Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Čaļi jūtami pielikuši uzbrukumā"

Jānis Celmiņš

Krūmiņš: "Čaļi jūtami pielikuši uzbrukumā"
Andris Krūmiņš
Foto: Renārs Buivids

„Čaļi jūtami pielikuši, drošāk un ar lielāku pārliecību uzbrūk un tas dod rezultātu,” pēc uzvaras pār „Lāse-R / Rīga” komandu, sarunā ar portālu Sportacentrs.com, uzsver pieredzējušākais „Daugavpils universitātes” volejbolists Andris Krūmiņš.

Jau ziņojām, ka, iespējams, lielāko pārsteigumu „Schenker” volejbola līgas līdzšinējās regulārā čempionāta spēlēs šodien sarūpēja „Daugavpils Universitātes” komanda, kas piecos setos apspēlēja Latvijas čempionvienību – „Lāse-R / Rīga”. Vēl vairāk pirmā apļa ietvaros daugavpilieši pratuši apspēlēt visas Latvijas komandas un uzvara pār rīdziniekiem Daugavpils komandai bija jau sestā pēc kārtas.

„Servju uzņemšana mums nav tā labākā, taču kāda nu ir, tāda ir. Čaļi ir pielikuši fiziskajā sagatavotībā un uzbrukumā kļuvuši drošāki. Mums nav tādas servju uzņemšanas, lai spēlētāji tīklu malās varētu uzbrukt pret vienu bloku. Gan Haralds Regža, gan Vitālijs Cinne arī šodien regulāri spēlēja pret diviem bloķētājiem. Tās retās reizes, kad ir labs prijoms, man tomēr jācenšas iedot arī pirmajiem tempiem, citādi tā spēlē kļūs pavisam vienveidīga. Ja vēl spēsim nedaudz uzlabot servju uzņemšanu, tad varam darīt lielas lietas,” Andris Krūmiņš uzskaita lietas, kas ļāvušas komandai pēdējā laikā spēlēt tik veiksmīgi.

„Es uzskatu, ka „Lāse” šodien daudz zaudēja ar savu agresīvo servi. Brīžos, kad spēle iet izdodas atrauties, viņi jūtas droši, bet tiklīdz ar spēle ir līdzīga, viņi nespēj servēt tik stabili. Jā, bija serves, kad viņi ielika tādus eisus, kurus neviens izlases spēlētājs nespētu paņemt, bet tiklīdz kā rezultāts ir līdzīgs rodas problēmas. To pierādīja piektā seta sākums,” pauž Krūmiņš.

Pieredzējušais spēlētājs gan neuzskata, ka tagad Daugavpils komanda ir galvenā favorīte uz Latvijas kausa izcīnīšanu. Viņam personīgi patīkot „Biolars” komandas rādītais sniegums, kur aizsardzību un servju uzņemšanu cementē Austris Štāls. „Latvijas kausu šogad var iegūt jebkura no četrām komandām, prognozēt tur kaut ko būs ļoti grūti,” saka Krūmiņš, lūgts prognozēt nākamajā nedēļas nogalē notiekošās Latvijas kausa izcīņas iznākumu.

„Kas man? Patrenējos smiltīs un braucu uz spēlēm zālē,” vaicāts, kā jūtas pats, īsi atbild Krūmiņš, kurš arī šosezon ar Daugavpils komandu kopā netrenējas, bet gan ikdienā strādā par treneri pludmales sporta centrā „Brazīlija”.