Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" saber desmit ripas sezonu nožēlojami iesākušo haizivju vārtos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Canucks" saber desmit ripas sezonu nožēlojami iesākušo haizivju vārtos
Mirklis pēc Vankūveras "Canucks" vārtu guvuma 10:1 uzvarā pār Sanhosē "Sharks". Foto: Stan Szeto/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vienu no kluba apjomīgākajām uzvarām šorīt izcīnīja bez savainotā Teodora Bļugera spēlējošā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā ar 10:1 saplosīja Sanhosē "Sharks". Haizivīm šis bija desmitais zaudējums tikpat daudz spēlēs.

Mājinieki spēli jau iesāka katastrofāli, vācietim Niko Šturmam izpelnoties 2+2 minūšu noraidījumu par nūjas iebakstīšanu pretinieka sejā. "Canucks" vairākumu izmantoja pilnībā, Brokam Beseram un Džonatanam Taneram Milleram jau līdz ceturtajai minūtei vankūveriešiem iekrājot divu vārtu pārsvaru.

Līdz otrās trešdaļas viducim "Canucks" vadība pieauga līdz sešu vārtu apmēram, "Sharks" vārtos somu Kāpo Kahkonenu nomainot Makenzijam Blekvudam.

Nākamās četras ripas "Canucks" pretinieku vārtos sabēra līdz noslēdzošā perioda 12. minūtei. Sanhosē komanda nelielu pašcieņu atguva četras minūtes pirms spēles noslēguma, Tečera Demko centienus sasniegt otro sauso spēli šosezon izbojājot zviedram Fabianam Zeterlundam.

Aizsargs Kvins Hjūzs atzīmējās ar pieciem (1+4) rezultativitātes punktiem. Pa diviem vārtiem iemeta Antonī Boviljē un Besers, kuram arī rezultatīva piespēle. Pa trim punktiem Milleram (1+2) un zviedru uzbrucējam Eliasam Petešonam (0+3).

15 punktus desmit spēlēs izcīnījusī "Canucks" atgriezās Rietumu konferences kopvērtējuma pirmajā trijniekā. "Canucks" nākamajā cīņā svētdienas rītā uzņems Dalasas "Stars", kas tabulā atrodas līdzās.

"Sharks" pirmajās desmit cīņās nopelnījusi tikai vienu punktu, sakrājot vārtu bilanci 10:45.

"Canucks" nākamā pretiniece "Stars", pateicoties Skota Vedžvuda 46 atvairītajiem metieniem, kā arī soma Ropes Hinca (2+1) un veterāna Džo Pavelska (1+2) centieniem uzbrukumā, izbraukumā ar 4:3 pieveica Edmontonas "Oilers", izcīnot sesto panākumu kopš 20. oktobra aizvadītajās septiņās spēlēs.

Edmontoniešus no septītā zaudējuma šosezon aizvadītajās deviņās spēlēs nepaglāba Sema Gaņē divi rezultatīvie metieni. 34 gadus vecajam kanādietim šis ir trešais karjeras posms "Oilers" klubā.

Mājinieki nespēja izmantot milzīgo pārsvaru (49-27) metienos pa vārtiem.

Favorīšu duelī Austrumu konferences līdere Bostonas "Bruins" otrajā trešdaļā 63 sekunžu intervālā izsēja divu vārtu pārsvaru, taču bullīšos spēja pieveikt (3:2) Toronto "Maple Leafs", izcīnot devīto uzvaru desmit spēlēs.

Bostoniešu uzbrucējs Džeiks Debrasks krievu vārtsargu Iļju Samsonovu pārspēja gan pamatlaikā, gan izgājienu sērijā.

Toronto snaiperis Ostons Metjūzs neilgā laikā nopelnīja savu ceturto rezultatīvo piespēli un astoto vārtu guvumu šosezon.

22 gadus vecais amerikāņu aizsargs Meisons Lorei savā NHL debijas spēlē rezultatīvi piespēlēja "Bruins" uzbrucēja Pāvela Zahas vārtu guvumā.

21 no maksimāli iespējamajiem 22 punktiem sezonas ievadā sakrājusi Stenlija kausa pašreizējā glabātāja Lasvegasas "Golden Knights", kas savā laukumā ar 5:2 pārspēja Vinipegas "Jets".

Ceturto hat-trick NHL karjerā nopelnīja kanādiešu uzbrucējs Žonatans Maršeso. Viņa pirmajā vārtu guvumā rezultatīvi piespēlēja arī vārtsargs Logans Tompsons.

Sesto uzvaru deviņās spēlēs izcīnīja Ņūdžersijas "Devils", pateicoties zviedra Jespera Brata četriem (1+3) punktiem, ar 5:3 uzveicot ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojušo Minesotas "Wild".

Krievs Igors Šestjorkins atvairīja 26 metienus, sekmējot Ņujorkas "Rangers" sesto panākumu pēc kārtas. Ņujorkieši ar 2:1 pieveica Karolīnas "Hurricanes".

Uzvaras vārtus trešās trešdaļas vidū iemeta 14. NHL spēli aizvadījušais 21 gadu vecais Vils Kulī.

