Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins uzvar, turpinot cīņu par Šveices kausu un Eiropas līgu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vaņins uzvar, turpinot cīņu par Šveices kausu un Eiropas līgu
Andris Vaņins
Foto: fc-sion.ch

Šodien Šveices kausa 1/4 finālā Andra Vaņina "Sion" ar 2:1 pārspēja Edgara Gaurača "Aarau", iekļūstot 1/2 finālā un turpinot cīņu par kvalificēšanos Eiropas līgai. Informējam arī par citu Latvijas futbola leģionāru sekmēm.

Andra Vaņina "Sion" diezgan vāji startē Šveices Superlīgā, būtībā cīnoties par neizkrišanu, tāpēc Šveices kausa izcīņa šobrīd ir vienīgais turnīrs, caur kuru šī komanda varētu kvalificēties nākamās sezonas Eirokausiem. Šveices kausa uzvarētāja kvalificēsies Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 3.kārtai (jāpārvar divas kārtas, lai iekļūtu grupu turnīrā), un "Sion" līdz šim mērķim un vienlaikus prestižajam kausam atlicis uzveikt vairs tikai divus pretiniekus.

Šodien kausa 1/4 finālā Siona ar 2:1 pārspēja savainotā Edgara Gaurača "Aarau". Vaņins šai svarīgajā mačā, protams, sargāja vārtus un vienīgos vārtus ielaida kompensācijas laikā pie rezultāta 2:0. Lai gan "Sion" iekļuvusi jau 1/2 finālā, par turnīra galveno favorīti uzskatāma Čempionu līgas 1/8 fināla dalībniece, valsts čempione un šīs sezonas Šveices Superlīgas līdere "Basel". Atgādinām, ka "Sion" ar Vaņinu ierindā 2011.gadā 12.reizi 1909. gadā dibinātā kluba vēsturē ieguva Šveices kausu. Vai 13.reize būs jau šosezon? 1/2 finālā "Sion" būs jātiekas ar "Zurich", kas Šveices Superlīgā šobrīd ieņem 3.vietu un izcīnījusi precīzi divreiz vairāk punktu nekā Vaņina komanda.

Tikmēr Polijas kausa izcīņā katastrofāli nospēlēja Denisa Rakela "Cracovia", kuru izloze lutināja un 1/4 finālā pretī deva 3.līgas vienību "Stargard", taču Ekstraklases komanda zaudēja šo maču ar 0:2. Rakels iznāca laukumā uz maiņu 60.minūtē, kad rezultāts vēl nebija atklāts. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, tā ka atbildes mačā 17.martā vēl ir iespēja visu labot.

Arī Azerbaidžānas kausa izcīņā 1/4 fināla uzvarētājus nosaka divu spēļu summā, un Oskara Kļavas AZAL 1.tikšanās reizē ar "Nettchi" pretinieka laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0. Kļavam pilna spēle un dzeltenā kartīte par nesportisku uzvedību. Atbildes mačs notiks 13.martā. Arī Kļavam un AZAL ir cerības triumfēt valsts kausa izcīņā un šādā veidā kvalificēties Eiropas līgai. AZAL dibināts vien 2005.gadā un kausa izcīņā labākais sasniegums pagaidām ir divkārtēja 1/2 fināla sasniegšana (nacionālajā čempionātā - sudrabs 2007./08.gada sezonā).

2.spēli "Metz II" rindās Francijas 4.līgas ietvaros aizvadījis Jānis Ikaunieks, kurš palīdzēja ar 3:0 pārspēt "Troyes II". Interesanti, ka visus trīs vārtus "Metz II" labā guva 1.komandas spēlētāji - Nsors, Krivecs un Šoplēns. Slikta ziņa Mecai pienākusi no augstākās līgas turnīra - šodien pārceltajā spēlē uzvaru izcīnījusi konkurente "Evian" (1:0 pret "Lorient"), kas vēl vairāk samazinājis Ikaunieka kluba cerības noturēties "Ligue 1". Šobrīd "Metz" no drošās zonas atpaliek par deviņiem punktiem, palikušas 11 kārtas.

27 gadus vecais Vitālijs Ziļs, kurš pēdējās trīs sezonas pārstāvēja šogad Virslīgai nepielaisto Rīgas "Daugavu", pievienojies Igaunijas augstākās līgas klubam Narvas "Trans" (pērn 8.vieta). Interesanti, ka Ziļu tur iekārtojis futbola aģents Aleksandrs Čekulajevs, kurš Narvas "Trans" rindās izcēlās ar fantastisku rezultativitāti, pasaules slavu gūstot pēc 46 vārtu gūšanas 2011.gada Igaunijas čempionātā. Tāpat atgādināsim, ka pirms neilga laika ar citu Igaunijas komandu "Infonet" (pērn 5.vieta) līgumu parakstīja Vladislavs Kozlovs.

Pilnu spēli Itālijas 3.līgā šodien aizvadījis Sergejs Vorobjovs, kura "Albinoleffe" ar 0:2 zaudēja "Real Vicenza". Vorobjova komanda ieņem 18.vietu 20 komandu konkurencē. Vakar 1.puslaiku pārbaudes mačā aizvadīja Kaspars Dubra, kura BATE nospēlēja 1:1 ar Krievijas Premjerlīgas vienību Maskavas "Torpedo". Abi vārti tika gūti jau līdz pārtraukumam.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-05 09:34, pirms 9 gadiem
Kāds nezina vai Gauračs jau atgriezies kopējos komandas treniņos, un kā vispār viņam sokas ar atveseļošanos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-05 14:45, pirms 9 gadiem
Grūti Sion būs pret to pašu Zurich pusfinālā, bet iespējas, protams, ir. Sion tradicionāli labi spēlē kausa izcīņā, bet, ja skatāmies uz Superlīgu, tad Aarau un Sion abas šobrīd ir +/- vienāda līmeņa komandas un atrodas pašā tabulas apakšā. Zurich ir viena no līderēm un būs baigais pārsteigums, ja izdosies viņus vinnēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja