Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valančūns atzīts par Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Valančūns atzīts par Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni
Jons Valančūns
Foto: AP/Scanpix

Viļņas basketbola kluba “Lietuvos Rytas” centra spēlētājs Jons Valančūns ir atzīts par Eiropas kausa 2012. gada sezonas uzlecošo zvaigzni, otrdien, 3. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji. Pirms gada par turnīra uzlecošo zvaigzni tika nosaukts cits lietuviešu centra spēlētājs Donāts Motejūns.

Valančūns kopā ar savu klubu ir iekļuvis Eiropas kausa “Četru Finālā”, kas 14. un 15. aprīlī notiks Maskavā.

Uzlecošās zvaigznes balvai var izvirzīt spēlētājus, kuri 1. jūlijā būs jaunāki par 22 gadiem. Valančūnam 6. maijā apritēs 20 gadi.

Jaunais centra spēlētājs Viļņas sastāvā ir labākais atlēkušo bumbu vācējs, metienu bloķētājs, kā arī dala otro vietu punktu gūšanā, turklāt sasniedzis labāko lietderības koeficientu, to visu paveicot 24 minūtēs.

Eiropas kausā Valančūns ir otrs labākais cīņā zem groziem (7.9ab), ceturtais metienu bloķēšanā (1.6bm) un ieguvis otru labāko lietderības koeficientu pieaugušo vidū (16.9).

Vidēji spēlē Valančūns ir guvis 11,3 punktus, sasniedzis 64,1% precizitāti metienos un realizējis 80% soda metienu.

2009. gadā par Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni tika atzīts Riharda Kuksika komandas biedrs, “Valencia Basket” uzbrucējs Viktors Klavers. Gadu vēlāk trofeju ieguva Dāvja Bertāna pašreizējais kolēģis Milans Mačvans, kurš 2010. gadā pārstāvēja “Hemofarm” vienību.

Eiropas kausa pusfinālā “Lietuvos Rytas” spēlēs pret “Valencia Basket”, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Sanktpēterburgas “Spartak” mērosies spēkiem ar Maskavas apgabala “Himki” vienību.

Valančūns uzvarējis arī līdzjutēju aptaujā VTB līgas mājas lapā. Ar 36% balsu viņš apsteidzis “Khimki” centra spēlētāju Krešimiru Lončaru (22%) un CSKA uzbrucēju Andreju Kiriļenko (14%).

Interesanti, ka Valančūns kļuva par labāko VTB līgas spēlētāju divās kategorijās. Viņš ir pirmais atlēkušo bumbu vākšanā (8.0ab) un metienu bloķēšanā (1.75), kā arī ieguvis trešo labāko lietderības koeficientu (16.5).

VTB līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs tiks nosaukts aprīlī.

Februārī Valančūns tika atzīts par 2011. gada Eiropas labāko jauno basketbolistu FIBA versijā. 2010. gada 10. jūlijā centra spēlētājs Lietuvas valstsvienības sastāvā Rīgā uzvarēja FIBA U19 Pasaules čempionātā.

Baltijas basketbola līgas pusfinālā "Lietuvos Rytas" spēlēs pret "VEF Rīga".

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +8 [+] [-]

, 2012-04-04 12:52, pirms 12 gadiem
tad jau redzees kaa vinam ies otrpus pelkei, bet skaidrs ir viens - chalim iekshaa ir un nekur vins nepazudiis.. Izgaist tikai latviesu talanti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-04 12:59, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Eiropā ir ok, bet NBA būs grūti krampis viņam nav un nekāds super atlētiskais ātrais viņš ar nav.
tikai nedirs, to pasu teica par rubio,beigaas visi kaa pampinji savas domas mainiija

  -1 [+] [-]

, 2012-04-04 13:02, pirms 12 gadiem
dzivis rakstīja: tikai nedirs, to pasu teica par rubio,beigaas visi kaa pampinji savas domas mainiija
Rubio nebūs jāspēlē postā ar Howardu, Bynamu un citiem gaļas gabaliem.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-04 13:04, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Eiropā ir ok, bet NBA būs grūti krampis viņam nav un nekāds super atlētiskais ātrais viņš ar nav.
ja ja ja,tik neappluties...vinam tik 20 gadi paliek,vins bus zvaigzne,tu esi redzejis ka vins vispar spele?

  -1 [+] [-]

, 2012-04-04 13:05, pirms 12 gadiem
extremists rakstīja: ja ja ja,tik neappluties...vinam tik 20 gadi paliek,vins bus zvaigzne,tu esi redzejis ka vins vispar spele?
Nē, nezinu pat kā izskatās un kru spēlē.

     [+] [-]

, 2012-04-04 13:09, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Rubio nebūs jāspēlē postā ar Howardu, Bynamu un citiem gaļas gabaliem.
za to Rubio ir jaaspelee pret Rose, Westbrook,Kidd un taa vareetu turpinaat...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-04 14:04, pirms 12 gadiem
Valančūnu esmu redzēji darbībā divas reizies - Liepājā Junioru pasaules čempionātā un Venstpilī pāris dienas atpakaļ. Nenoliedzami Valančūns ir talants un pelnīti atzīts par uzlecošo zvaigzni. Neaizmirsīsim, ka čalim būs tikai 20 gadi. Junioru čempī viņš bija galvas tiesu pārāks par saviem vienaudžiem gan spēles ziņā, gan izmēru ziņā. Pirmais gads veču basketbolā augstā līmenī ir, manuprāt, izdevies. NBA varēs spēlēt mierīgi, jo ir ātrs un kustīgs. Labs metiens, sodiņus met ar centriem salīdzinoši augstu procentu. Prieks par leišiem.

     [+] [-]

, 2012-04-05 01:14, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Pēc Ventspilī redzēta, nekas īpašs. Bet domāju, arī motivācija tāda pati Jonasam bija. Bet nu leišiem aug zelta paaudze? Montejūns, Valenčūns, Gecēvičus, Vasilinauskas un tā var turpināt.
Es nezinu kādu spēli Ventspilī Tu skatījies, bet ja Rytas - Ventspils, tad labāk meklē pēc brillēm. Vienubrīd supertalants Meiers un Zaķis bija tik nobijušies no Valančuna, ka tuvāk par 3 metriem pie groza negāja. Jāņem gan vērā tas, ka tad viņs spēlēja pret pilnīgākajām nullēm salīdzinot kaut vai ar Lietuvas čempi.