Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" trešo reizi pieveic "Sparta Tallinn"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" trešo reizi pieveic "Sparta Tallinn"
Ar bumbiņu Marta Lība Zameca (Rubene). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgā trešo reizi nūjas krustoja Kocēnu "Rubene" un "Sparta Tallinn". Gluži kā iepriekšējos mačos, arī šīsdienas, spēlē, kas notika Kocēnos, uzvarēja "Rubene" – 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā iemeta Marta Lība Zameca. Citā spēlē komanda "Līgatne" savā laukumā ar 4:5 zaudēja "Tartu EMU", 3 (2+1) punkti Elīnas Drēziņas kontā. "Rimi" olimpiskajā centrā, Rīgā, norisinājās ELVI florbola līgas sievietēm spēle, kurā "NND/RJTC" uzņēma turnīra pastarīti "Irlavu/Tukumu". Pārliecinošu uzvaru ar 10:2 svinēja rīdzinieces, kuru sastāvā ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Klinta Rovīte.

Kocēnu sporta namā "Rubene" uzņēma Igaunijas galvaspilsētas komandu "Sparta Tallinn". Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 16. minūtē mača rezultātu ar precīzu metienu atklāja Zane Ziedone (1:0). 30. minūtē Evelīna Caune panāca jau 2:0, bet igaunietēm vajadzēja tikai pāris minūtes, lai uz rezultātu tablo atjaunotu neizšķirtu – 2:2. Līdz otrajam pārtraukumam Kocēnu komanda, pateicoties Martas Lības Zamecas un Lāsmas Ēveles vārtu guvumiem, vēlreiz panāca divu vārtu pārsvaru – 4:2. Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, mājinieču labā golu iemeta Marta Lība Zameca, nodrošinot "Rubenes" uzvaru ar 5:3.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 17 no 20 pretinieču metieniem. Divus golus Kocēnu komandas labā iemeta Marta Lība Zameca, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Daniela Dafne Hāne un Samanta Bērziņa. Interesanti, ka Tallinas komandas labā visus trīs vārtus guva viena florboliste – Hanna Līza Oispū. Viens no viņas goliem tika iemests ar soda metienu, vēl vienu soda metienu Oispū nerealizēja. Neviena cita igauniete pien rezultativitātes punktiem šajā mačā netika. Kocēnu "Rubene" ar 22 punktiem atguva turnīra tabulas līderes godu, bet "Sparta Tallinn" joprojām desmit punktu un priekšpēdējā vieta.

"Līgatne" zaudē "Tartu EMU"

Līgatnes sporta centrā notikušās spēles rezultātu jau 1. minūtē atklāja "Tartu EMU" florbolistes, izvirzoties vadībā ar 1:0. 4. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja līgatniete Madara Adamane (1:1), bet pēc pirmā perioda igaunietes atradās vadībā ar 4:1. Otrajā trešdaļā laukuma saimnieces nedaudz samazināja viešņu pārsvaru – 3:5. Pēdējā periodā Līgatnes komanda guva vēl vienus vārtus, bet uzvaru ar 5:4 nosargāja "Tartu EMU"

Līgatnes komandas rindās rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Elīna Drēziņa, kura saņēma labākās spēlētājas balvu. 2 (1+1) punkti Madarai Adamanei, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Laura Lāce. Par labāko starp igaunietēm atzina Kati Kolsari, kura ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākā. Pēc šīs uzvaras "Tartu EMU" ar 17 punktiem atrodas 4. vietā, bet "Līgatnei" desmit punktu un pēdējā vieta.

"NND/RJTC" sakauj turnīra tabulas pastarīti

Spēlē starp "NND/RJTC" un "Irlava/Tukums" rīdzinieces jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 5:1. Trīs vārtus mājinieču labā guva Klinta Rovīte, bet pa vienam golam iemeta Anna Mūrniece un Elīna Štrausa. Viesu komandas rindās ar vārtu guvumu izcēlās Kristīne Andrējeva. Pēc otrās trešdaļas laukuma saimnieces atradās vadībā ar 8:1, bet visā spēlē "NND/RJTC" triumfēja ar 10:2.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma divu vārtu autore Santa Kazaine. Divi goli arī Annai Mūrniecei, 2 (1+1) punkti Olgai Timofejevai, ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elīna Dīce, bet pati rezultatīvākā ar četriem goliem punktiem bija Klinta Rovīte. Pēc šī panākuma "NND/RJTC" ar 21 punktu atkal kļuva par turnīra tabulas līderi, bet komandai "Irlava/Tukums" punktu joprojām nav, tāpēc tā attiecīgi ieņem pēdējo vietu.

ELVI florbola līgas sievietēm turnīra tabula

V.KomandaSp.UZ+/-Punkti
1.NND/RJTC1073+2221
2.Rubene862+3719
3.FK Ķekava1064+917
4.Lekrings945+313
5.Līgatne844-58
6.Irlava/Tukums10010-720

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...