jātic, ka viss ir iespējams, un nav jābalstās uz pagātni," pauda Sautgeits.

Viņš ir lepns par to, kā komanda nospēlējusi. "Kontrolējām spēli gandrīz visas 90 minūtes. Vajadzēja saglabāt disciplīnu, bet mača beigās piedzīvojām pamatīgu triecienu. Tomēr mēs bijām izturīgi un ticējām, ka visu pārvarēsim, lai arī ko tas prasītu," atzīmēja angļu treneris.

Vienu no kolumbiešu sistajām "pendelēm" atvairīja Anglijas izlases vārtsargs Džordans Pikfords, par kuru Sautgeits pauda lepnumu. "Tas bija augstākās klases "seivs". Viņš ir ļoti atlētisks un 11 metru soda sitienu sērijā izpildīja plānu. Bijām izanalizējuši visus viņu sitējus, par ko jāpasakās izlases personālam, kas mūs atbilstoši sagatavoja," teica Saugeits.

Mača laikā asumos cieta vairāki Anglijas futbolisti, pretiniekiem saņemot sešas dzeltenās kartītes. "Ģērbtuvē bija MASH [seriāla par kara hospitāli] cienīgas ainas. Šķiet, ka dažiem bija tikai krampji, bet ko precīzāk zināsim tuvākās dienas laikā," atklāja Sautgeits.

Ceturtdaļfinālā Anglija tiksies ar Zviedriju, kas astotdaļfinālā ar 1:0 pārspēja Šveici. "Mums pret viņiem nav laba bilance. Uzskatu, ka vienmēr neesam viņus novērtējuši," atzīmēja Sautgeits.

Tikmēr Anglijas izlases līderis Herijs Keins pauda, ka izcīnītā uzvara parādījusi komandas raksturu. "Esam progresējuši. Labi, ka tikām vaļā no lāsta. Uzvara "pendelēs" salikusi visu pa plauktiņiem un devusi lielāku ticību," bilda Keins.

Savukārt Kolumbijas izlases galvenais treneris Hosē Pekermans uzsvēra, ka mačs bijis ļoti smags. "Nebija komfortabli spēlēt, apzinoties tiesnešu lēmumus. Futbolā iestājies liels apjukums," teica Pekermans, kritizēdams mača galveno tiesnesi Marku Geigeru.

Vēl ceturtdaļfinālā Francija spēkosies ar Urugvaju, Brazīlija sacentīsies pret Beļģiju un mājiniece Krievija tiksies ar Horvātiju.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies nākamās nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
LETA