Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgā trīs sēriju noslēgums: vai Šmits un Barsa beidzot tiks galā ar "Zenit"?

Rolands Eliņš

Eirolīgā trīs sēriju noslēgums: vai Šmits un Barsa beidzot tiks galā ar "Zenit"?
Rolands Šmits spēlē pret "Zenit". Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar ULEB Eirolīgā paredzētas trīs spēles, un visas trīs būs izšķirošās spēles ceturtdaļfināla sērijās. 19:45 piekto spēli sērijā sāks "Anadolu Efes" un "Real Madrid", 21:45 sāksies "Milano" un "Bayern" mačs, kamēr 22:00 Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" cīnīsies pret "Zenit".

Eirolīgas pašreizējais izslēgšanas spēļu formāts tiek piekopts kopš 2009. gada, un šajā laikā aizvadītas tikai desmit sērijas, kurās uzvarētājs noskaidrojies izšķirošajā piektajā spēlē. Līdz šim sērijas piektajā spēlē vienmēr uzvarējusi mājinieku komanda, kas ir loģiski gan tādēļ, ka tā aizvada spēli savā laukumā, gan tādēļ, ka bijusi izsēta augstāk regulārajā sezonā.

Taču šajā sezonā būs veselas trīs sērijas piektās spēles. Interesanti, ka Eirolīga izvēlējusies visas izspēlēt vienā vakarā, lai gan visas iepriekšējās kārtas bija sadalītas divās dienās un iepriekšējās spēles notika 29. un 30. aprīlī.

Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" uzvarēja Eirolīgas regulārajā sezonā, kas deva teorētiski parocīgāko pretinieku ceturtdaļfinālā, taču šosezon komandas tabulā izkārtojās ļoti līdzvērtīgi, un praksē "Barcelona" un astotās vietas ieguvējas "Zenit" bilanču atšķirība bija mērāma nieka četrās uzvarās. Barsai nācās ceturtdaļfinālu sākt ar zaudējumu, pēc tam tika gūtas divas uzvaras, taču iepriekšējā spēlē Sanktpēteburgā pielikt punktu sērijai tomēr neizdevās.

Šovakar Šmita komanda aizvadīs spēli savā laukumā, cenšoties pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriezties Eirolīgas "Top4" komandu lokā. "Barcelona" bija uzņēmusi labu tempu iepriekšējā sezonā, ieņemot trešo vietu līgā, taču Covid-19 dēļ izslēgšanas mači netika aizvadīti. Savukārt Eirolīgas finālā Barsa nav spēlējusi kopš 2010. gada, kad kļuva par čempioni.

Barselonas pretiniece "Zenit" tikmēr iepriekšējā sezonā palika 18. vietā Eirolīgā un pieskaitāma pie sezonas lielajiem pozitīvajiem pārsteigumiem. "Zenit" vienība jau šobrīd sasniegusi savu labāko rezultātu Eirokausos un ceturtdaļfinālā piedāvājusi Barsai ļoti konkurētspējīgu sniegumu.

Šmits šajā sērijā vidēji spēlē guvis trīs punktus un visos mačos nospēlējis vismaz desmit minūtes. Vidēji spēlē viņam arī savāktas trīs atlēkušās bumbas, taču arī 2.3 personīgās piezīmes. Barselonai būs nepieciešams uzlabot savu tālmetienu precizitāti, kas šajā sērijā pagaidām ir pieticīga, kamēr "Zenit" cerēs sagaidīt vēl vienu lielisku spēli Kevina Pangosa izpildījumā – viņam šajā sērijā vidēji gūti 18.5 punkti un 6.5 rezultatīvas piespēles. Jāpiemin, ka šīs spēles tiesnešu vidū būs arī Oļegs Latiševs.

Liels duelis sagaidāms arī Stambulā, kur "Anadolu Efes" cīnīsies ar Madrides "Real". Sērijas pirmajā pusē gan nekas īsti neliecināja, ka šeit būs nepieciešamas piecas spēles, jo Turcijas klubs pirmajās divās spēlēs uzvarēja ar 50 punktu pārsvaru (+27 un +23), taču savā laukumā "Real" prata atspēlēties. Tagad Spānijas karaliskajam klubam būs nepieciešama uzvara viesos.

Līdzīga situācija arī Milānas un Minhenes komandu duelī, kur abas komandas pagaidām uzvarējušas abās spēlēs savā laukumā, tiesa, rezultātu amplitūda bija krietni mazāka, un šajā sērijā tikai viena spēle noslēdzās ar vairāk nekā sešu punktu starpību.

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle
Anadolu Efes - Real90:6391:6876:8076:8204.05.
Olimpia - Bayern79:7880:6979:8582:8504.05.
CSKA - Fenerbahce92:7678:6785:68--
Barcelona - Zenit74:7681:7878:7061:7404.05.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2021-05-04 22:31, pirms 3 gadiem
ielieciet linku