Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Bilbao "Athletic" divas stundas pēc uzvaras atlaiž galveno treneri

Agris Suveizda

Bilbao "Athletic" divas stundas pēc uzvaras atlaiž galveno treneri
Gaiska Garitano. Foto: EPA/Scanpix

Basku futbola klubs Bilbao "Athletic" vakar Spānijas čempionātā ar rezultātu 1:0 apspēlēja "Elche", taču nepilnas divas stundas vēlāk paziņoja par galvenā trenera Gaiskas Garitano atbrīvošanas no amata.

"No sirds pateicoties visiem, kuri man deva iespēju trenēt "Athletic": personālam, faniem un, īpaši, spēlētājiem. Tas bija gods vadīt šo klubu, kuru tik ļoti mīlu jau kopš bērnības. Lai kur arī būšu, turpināšu fanot par "Athletic". Klubam priekšā ir spilgta nākotne," sacīja Bilbao dzimušais un spēlējušais Garitano, kurš no par pirmās komandas galveno treneri tika paaugstināts 2018. gada decembrī.

Pirmajā sezonā Garitano vadībā "Athletic" ieņēma astoto vietu, paliekot uzreiz aiz Eirokausu zonas, bet iepriekšējā sezonā basku speciālists aizveda klubu līdz Karaļa kausa finālam, taču pandēmijas dēļ basku duelis pret "Real Sociedad" notiks tikai šīs sezonas beigu daļā. Līdz uzvarai pret "Elche" klubam bija tikai viens panākums septiņās spēlēs, un Bilbao "Athletic" pašlaik ieņem astoto pozīciju.

Par jauno galveno treneri kļūs spānis Marselino, kurš iepriekšējā desmitgadē trenēja tādus klubus kā "Sevilla", "Villarreal" un "Valencia", taču kopš 2019. gada septembra nebija apritē. Bilbao "Athletic" gaida ļoti sarežģīts kalendārs – trešdien mājas spēle pret "Barcelona", sestdien izbraukuma spēle pret Madrides "Atletico", bet 14. janvārī Malagā "Athletic" aizvadīs Superkausa pusfinālu pret "Real Madrid".

Izmantotie resursi:
https://www.athletic-club.eus/notic...
https://www.athletic-club.eus/notic...
https://twitter.com/AthleticClub/st...