Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Kļuva tumšs, un punktu gribēju pielikt jau šodien, nevis rīt"

Agris Suveizda

Ostapenko: "Kļuva tumšs, un punktu gribēju pielikt jau šodien, nevis rīt"
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Pasaules 13. rakete un "French Open" čempione Aļona Ostapenko vakar pārvarēja Vimbldonas "Grand Slam" turnīra pirmo kārtu, trīs setos ar 6:0, 1:6 un 6:3 pārspējot baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču.

"Pirmie mači allaž ir smagi," Aļona Ostapenko pēc uzvaras tika citēta WTA mājaslapā. "Pirmo setu spēlēju diezgan labi, ļoti pārliecinoši. Taču otrajā setā viņa sāka spēlēt labi, labāk servēja. Pieļāvu nepiespiestās kļūdas. Un tad trešajā setā es, manuprāt, atkal spēlēju labi."

Pēc vietējā laika Ostapenko uzvaru svinēja nedaudz pēc deviņiem vakarā, un 20 gadus vecā tenisiste uzsvēra, ka negribēja punkta pielikšanu atlikt uz nākamo dienu. "Gribēju pabeigt šodien, jo, kad trešajā setā biju vadībā ar kādu 5:1, palika tumšs. Un es tikai gribēju uzvarēt vēl vienu geimu, jo patiešām negribēju nākamajā dienā iesildīties, gatavoties mačam un nospēlēt tikai vienu geimu. Tādējādi es nebūtu varējusi trenēties."

Iekļūšana 2. kārtā Ostapenko ir atkārtots labākais rezultāts Vimbldonā, kur viņa vienu uzvaru guva arī savā debijā 2015. gadā, kad toreiz spēlēja ar "wild card", to nopelnot ar uzvaru iepriekšējā sezonā junioru turnīrā. Pirmās barjeras pārvarēšana šogad dod 70 punktus un 57 000 mārciņu prēmiju.

Aļona nākamajā mačā trešdien sacentīsies ar savu vienaudzi Fransuāzu Abandā no Kanādas. Viņa šobrīd rangā atrodas 142. vietā (rekords – 139. vieta) un turnīru sāka kvalifikācijā. Ostapenko ar Abandā divreiz sacentās junioru turnīros, abas reizes viņai zaudējot – 2012. gadā ar 1:6, 6:1, 1:6 uz "hard" seguma Kanādā un 2014. gadā ar 6:7(5), 4:6 uz "French Open" māla.

Izmantotie resursi:
Ostapenko begins British Invasion, survives...