NHL spēles 3. novembrī

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Blue Jackets – Lightning4:2Merzļikins 27/29; Dženers 1+1; Gudbransons 1+0
Red Wings – Panthers0:2Bobrovskis 22/22; Lorencs 1+0; Mikola 0+1
Senators – Kings2:3Kempe 0+2; Korpisalo 36/38; Grundstrems 1+0
Rangers – Hurricanes2:1Šestjorkins 26/27; Kulī 1+0; Kreiders 1+0
Capitals – Islanders0:3Varlamovs 32/32; Nelsons 1+1; Puloks 1+0
Bruins – Maple Leafs3:2 PMDebrasks 1+0 un bullītis; Samsonovs 38/40; Sveimens 33/35
Wild – Devils3:5Brats 1+3; Rosi 1+1; Dž. Hjūzs 0+2
Oilers – Stars3:4Vedžvuds 46/49; Hincs 2+1; Pavelskis 1+2
Coyotes – Canadiens3:2Šmalcs 2+0; Galagers 1+1; Ingrems 28/30
Kraken – Predators4:2Grūbauers 32/34; Makkens 1+1; Šulcs 0+2
Golden Knights – Jets5:2Maršeso 3+0; Tompsons 29/32 un 0+1; Barbaševs 1+1
Sharks – Canucks1:10K. Hjūzs 1+4; Besers 2+1; Millers 1+2

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  +1 [+] [-]

, 2023-11-03 09:35, pirms pusgada
Vairāk esmu pārsteigts par Edmontonas vājo startu.Sanhose tas sastāvs ir viens no vājākiem rietumos,bet ar visu to 10 zaudējumi pēc kārtas ir par traku.

     [+] [-]

, 2023-11-03 09:57, pirms pusgada
18+

  +1 [+] [-]

, 2023-11-03 12:47, pirms pusgada
alguns rakstīja: Vairāk esmu pārsteigts par Edmontonas vājo startu.Sanhose tas sastāvs ir viens no vājākiem rietumos,bet ar visu to 10 zaudējumi pēc kārtas ir par traku.
Es arī tieši par Edmontonu iedomājos. Komanda šobrīd ir konkrēta miskaste, un Makdeivids arī neko nav parādijis.
Nebrīnīšos, ja pēc pāris gadiem to komandas sastāvu izformēs, ja nebūs neviena titula.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-03 14:15, pirms pusgada
aksels82inbox.lv rakstīja: Es arī tieši par Edmontonu iedomājos. Komanda šobrīd ir konkrēta miskaste, un Makdeivids arī neko nav parādijis.
Nebrīnīšos, ja pēc pāris gadiem to komandas sastāvu izformēs, ja nebūs neviena titula.
Makdeividam gan pāris spēles izlaida , un varbūt nav formā, tāpat 7 spēlēs 9 punkti, kas gan priekš viņa standartiem diezgan pieticīgi.

Edmontonas spēks vienmēr bija spēle vairākumā. Atceramies, ka pagājšgad ilgu brīdi turējās pie gandrīz 50%, tad šobrīd sezonas sākumā vien ap 20%, kas priekš NHL ir švaki. Piepluso vēl ka komanda nekādi nespēj aizsargāties un arī vārtinieki nav glābēji, tad arī ir rezultāts.

Nebrīnīšos, ka treneris tuvākajā laikā tiks atbrīvots, ja šādi turpināsies. Komanda ar potenciāli diviem labākajiem spēlētājiem līgā nedrīkstētu uzvarēt tikai 2 no 9 spēlēm

     [+] [-]

, 2023-11-03 14:55, pirms pusgada
aksels82inbox.lv rakstīja: Es arī tieši par Edmontonu iedomājos. Komanda šobrīd ir konkrēta miskaste, un Makdeivids arī neko nav parādijis.
Nebrīnīšos, ja pēc pāris gadiem to komandas sastāvu izformēs, ja nebūs neviena titula.
Te jau pieminēja pāris faktorus un ja redz tos, tad 0 pārsteigumu. Vairākums nav kosmosa līmenī, Makdeivids saviem standartiem viduvējs. Ja pērn Kembels bija caurums, bet varēja pavilkt Skiners, tad šogad abi sargā tik "izcili", ka daudzu noliktais Elvis salīdzinot ar viņiem ir Vezinas kandidāts. Aizsardzība tur jau gadiem ir caurstaigājamā sēta un šogad nekas nav mainījies, vismaz ne uz labo pusi. 3. lielākais vidēji spēlē ielaisto ripu skaits, 5. sliktākais PK līgā. Vairākums tikai 13. Tur arī loģisks rezultāts. Nu nevar ilgtermiņā vērā ņemamums rezultātus sasniegt komanda, kas balstās uz 1 maiņu/1 duo. Jā ar gadiem ir nācis klāt Keins, nav aizgajis RNH, bet defs kā bija miskaste, tā palika, vārtu līnija tieši tāpat. Vadzis beidzot ir pušu.
Un komandu izformēs krietni ātrāk - jau šogad pāris "līderiem" beidzās līgumi, nākamgad Leo + tai komandā nav dziļuma ar talantiem, drafta izvēlei, kad veterāni paies malā. 1-2 gadi un tur būs Monreālas variants.

     [+] [-]

, 2023-11-03 18:15, pirms pusgada
Joprojām ceru uz kausu no nafteniekiem.

     [+] [-]

, 2023-11-06 02:54, pirms pusgada
coffijs rakstīja: Joprojām ceru uz kausu no nafteniekiem.
Gaidi ar maisu. Vienīgais ko eļļotāji ''iegūs'' ir izkrišana