Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubenei" panākums Cēsīs un dzeltenais līderes krekliņš

"Rubenei" panākums Cēsīs un dzeltenais līderes krekliņš
Kocēnu "Rubene". Foto: floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem turnīra tabulā notikusi jau kārtējā līderes maiņa. Šovakar Kocēnu "Rubene" Cēsis ar 7:4 pārspēja komandu "Lekrings" un ar 22 punktiem pakāpās uz pirmo vietu. Kocēniešu sastāvā ar "hat-trick" izcēlās Matīss Celms. Otra spēle šovakar notika Valmieras Olimpiskajā centrā, kur "FBK Valmiera/Betsafe" uzņēma komandu "FS Masters/Ulbroka". Ar 8:6 uzvarēja ulbrocieši, kuru labā 4 (3+1) punktus guva Kevins Šmits.

Kocēnu "Rubene", kas bija svinējusi četras uzvaras pēc kārtas, Cēsīs maču pret "Lekringu" sāka katastrofāli, jo jau 9. minūtē nonāca zaudētājas lomā ar 0:3. Vārtus cēsnieku labā guva Roberts Zande, Rūdolfs Dāvis Maklers un Edgars Puriņš. 13. minūtē ar golu atbildēja viesi Dāvja Zēmeļa personā (1:3), tomēr pēc pirmā perioda laukuma saimniekiem jau atkal bija triju vārtu handikaps – 4:1. Vārti Emīla Šūmaņa kontā. Tobrīd tas likās neticami, tomēr, kā vēlāk izrādījās, tas šovakar bija Cēsu florbolistu pēdējais gols. Otrās trešdaļas laikā kocēnieši Dāvis Zēmelis, Toms Pētersons un Matīss Celms atjaunoja neizšķirtu (4:4), bet pēdējā periodā vienus vārtus iemeta Ritvars Bērziņš un divus Celms, nodrošinot "Rubenei" uzvaru ar 7:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma trīs vārtus guvušais Matīss Celms. Pa trim rezultativitātes punktiem arī viņa komandas biedriem Dāvim Zēmelim un Ritvaram Bērziņam. Par labāko Cēsu komandā atzina Bruno Beķeri, kurš punktus neguva. Rezultatīvākais starp cēsniekiem ar divām piespēlēm bija Olafs Zvīnis. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar 22 punktiem kļuva par turnīra līderi, bet Cēsu "Lekrings" ar 12 punktiem ieņem 6. vietu.

"Lekrings" - "Rubene" - 4:7 (4:1, 0:3, 0:3)
Metienu attiecība:
38:24 (13:7; 11:10; 14:7)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Olafs Zvīnis 2 (0+2), Rūdolfs Dāvis Maklers 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Roberts Zande 1 (1+0), Emīls Šūmanis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Kaspars Lisovskis 1 (0+1).
"Rubene" – Matīss Celms 3 (3+0), Dāvis Zēmelis 3 (2+1), Ritvars Bērziņš 3 (1+2), Toms Pētersons 1 (1+0), Ingars Matisons 1 (0+1), Jēkabs Keišs 1 (0+1), Juris Zilberts 1 (0+1).

Ulbrocieši uzvar "FBK Valmiera/Betsafe"

Valmieras Olimpiskajā centrā pirmie uzgavilēja mājinieki, jo 8. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja Patriks Brieže – 1:0. 11. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts, jo golu iemeta ulbrocietis Kristers Babris (1:1). Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:2 atradās "FBK Valmiera/Betsafe". Otrajā trešdaļā viesi guva piecus vārtus, kamēr laukuma saimnieki spēja atbildēt ar tikai vienu golu – 7:4. Pēdējā periodā "FS Masters/Ulbroka" savu pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar 8:6.

Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma Rolands Kovaļevskis, kuram 2 (1+1) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja arī Kristers Babris un Matīss Kristiāns Morozovs, divi goli Rūdolfa Vilmaņa kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Kevins Šmits. Par labāko starp valmieriešiem atzina pirmo vārtu autoru Patriku Brieži, bet diviem punktiem Laurim Alvim Stiprajam un Ralfam Matīsam Balodim. Komandai "FS Masters/Ulbroka" tagad ir 18 punktu un 3. vieta, bet "FBK Valmiera/Betsafe" ar deviņiem punktiem ieņem 8. vietu.

"FBK Valmiera/Betsafe" - "FS Masters/Ulbroka" - 6:8 (3:2, 1:5, 2:1)
Metienu attiecība:
23:31 (9:12; 7:11; 7:8)
Rezultatīvākie:
"FBK Valmiera/Betsafe" – Lauris Alvis Stiprais 2 (1+1), Ralfs Matīss Balodis 2 (0+2), Patriks Brieže 1 (1+0), Ralfs Klodžs 1 (1+0), Pāvels Somjonovs 1 (1+0), Georgs Māziņš 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Daniels Urbanovičs 1 (0+1), Gvido Lauga 1 (0+1).
"FS Masters/Ulbroka" – Kevins Šmits 4 (3+1), Rūdolfs Vilmanis 2 (2+0), Kristers Babris 2 (1+1), Matīss Kristiāns Morozovs 2 (1+1), Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Endijs Šenbergs 1 (0+1), Kristaps Bukbārdis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
www,floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.